Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
    „Ангелятко” – це добрі й веселі, а, насамперед, цікаві казки, вірші, пісеньки, комікси, конкурси та розвивальні завдання.
       Журнал призначений для дітей від 2 до 7 років. Журнал має на меті прищепити дитині любов до книжки, до читання загалом, а зробити це можна лише за допомогою якісних літературних текстів. Cучасні батьки, безумовно, також хочуть, щоб їх дитина була розумною та розвиненою. Журнал допоможе і в цьому. Пізнавальні оповідки та інтелектуальні завдання в кожному номері дають знання про навколишній світ, розвивають логічне мислення, спостережливість, кмітливість. Іграшки-саморобки підштовхнуть дитину до творчості, бажання робити щось своїми руками. Рубрики журналу „Ангелятко”: „Розкажу тобі казку”, „Святе Письмо”, „А чому?”, „Поміркуй”, „Читаємо з мамою”, „Бавимося”, „Пісенька” тощо.

     

Журнал призначений для розвитку і навчання малюків 3-6 років у формі гри. 12 номерів журналу забезпечують всебічну підготовку до школи, успішне виконання тестів. Журнал підготовлено дитячими психологами та фахівцями дошкільного виховання згідно з державною програмою з дошкільної підготовки, затвердженою Міносвіти України.
    Рубрики журналу „Ангеляткова наука”: „Ангеляткова абетка”, „Літери, букви, звуки”, „Завдання для вправляння”, „Математична сторінка”, „Малюємо разом”, „Цікавинки”, „Загадки”, „Майструємо разом” тощо.


http://www.angelyatko.com.ua






   

  «Барвінок» — щомісячний літературно-художній журнал для дітей молодшого та середнього віку.
    Спадкоємець журналу «Жовтеня», що видавався у Харкові (1928—1941). Від квітня 1945 виходить у Києві під назвою «Барвінок».
      До розпаду СРСР (1991) був органом ЦК комсомолу України та Республіканської ради всесоюзної піонерської організації. 1950—1999 дублювався російською мовою.
    У 1970—1980-х мав наклад понад 2 мільйони примірників, 1996 — понад 60 тисяч примірників.


http://www.barvinok.info












Яскравий барвистий пізнавальний журнал для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. На його сторінках є все, що потрібно для гармонійного розвитку дитини: цікава повчальна казка з красивими ілюстраціями, розвиваючі вправи та завдання, настільна гра, кулінарний рецепт для приготування разом з мамою і уроки домашній майстерні. У кожному номері журналу - додаток з 20 розвиваючих наклейок.Періодичність виходу - 1 раз на місяць.

















    "Веселі ідейки" - журнал сімейної арт-терапії. Для дошкільнят та учнів молодших класів. Для свідомих батьків, які хочуть допомогти своїм дітям розвинути їх здібності, подолати труднощі в навчанні, які хочуть знайти контакт зі своїми дітьми, об'єднати родину за корисним заняттям, а можливо, зустріти ідеї і для свого хоббі.
     "Веселі ідейки" - це збірка майстер-класів для дитячої творчості та сімейного дозвілля. Завдяки докладній покрокової інструкції в картинках, діти можуть працювати з журналом самі. У кожному номері представлені завдання різної складності для різних вікових категорій. Крім завжди присутніх всіх класичних дитячих технік, вивчаємо нові прийоми і матеріали. Вчимося бути добрими, уважними, щасливими і успішними. Розвиваємо таланти!

 
 




     «Веселі картинки» - дитячий гумористичний журнал. Розрахований на дітей від 4 до 10 років. Видається в Москві щомісяця з вересня 1956.
    Журнал включає вірші й оповідання, настільні ігри, комікси, ребуси, жарти, загадки. Він організовує дозвілля всієї сім'ї, оскільки маленьким дітям читають батьки, а старші діти потребують схвалення дорослих, чи добре виконане завдання з журналу, чи правильно відгадана загадка.


http://www.merrypictures.ru/








      В цьому журналі тебе чекають захоплюючі пригоди в казковому лісі, де живе веселе ведмежа Вінні-Пух та його друзі: П’ятачок, Кролик, Ослик Іа-Іа, Тигр. В кожному номері – чудові ілюстрації, цікаві оповідання про природу, дитячі ігри та саморобки з природних матеріалів, розмальовки. Це веселий, пізнавальний журнал для тебе, маленький читачику.












