Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 
(26.12. - 01.01.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
 "Бог Предвічний народився: колядки та щедрівки"


    Бог Предвічний народився: колядки та щедрівки / Упорядкув. І. Бойко; передм. Я. Гояна; іл. В. Ковальчук. - К.: Веселка, 2002. - 38 c.: іл.









у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
М. Гоголя "Вечори на хуторі біля Диканьки"


     Гоголь, М. В. Вечори на хуторі біля Диканьки: повісті / Микола Гоголь; худ. Л. А. Кириленко. — Харків: Septima, 2009.— 416 с.

    Твори М. В. Гоголя — одна з найвидатніших сторінок української класичної літератури. Гоголівські персонажі, загадкові сюжети відкривають перед нами яскраве, сповнене таємницями українське буття.










(19.12. - 25.12.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Д. Родарі "Пригоди Цибуліно"


    
     Родарі, Д. Пригоди Цибуліно: повість-казка: для мол. та серед шк. віку /Джанні Родарі; пер. з італ. А. X. Іллічевського; іл. О. О. Чукавіна. — К.: Школа, 2003. — 283 с.: іл. — (Золота бібліотека).


    Цибуліно! Принц Лимон! Барон Апельсин! Ці казкові герої впродовж уже кількох десятиліть вчать юних читачів розпізнавати добро зло. А прийшли вони до нас з чудової книжки, яку подарував дітях усього світу відомий письменник з Італії Джанні Родарі.





 
у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
П. Куліша "Чорна рада" та Б. Лепкого "Мотря"


   Куліш, П. «Чорна рада», Лепкий, Б. «Мотря»: вибрані твори / П. Куліш та Б. Лепкий; уклад. тексту, передмова Савченко О. М. — К.: ШАНС, 2008, - 400 с.

    Неоднозначні погляди на тлумачення складних історичних подій, що відбувалися в Україні в ХVII-ХVIII ст. хвилюють не одне покоління нащадків. Уболівання гетьманів і козацтва за долю України та її державності, правдиво зображено в творах відомих знавців слова.






 

 
(12.12. - 18.12.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
В. Нестайка "Тореадори з Васюківки"


      Нестайко, В. З. Тореадори з Васюківки: трилогія про пригоди двох друзів: для серед. шк. віку / В. Нестайко; передм. Б. Й. Чайковського; мал. Є. В. Семенова.— 5-те вид.— К.: Веселка, 2000.— 437 с.: іл.

       У трилогії «Тореадори з Васюківки» відомого українського письменника, лауреата Літературної премії імені Лесі Українки Всеволода Нестайка розповідається про нерозлучних друзів Яву й Павлушу, про їхні веселі, незвичайні пригоди.
   1979 року рішенням Міжнародної ради з дитячої та юнацької літератури трилогія «Тореадори з Васюківки» внесена до Особливого Почесного списку Г.-К. Андерсена, як один з найвидатніших творів сучасної дитячої літератури.



у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
О. Довженка "Зачарована Десна"


      Довженко, О. Зачарована Десна: для серед. та ст. шк. віку / О. Довженко; упорядкув. та передм. О. М. Таранченко. — К.: Школа, 2006. — 144 с.

        До збірки творів видатного українського кінорежисера і письменника О. П. Довженка (1894-1956) увійшли кіноповість «Зачарована Десна» — автобіографічна, лірико-філософська оповідь про становлення людини на зламі ХІХ-ХХ ст. та оповідання-новели періоду Великої Вітчизняної війни.










(05.12. - 11.12.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Б. В. Бойка "Отака у нас родина!"



      
Отака у нас родина!: оповідання та вірші / Упоряд. Б. В. Бойко. - Харків: Сінтекс, 2008 - 63 с.: іл. – (Дивограй).

   Найласкавіша в світі мама, найдужчий татусь, найпрацьовитіша і найдобріша бабуся, наймудріший дідусь, найзворушливіші братики й сестрички - кожна дитина заслуговує на таку дружну родину. Але коли в тебе сім'я й не така велика, коли навіть зовсім маленька, все одно вона для тебе найкраща, бо вона твоя, і ти маєш любити, шанувати її. А ще варто пам'ятати, що кожна жива істота - пташка, комаха чи звірятко - теж має свою родину, і їм теж є кого любити, про кого піклуватися. І в них теж є чому повчитися. Ось про все це і розповідає наша весела книжка.




у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
І.С. Нечуя-Левицького "Повісті"



    Нечуй-Левицький, І.С. Микола Джеря; Бурлачка; Кайдашева сім'я: повісті /Іван Нечуй-Левицький. - К.: Дніпро, 2001. — 428 с. (Бібліотека школяра).

  До книжки класика української літератури, видатного письменника-демократа (1838—1918) ввійшли повісті «Микола Джеря», «Бурлачка» та «Кайдашева сім'я», які є яскравим взірцем соціально-побутової прози.