Про нас / Про нас пишуть / Публікації за 2009 рік / 27 березня 2009 40 книг - за два місяці

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 40-книг – за два місяці

Їхні старання були оцінені на особливому святі - Тижні дитячої книги, що 25 березня стартувало на Тернопіллі. У ці дні його відзначають у всіх куточках нашої держави.
Святу вже 66 років. «Книжчині іменини», як його ще називають, для бібліотек області є подією знаковою. А цього разу -особливо. 2009-ий - рік письменника Миколи Гоголя за рішенням ЮНЕСКО, а також художниці Марії Приймаченко згідно з указом Віктора Ющенка. Усе це знайшло відгук в конкурсній програмі свята.
Урочисто Тиждень дитячої книги в області розпочався в тернопільській гімназії імені І. Франка. Туди 25 березня з'їхалось 36 школярів з усіх районів області. Це - учні 6-х і 7-х класів, .які у себе вдома стали кращими читачами. Бvли й такі, що за два останніх місяці «подужали» до 40 книг! У Тернополі на них чекало чимало конкурсів. Відтак журі, у складі якого були письменники, книговидавці, бібліотечні працівники та освітяни, назвало двох переможців: Юлію Любу з Городниці Гусятинського району та Віктора Міщанчука з Чорткова. Вони отримали дипломи «Найкращий читач України
2009». А подарунком для них стане поїздка на форум видавців у Львові 7-9 травня. Там Віктор і Юля представлятимуть весь дитячий читацький загал Тернопілля!
Але на цьому Тиждень книги не завершується. Обласна бібліотека для дітей запланувала для юних читачів ще чимало цікавих заходів. Зокрема, зустріч з письменницею Вірою Пароновою. Для найменших – літературну гру-вікторину «Інтелектуальне перехрестя». Старшим вати твори Гоголя - на конкурс «Чарівний пензлик». Також школярики зможуть переоглянути ігрові та мультяшні «Пригоди Буратіно», «Снігової Королеви» та «Чарівника Смарагдового міста».
Приємно, що Всеукраїнський Тиждень дитячої книги був і залишається одним із найпопулярніших свят юних читачів.
Коли читають не лише очі, а й розум і серце - цього прагне досягти бібліотекар, вводячи школярів у неповторний світ Слова.

  Людмила Т0МКІВ,
  завідувачка відділу удосконалення методики
  бібліотечної роботи з дітьми
  Тернопільської обласної бібліотеки для дітей.