   Журнал «Водограйчик» розрахований для наймолодших дітей віком від 3 до 7 років. В ньому разом з батьками читаємо, малюємо, розмовляємо, вирізаємо, сміємося та дізнаємося багато-багато цікавого.











   Журнал містить детективні розслідування, головоломки, уроки малювання, вироби, настільні й рухливі ігри, кросворди, тести, орігамі, конкурси.

http://www.razvivashka.com












 


Для вихователів, батьків та дітей:
• цікаві поради щодо розвитку пам’яті, уваги, логічного мислення, мовлення, навчання лічби, грамоти та читання дітей;
• практичні матеріали для організації занять; 
• веселі ігри та корисні завдання для дітей.
Журнал «Зростаємо разом» веселий, яскравий, кольоровий журнал адресований тим, хто серйозно ставиться до виховання і розвитку дітей, хто прагне виростити гармонійно розвинену дитину, зважаючи на найкращі досягнення сучасної педагогіки та психології. Наукова основа матеріалів і літературне мовлення в публікаціях роблять журнал цікавим і доступним для широкого кола читачів.







Дитячий пізнавально-ігровий журнал “Котя” – це маленька енциклопедія на задану тему. Написаний він так, що ти із захопленням будеш його читати і відгадувати з ним. Адже в журналі зустрінеш рубрики “А чи знаєте ви?”, “Ерудит”, “Весела англійська” та багато казок, ігор, головоломок, кросвордів і конкурсів. А ще, “Котя” навчить тебе бути добрим та щедрим.

http://kotya.com.ua/










«Крилаті» (англ. The Winged Ones) — український дитячо-юнацький журнал, проект Спілки української молоді. Виходить з 1963 року у Нью-Йорку, США, зусиллями Світової Управи СУМ та за сприяння Української Видавничої Спілки.
Журнал розрахований на дітей від 6 до 10 років. Хоча цікавинки для себе можуть знайти всі, навіть батьки, а також виховники молодшого юнацтва, вчителі. Гарне художнє оформлення та дизайн не залишать малечу байдужою. А велика кількість інтерактивних завдань полегшить читання та запам'ятовування корисної інформації.


http://www.krylati.org/krylati/










«Куля» — журнал, який навчає та розважає, відкриває багато нового та цікавого, розвиває інтелект і приносить радість своїм читачам. З «Кулею» ти дізнаєшся про найновіші та найцікавіші мультфільми, поринеш у світ мандрів замками нашої Батьківщини, дізнаєшся про розмаїття світу природи та найголовніше — подружившись із «Кулею» ти зможеш сам потрапити на сторінки журналу, розповісти про себе, свої захоплення, особливі знання та вміння. А ще «Куля» завжди пропонує багато різноманітних ігор, головоломок, веселих завдань та конкурсів, беручи участь у яких, ти зможеш щомісяця отримувати чудові призи!


http://kulia.com.ua









    Якщо ти хочеш навчитися весело, цікаво, пізнавально проводити вільний час, то подружись із журналом “Маленький розумник”. Він навчить тебе краще розуміти математику та інші корисні науки. В “Цікавинках” від розумників та знайдеш цікаві вірші та оповідання. “Маленький розумник” з песиком Шилом навчить тебе робити аплікації, саморобки, малювати.

