Скарбничка методиста / Офіційні документи / Постанови Верховної Ради України / Про відзначення на державному рівні 555-річчя заснування міста Борщева Тернопільської області

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей

Про відзначення на державному рівні
555-річчя заснування міста Борщева
Тернопільської області

Враховуючи історичну цінність міста Борщева Тернопільської області, його пам'яток архітектури, історії і культури та з нагоди 555-річного ювілею, Верховна Рада України ПОСТАНОВЛЯЄ: 

1. Підтримати ініціативу Борщівської міської ради Тернопільської області щодо відзначення у вересні 2011 року на державному рівні 555-річчя заснування міста Борщева.

2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:
у двотижневий термін з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів з відзначення на державному рівні 555-річчя заснування міста Борщева Тернопільської області, включивши до його складу представників центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадськості, науки, освіти, мистецтва і культури;
розробити і затвердити план необхідних заходів;
передбачити виділення коштів для підготовки та проведення заходів, пов'язаних із відзначенням на державному рівні 555-річчя заснування міста Борщева Тернопільської області, насамперед на реставрацію пам'яток архітектури, історії та культури, впорядкування комунального господарства міста, організацію культурно-мистецьких та освітніх заходів.

3. Рекомендувати Державному комітету телебачення і радіомовлення України забезпечити висвітлення у засобах масової інформації підготовки та відзначення 555-річчя заснування міста Борщева Тернопільської області.

4. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності та Комітет Верховної Ради України з питань бюджету.

5. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.
 
Голова Верховної Ради України В. ЛИТВИН
м. Київ
8 липня 2011 року
№ 3690-VI