Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 
  Олексій Михайлович Волков (*10 травня 1965, Тернопіль) — український лікар і письменник. Майстер детективного жанру.
  Випускник Тернопільського медичного інституту. Працює хірургом в Козівській районній лікарні (Тернопільщина). Автор десяти книг. Член НСПУ.
   Переможець літературних конкурсів «Золотий Бабай» (2002) та «Коронація слова» (2005), номінант конкурсу «Ґранд-Коронація» (2010). За вагомий внесок у розвиток сучасного українського гостросюжетного роману у 2013 році Олексій Волков отримав премію «Золотий пістоль».
   Олексій Волков — затятий мисливець і рибалка. Після публікації перших своїх книг, свідомо перестав читати художню літературу. Телеканал «1+1» придбав права на екранізацію роману «Лікарня на відлюдді». Наприкінці 2011 року Олексій Волков заявив, що працює також над мелодраматичним романом із робочою назвою «Гра у три руки».
Романи: Виконавець (2001), Подорож у безвихідь (2003), День відбуття (2004), Амністія для хакера (2005), Переможець отримає все (2007), Лікарня на відлюдді (2008), Слід на воді (2011), Емісар (2012), Мертві квіти (2013, «Нора-друк»), кіносценарій «Лікарня», збірка оповідань «Останній крижень».


  Волков, О. День відбуття: роман / Олексій Волков. - К.: Джерела М, 2004. - 288 с.

    Ви любите творчість Олексія Волкова? Тоді негайно починайте читати новий роман «День відбуття». Ви ще не знайомі з творчістю Олексія Волкова? Тоді тим більше прочитайте цю книжку. Переможець другого конкурсу «Золотий Бабай», майстер інтриги, лікар і письменник, він радує нас своїм черговим романом. Усі, хто прочитав попередні книжки – «Виконавець» та «Подорож у безвихідь», солідарні в одному – на небосхилі української літератури зійшла нова зірка. Її ім’я Олексій Волков. У трілері «День відбуття» письменник повертається до містичних мотивів і, як завжди за динамічним сюжетом приховує багато загадок та серйозних питань. І кожен читач тут знайде своє. Варто тільки пошукати.





   Волков, О. Емісар: роман / Олексій Волков. - К.: Нора-Друк, 2012. - 287 с. - (Морок).

   Власнику кафе «Артист» відомо про його відмінність від решти людей. Проте він навіть не здогадується, чому потрапляє у вир зіткнення інтересів спецслужб. Опинившись у чужій країні, головний герой роману змушений грати нав’язану йому роль загадкового емісара, на якого чекають підступні пастки і карколомні відкриття. Та навіть балансуючи на краю прірви, за крок від загибелі, він вперто просувається до здійснення мрії усього свого життя …









   
     Волков, О. Останній крижень / Олексій Волков // Подільська толока: альманах. — Тернопіль: Лілея, 2004. — С. 85-90.