http://feya.net.ua/vydannia/11/








Результат пошуку зображень за запитом  
Від 5 до 9 років Як розвинути здібності? Як зробити навчання цікавим і захопливим? Як розгледіти в маленькій людині особистість? Відповіді на ці та інші запитання у кольоровому журналі для дітей "Маленька Фея та сім гномів". "Маленька Фея та сім гномів" - нова казка для вашої дитини. Журнал стане гарним другом для молодшого школярика та незамінним помічником для батьків і вчителів. Адже на його сторінках нові цікаві розробки: нові знання у формі гри, вправи та завдання на розвиток логічного мислення, уяви, творчих здібностей, моторики рук, кмітливості, наполегливості. У кожному номері: - нова, оригінальна іграшка- саморобка від гнома Майстра-на- Всі-Руки, розроблена провідними фахівцями. Це не забавка на один день, а новітній підхід до навчання й виховання дитини. Оповідання, казка, підбірка віршів для дітей. Твори класиків сучасної української літератури допоможуть дитині навчитися самостійно читати. Цікаві історії від гнома Мудруна: звідки взялися парасолі? Пінгвінчики - напівпташки чи напіврибки? Замки України. Перші квіти весни. З чого і як робляться книги. інша пізнавальна інформація, що подається у зрозумілому для дитини форматі. Кросворд від гнома Простачка - вчимося логічно мислити, правильно писати, розвиваємо ерудицію. Адже це так приємно - самостійно розгадати кросвордик! - різноманітні завдання від гнома Буркотунчика. Ти вже вмієш рахувати, писати, читати? Нумо ж, поміркуй та спробуй, використовуючи свої вміння, розв`язати чарівні завданнячка цього гномика! Казка-забавлянка від Маленької Феї, а також творчі конкурси, у яких можна виграти хороші призи; рубрика «Нам пишуть маленькі читачі», куди дитина може надіслати свої малюнки та вірші - і найкращі з них ми обов`язково надрукуємо. Особистість починається з дитинства!


http://www.feya.net.ua/





   "Малятко" – журнал, якому виповнилось півстоліття. Не одне покоління українців знає, що “Малятко” – чудовий дитячий журнал, який тішить своїх маленьких читачів оповіданнями й віршиками, загадками і саморобками, розмальовками і кулінарними рецептами. А ще тут є різні конкурси: “Мої бабуся і дідусь”, “Добра справа”, “Ми – маленькі українці”. Разом із “Малятком” можна всією родиною малювати, складати вірші та оповідання. “Малятко” стане вашим незамінним другом!












   

 «Мамине сонечко» - журнал для мам і дітей від двох до п’яти, казочки, віршики, ігри, розмальовки, шнуровки, поради тощо. Виходить двічі на місяць!

http://www.feya.net.ua/















    Журнал для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.
   У журналі - веселі історії, задачки і головоломки, розмальовки та ігри, казки, вироби, абетка і рахування, кулінарна дитяча сторінка, а також корисна сторінка для батьків.













    

"ПІЗНАЙКО ВІД 2 ДО 6" ЖУРНАЛ ДЛЯ НАЙМЕНШИХ (укр.). Перший в Україні журнал для дітей віком від 2 до 6 років. Коментарі і завдання різних рівнів складності (з огляду на вік дитини) допоможуть батькам цікаво й ефективно готувати дитину до школи. Саморобки та док лейки перетворюють журнал у «живу» гру, яка розвиває в малюка дрібну моторику рук, творчі здібності, фантазію, акуратність і зосередженість. В кожному номері велика розмальовка, літературний матеріал до свят, коментарі для батьків. Рекомендують педагоги.


http://posnayko.com.ua/







   

 
"ПІЗНАЙКО ВІД 6" - ДИТЯЧИЙ ЖУРНАЛ (укр.). Найкращий український розвивально-пізнавальний журнал для сучасних дітей віком від 6 років. Подорожі, пригоди, народознавство, логічні завдання, конкурси з призами у кожному номері. Великі настільні ігри! Матеріали готуються з урахуванням загальноосвітніх програм для шкіл. Рекомендують педагоги.

http://posnayko.com.ua/











    Журнал “Професор Крейд” – щомісячнй пізнавально-розважальний журнал для дітей 6-10 років. Герої журналу Мензурка, кіт Смик та Миша Шило разом з професором Крейдом знайомлять вас, юні читачі, із тваринним та рослинним світом, географією, історією, фізичними явищами, космосом, народо- та українознавством тощо. Кожен номер журналу складається з ігор, конкурсів. Також містить казки, жарти, загадки, тести. Читаючи цей журнал, ти зрозумієш, що бути розумним – круто!

http://kraid.com.ua/







   "Смайлик" - пізнавально - розважальний журнал для дітей 6 - 10 років. Виходить щомісячно.













