Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
  
(27.02. - 4.03.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Л. Глібова "Байки"


   Глібов, Л. Байки / Л. Глібов; мал. Ю. І. Криги. - К.: Дніпро, 1976. - 167 с.
    
   До збірки ввійшло краще з творчої спадщини видатного українського поета Л. І. Глібова (1827 - 1893) - його байки, що здобули популярність у народі.











у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
М. Пригари "Михайлик - джура козацький"



    Пригара, М. А. Михайлик - джура козацький: іст. повість: для мол. та серед. шк. віку / М. А. Пригара; худож. С. П. Караффа-Корбут. - К.: Веселка, Тернопіль: Джура, 2004. - 146 с.: іл. -  (Козаченьки).

    Повість про боротьбу українського народу проти іноземних загарбників, про долю хлопчика, що став свідком і учасником великих історичних подій.










(20.02. - 26.02.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
О. Небесної "Ойкумена"

 
 Небесна, О. Ойкумена: казки / О. Небесна; іл. Т. Проць. - Тернопіль: Навчальна книга-Богдан, 2007. - 48 с.

   Чудові казки Оксани Небесної навчать юних читачів щиро любити рідний край і все живе довкола, захоплюватися красою ніжної пісні та чистотою вірної душі. «Казка про Скрипаля» долучить дітей до світу мистецтва, «Ойкумена» стане зразком працелюбності, а «Пригоди сонячних братів» навчать цінувати вірну дружбу. Яскраво ілюстрована картинами Терези Проць, ця книга займе особливе місце в дитячій бібліотеці.




у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Е. Л. Войнича "Овід"



     Войнич, Етель Ліліан Овід: роман: [для серед. та ст. шк. віку] / Етель Ліліан Войнич; пер. з англ. М. І. Рябової; передм. М. О. Слюсаревської. — К.: Школа, 2008. - 272 с. - (Бібліотека шкільної класики).


   «Овід» — перший та, як справедливо вважають, найкращий роман англійської письменниці Е. Л. Войнич і нині захоплює своїм сюжетним драматизмом, внутрішнім конфліктом головних героїв — сильного й безкомпромісного Артура Бертона, мудрої і зворушливої Джемми, відданого християнським ідеалам Монтанеллі.








(13.02. - 19.02.) найбільшим читацьким попитом користувалась:


у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Л. Українки "Давня казка"


    Українка, Л. Давня казка: для мол. та серед. шк. віку / Л. Українка; упорядкув. та передм. Л. Ліщинської. - К.: Школа, 2006. — 240 с.: іл. — (Хрестоматія школяра).

    
До хрестоматії увійшли вибрані твори класика української літератури Лесі Українки (1871-1913) — казки, поезії, поеми, драматичний твір «Лісова пісня». 









у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Ж. Верна "П'ятнадцятирічний капітан"


    Верн, Ж. П'ятнадцятирічний капітан / Ж. Верн; перекл. О. О. Дьоміної. - Донецьк: БАО, 2007. - 320 с.

  Жуль Верн створив багато захопливих творів, але саме роман «П'ятнадцятирічний капітан» можна вважати справжнім шедевром. Це твір про пригоди європейців у нетрях Екваторіальної Африки. Відвага, кмітливість і розум здатні перемогти найзапекліших ворогів — доводить автор.
    Динамічний сюжет, яскравість пейзажних описів роблять роман дуже привабливим для цінителів пригодницького жанру. Переконайтеся в цьому самі, прочитавши сучасний український переклад знаменитого твору.







(06.02. - 12.02.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Н. Забіли "Олівець-малювець"


    Забіла, Н. Олівець-малювець: збірка кращих творів для дітей / Н. Забіла. — X.: Школа, 2008. - 80 с.

   У цій книжці зібрано найкращі, найцікавіші вірші та казки відомої української дитячої письменниці Наталі Забіли.
     Ми сподіваємося, що ця збірка не тільки стане чудовим подарунком для дітей, але й дасть нагоду дорослим повернутися до світлих спогадів дитинства та разом із малюками поринути у яскравий та живий світ творчості Майстра.






у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
П. Мериме "Избранное"



     Мериме, П. Избранное / П. Мериме; пер. с франц.; вступ. статья Ю. Виппера. - М.: Худож. лит, 1979. - 621 с.

    Данный однотомник включает в себя роман «Хроника царствования Карла IX», а также новеллы Мериме; наряду с широко известными новеллами («Коломба», «Кармен», «Таманго» и др.) в книгу вошли и редко публикуемые: «Федериго», «Джуман», «Переулок госпожи Лукреции».










 
(30.01. - 06.02.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
М. Слабошпицького "Дорогами та стежками історії України"



   Дорогами і стежками історії України: зб. худож. творів: для мол. та серед. шк. віку / Авт.-упоряд. Слабошпицький М. Ф. — К.: Школа, 2002. — 224 с.: іл. — (Хрестоматія школяра). 

     До збірника увійшли найцікавіші й доступні для юного читача народні легенди та перекази, пізнавальні матеріали, художні твори українських письменників, що розкажуть сучасним школярам про життя наших далеких пращурів від глибокої давнини до другої половини XVII ст.







у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
О. Кобилянської "Вибрані твори"


   Кобилянська, О. Вибрані твори: оповідання / О. Кобилянська; упоряд., вступ. стаття Ю. Б. Кузнецова. – К.: Інтелект-Арт, 2008. – 431 с. – (Класики української літератури).

     До книги увійшли романтична, схожа на легенду, повість видатної української письменниці «В неділю рано зілля копала...» та ряд оповідань. У повісті створено яскраві, глибоко психологічні образи, відображено старовинні звичаї гуцулів, незабутні картини карпатської природи.
  Великий інтерес становлять також оповідання про долю буковинського селянства кінця XIX – початку XX століття.