Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 ЖИТТЯ КНИГИ

Нещодавно на базі Тернопільської обласної бібліотеки для дітей відбувся традиційний щорічний семінар для завідувачів районних дитячих книгозбірень. Головна тема заходу -методичне забезпечення діяльності таких бібліотек.
«Оскільки наш заклад є методичним центром для навчання районних колег, зустрічаємося не вперше, — каже Надія Новіцька, директор обласної дитячої бібліотеки та організатор семінару. — Сьогодні, як завжди, обговорювали нагальні питання щодо спільної праці, планування заходів на наступний рік, акцентували на найболючіших проблемах».
Останніх не меншає. «З кожним роком надіємося на пожвавлення нових літературних надходжень, найперше книг, що вимагаються шкільною програмою, збільшення числа передплатних періодичних видань, поліпшення матеріально-технічної бази, із 31 бібліотеки області лише 12 можуть запропонувати юним, читачам послуги комп'ютера. В переважних випадках це одна-єдина модель на всю книгозбірню. Деякі бібліотеки, і досі залишаються без телевізора, мають клопоти з приміщенням та опаленням», — каже Надія Семенівна.
Попри стабільні негаразди районні книгозбірні таки виживають. Доказ тому — заступник директора із роботи з дітьми Теребовлянської районної бібліотеки для дітей Марія Куліковська. Її «бібліотечне» життя триває вже 44 роки. Каже, не надбала б такого стажу, якби не любила своєї роботи.
Будні бібліотекарі області засолодила гостя семінару, тернопільська письменниця Марія Баліцька. Авторка понад 20 книг більшість з яких - для дітей, передала свої видання районним книгозбірням.

Мар'яна БОБРІВЕЦЬ