  
Пізнавальний журнал "Стежка" для веселих і допитливих дітей дошкільного та молодшого шкільного віку: захоплюючі розповіді, вірші, ігри, кросворди. Сторінки для вивчення іноземних мов - анлійська, німецька, французька. Виходить двічі на місяць!












    

Дитячий журнал "УМІЙКО" – журнал для розвитку творчих здібностей у дітей 4-10 років. Настільні гри і головоломки, що враховують особливості дитячого сприйняття простору, кольору, кількості та ін., розвивають логічне мислення та орієнтування. Саморобки, іграшки з природних матеріалів розвивають просторову уяву, сприяють формуванню навичок самостійної праці у дитини. Орігамі - стародавнє японське мистецтво складання паперових фігурок. Це одночасно розвиток образного мислення і початки геометрії, тренування дрібної моторики і зорового сприйняття та ін. Казки, комікси, веселі історії, цікаві замітки допомагають малюку пізнавати навколишній світ в легкій розважальній формі.
Матеріали, запропоновані в журналі, стануть у пригоді дитині на практичних заняттях у дитячому садку та на уроках праці у початковій школі. Редакція журналу "Умійко" започаткувала добру традицію додавати подарунок до кожного номера журналу. Це фломастери, олівці, іграшки, цукерки, пластилін та інші корисні і цікаві речі (по передплаті - журнал з бонусом).






    “Ухмалюк” – журнал для дошкільників. Тепер вони зможуть вчитися, грати і веселитися разом з новими друзями – Женею, Бодею і Танюшкою. Журнал вкладений в яскраву картонку папку-будиночок. В комплект входить сторінка з коміксами. В ігровій формі журнал знайомить дітей з літерами і цифрами. Веселі фізкультхвилинки, різні завдання, уроки творчості зроблять підготовку до школи більш приємною й радісною.











    Найцікавіші відомості про живу природу, репортажі із зоопарку, веселі вікторини про тварин, екологічні ігри, барвисті фотографії та ілюстрації, подорожі знаменитих натуралістів. У кожному номері додаткова вкладка з розмальовками.
    Журнал розрахований на дітей від 6 до 12 років. Фактично аудиторія журналу - сім'я, оскільки маленьким дітям читають батьки, а старші діти потребують схвалення дорослих, 
чи добре виконане завдання з журналу.

http://www.merrypictures.ru/last_filya








 

Розважальний журнал «Чарівна принцеса» – для маленьких леді. Бо хто з дівчаток не мріє бути справжньою принцесою? Журнал допоможе поринути у світ казкових мрій разом з улюбленими героїнями: Русалонькою, Попелюшкою, Жасмин та Білосніжкою. А ще в журналі можна знайти чарівні історії, розмальовки, чудові речі, які можна зробити своїми руками і багато-багато іншого. Читайте, грайте і мрійте разом із «Чарівною принцесою».















 


Казковий журнал для ігрового розвитку дітей від 3 років. Українські казки. вірші та комікси. Весело підготує до першого класу. Розвивальні саморобки. Англійська в картинках , конкурси, призи.




















Журнал із РУКОДІЛЛЯ для дівчаток від 7 років. Чудові прикраси та подарунки робимо власноруч із бісеру, тканини, паперу, пластику тощо. Допоможе опанувати основи шиття, вишивки та плетіння. Покаже красу народногомистецтва, розкриє символіку орнаменту з різних регіонів України. 











   Журнал «Тачки» — це справжнє автомеханічне свято для хлопців! Герої мультфільму “Тачки” розкажуть як працюють автомобілі, із чого вони складені. Також ви знайдете розмальовки, ігри, забавки з питаннями, комікси, поради по малюванню та майструванню іграшкових машинок. Великий плакат з тачкою місяця всередині стане у нагоді дитячим мріям. Тачки – для тих, хто любить швидкість та свободу!