Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей

(23.04. - 29.04.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Ярослава Стельмаха "Голодний, злий і дуже небезпечний"



     Стельмах, Я. М. Голодний, злий і дуже небезпечний: повісті та оповідання: для мол. і середн. шк. віку / Я. Стельмах; худ. А. Василенко. - К.: Початкова школа, 2000. - 240 с.

     Хочете усміхнутися? А досхочу насміятися? Хочете, щоб вас цілісінький день не полишав гарний настрій? Тоді перегортайте першу сторінку цієї книжки, яку написав для вас відомий український письменник Ярослав Стельмах, - і мерщій до читання. В ній такі захоплюючі і кумедні пригоди - за вуха не одірвеш!






у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Н. Воскресенської "Дивовижні пригоди Наталки в країні Часу"



     Воскресенська, Н. Дивовижні пригоди Наталки в країні Часу / Н. Воскресенська; худ. А. Шигаєва. - К.: Гані-Т, 2007. - 112 с.: іл.

    Головна героїня повісті дівчинка-школярка Наталка, як і більшість її однолітків, мріє якомога швидше подорослішати. Адже дорослим так легко живеться: ні в кого не треба питати дозволу, щоб купити іграшок, можна дивитися телевізор скільки заманеться, а найголовніше – уроки. Їх теж не потрібно робити.
    Яким же чином прискорити плин часу? 
Автор, Ніна Воскресенська, дає такий шанс героям книги і переносить їх до країни Часу.
     А от де ця країна знаходиться, та чи варто туди потрапляти, читайте пригодницьку та пізнавальну історію "Дивовижні пригоди Наталки в країні Часу".



(16.04. - 22.04.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Брунно Ферреро "Це знає тільки вітер"




      Ферреро, Б. Це знає тільки вітер: короткі оповідання для душі / Ферреро Бруно; пер. з пол. Г. Теодорович. — Л.: Свічадо, 2009. — 96 с. 

      Годі знайти людину без претензій та жалів, висловлених публічно чи загнаних у найглибші закутки єства. Люди вважають себе недоціненими, не задосить поважно потрактованими, дискримінованими... Як наслідок часто опускаються руки, виявляється нехіть до життя, тихо накопичується агресія й чекає першої-ліпшої нагоди, аби вибухнути... Як упоратися з цим? Як завжди, вихід є: записатися на прийом до психотерапевта, традиційніший спосіб — поговорити зі своїм духівником. Однак за того чи того розв'язку, людина мусить постаратися змінити свою настанову до життя.
    Життя — це завжди дар, дар Божий нам, людям. Водночас ми отримуємо ще один дар, без жодних умов та обмежень, — любов Бога. Ми просто приречені бути любленими Богом. Єдине, що залишається нам зробити, — прийняти ці дари, і тоді все буде гаразд, життя налагодиться. Складно відповісти на запитання, чи про це щось знає вітер, бо істина в тому, що достеменно це знає Господь.




у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
В. Стефаника "Камінний хрест"



      Стефаник, В. Камінний хрест: для ст. шк. віку / В. Стефаник; упорядкув. текстів, передм. І. М. Андрусяка. — К.: Школа, 2007. — 272 с. — (Шкільна хрестоматія).

     До видання увійшли кращі твори з доробку видатного українського письменника В. Стефаника - короткі психологічні новели, сповнені драматизму і правдивості.
   











(09.04. - 15.04.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Брунно Ферреро "Сорок казок у пустелі"



     Бруно, Ф. Сорок казок у пустелі / Ферреро Бруно; пер. з італ. Л. Гайдуківський. - Львів: Свічадо, 2010. - 80 с.

    Часто доводиться чути, що Біблія важка і незрозуміла книга. Можливо, для того, щоб показати людям, якою ж простою є Істина, Христос промовляв до них притчами. У казні міститься щось подібне: простий сюжет, герої. Але кожна з них непомітно підводить до тієї Істини, яка, здавалось би, так глибоко захована у Святому Письмі.






 
у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
М. Вороного "Євшан-зілля"



     Вороний, М. К. Євшан-зілля: поема, вірші: для серед. та ст. шк.  віку / М. Вороний; упорядкув. і передм. Л. М. Слободянюк; іл. Т. В. Кущ. — К.: Школа, 2007. — 160 с.: іл. — (Хрестоматія школяра).

     Пропоноване видання містить поетичний доробок відомого українського поета М. Вороного (1871-1940), інтимна та громадянська лірика якого належить до непересічних художніх цінностей і свідчить про істотний внесок поета у розвиток вітчизняної культури. Крім оригінальних віршів, до книжки також увійшли поема «Євшан-зілля» та поетичні переклади.






 

 
(02.04. - 08.04.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
А. Костецького "Мої та твої таємниці"



     Костецький, А. Г. Мої та твої таємниці: вірші та казки / А. Г. Костецький. — К.: Початкова школа, 2003. — 352 с.

     До книжки відомого українського письменника ввійшли нові та раніше друковані вірші й казки про шкільні справи, про веселих пустунів і вигадливих мрійників.









у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
М. Вовчка "Народні оповідання. Повісті"



      Вовчок, М. Народні оповідання. Повісті "Інститутка", "Три долі" / М. Вовчок; упоряд. А. Я. Бельдій. - К.: Наукова думка, 2001. - 247 с.

    У книзі вміщено "Народні оповідання", у тому числі "Два сини", "Ледащиця", та повісті "Інститутка" і "Три долі".