Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 

   Володимир Погорецький народився 30 березня 1967 p. у с. Полівці Чортківського району(нині Білобожницька сільська територіальна громада Чортківського району). Поет, письменник, громадський діяч. Член Національних спілок письменників (2008) та журналістів України (2009). Засновник, видавець, головний редактор літературно-мистецького журналу "Золота Пекгораль" (2007), упорядник літературного альманаху "Сонячне гроно". У 1985-87 pp. проходив військову службу на території Афганістану, нагороджений орденом "За заслуги III ст.". Навчався в Івано- Франківських медичному (нині медична академія) і Теологічному інститутах. Живе й працює у м. Чортків.

Видані книги:
"Спалах сльози" (1994), "Великодні дзвони", "Афганський синдром", "До стіп Зарваницької Матері Божої" (усі - 2003), "На крилах молитви до Погонської Матері Божої" (2004), автор-упорядник мартиролога "Книга пам'яті. Афганістан (1979-1989). Тернопільська область" (2002, перевид. 2004), "Під крилом вечірньої зорі" (2006), "На призьбі літа" (2007), "Обпалені війною" (2009), "Шураві" (2010), історико-краєзнавчий путівник "Чортківщина" (2007).





Погорецький, В. Афганський синдром: повість / Володимир Погорецький. — Тернопіль: Джура, 2003. - 76 с.

Повість «Афганський синдром» — це погляд безпосереднього учасника на безглузду і криваву війну в Афганістані. Це розповідь про те, що автор побачив, пережив, перепустив крізь серце і свідомість. Так за що ж гинули українські хлопці на чужині? і хто спокутує ці гріхи? чи можна одрятувати душу, що набула синдрому під назвою «афганський»? — запитує і намагається дати відповідь у цій книзі Володимир Погорецький.
Для усіх зацікавлених читачів.







 Погорецький, В. Великодні дзвони: поезії / Володимир Погорецький. - Тернопіль: Джура, 2003. - 44 с.

У поетичній збірці Володимира Погорецького «Великодні дзвони» переплелися війна і кохання, гіркі думки і зачарування красою світу, глибока віра в Творця. Автор бачив «земне пекло» — афганську війну. І та війна уже ніколи не покине його сни і свідомість.
Із прагнення виповісти у слові свою душу, із гострої потреби висповідатися перед Богом, світом, людьми і народжена поезія Володимира Погорецького.








Погорецький, В. До стіп Зарваницької Матері Божої: нарис / Володимир Погорецький; ред. Б. Бастюк. — Тернопіль: ТАЙП, 2003. - 48 с.

У своїй новій прозовій книзі "До стіп Зарваницької Матері Божої" письменник Володимир Погорецький звертається до подій, які пов'язані з чудотворною іконою Зарваницької Матері Божої.
Доробок письменника є ще однією творчою цеглинкою, вміло покладеною у духовну будову Зарваницької святині. 








Погорецький, В. Книга пам'яті. Афганістан (1979-1989). Тернопільська область / Володимир Погорецький. - Тернопіль: Джура, 2002. - 80 с. 

«Книга пам'яті» увіковічнює імена молодих хлопців з Тернопільщини, які загинули під час війни в Афганістані.
Автор-упорядник, який сам є учасником бойових дій, згадує про трагічні події минулої війни, подає спогади рідних та друзів, цитати, уривки з листів.
Книга застерігає і ставить багато запитань, відповіді на які дасть час та історія.








Погорецький, В. Книга пам'яті. Афганістан (1979—1989). Тернопільська область / Володимир Погорецький. - Тернопіль: Воля, 2004. — 88 с. (+ вкладка 16 с.).

"Книга пам'яті" увіковічнює імена молодих хлопців з Тернопільщини, які загинули під час війни в Афганістані.
Автор-упорядник, який сам є учасником бойових дій, згадує про трагічні події минулої війни, подає спогади рідних та друзів, цитати, уривки з листів.
Книга застерігає і ставить багато запитань, відповіді на які дасть час та історія.

 





Погорецький, В. Обпалені війною (1979 - 1989) / В. Погорецький. - Тернопіль: Астон, 2010.