Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей



 


 

Літа, мов чарівні птахи… Летять літа… У гарних людей вони як чарівні птахи – зі своїми пружними крильми і своєю висотою. І ось приносять вони – на поріг ювілей, а з ним – і вагомий відрізок життя, професійну досконалість, втілення мрій та сподівань. 
24 вересня поточного року святкує свій ювілей чудова людина, досвідчений фахівець – заступник директора Ланівецької ЦБС Жанна Миколаївна Пасічник. Життя цієї жінки тісно пов’язане з бібліотечною справою, на ниві якої працює ось уже понад 36 років. Вона знайшла своє місце у житті та справу до душі.
Адже стала:
« Не лише розумницею,
Не сухою бездумною книжницею,
А хранителькою вічної мудрості,
І невдячної справи подвижницею…»
На Ланівеччині вона навчалася в школі, потім у Теребовлянському культурно – освітньому училищі за фахом бібліотекаря – бібліографа. У 1979 році закінчили Київський державний інститут культури і розпочала трудову діяльність бібліотекарем у районній бібліотеці для дорослих.
Наставниками Жанни Миколаївни стали – директор Ланівецької ЦБС – Мельник Неля Яківна та завідуюча методичним відділом ЦБС – Гергілевич Надія Михайлівна. Цих людей Жанна Миколаївна згадує з вдячністю і пам’ятає їх людяність, високий професіоналізм та безцінну допомогу, її молодому фахівцю, в оволодінні секретами бібліотечного спілкування з читачами, які вона використовує і до нині.
У 1975 році Жанна Миколаївна почала працювати на абонементі районної бібліотеки для дітей. Коли у 1980 році була створена Ланівецька ЦБС, вона стала завідуючою Центральної дитячої бібліотеки. На цій посаді вона працює ось уже 28 років. Бібліотека для дітей, люди, з якими її довелося працювати, стали надзвичайно важливими для її професійного росту, реалізації її творчих задумів та планів. Разом з тим дитяча бібліотека стала для неї другою домівкою. Влаштовуючи різноманітні заходи, поєднуючи традиційні та інноваційні форми роботи Жанна Миколаївна заохочує маленьких громадян до читання.
Оптиміст за характером, вона ніколи не жаліється на життя, наполегливо стукає у двері тих, хто може допомогти бібліотеці, шукає шляхи виходу із кризи. Вона однією із перших серед своїх колег стала ініціатором здачі в оренду приміщення бібліотеки з метою покращення її матеріального стану. Жанна Миколаївна постійно прагне щоб її бібліотека була затишною, світлою, просторою. І як тільки має нагоду удосконалює умови роботи дитячої книгозбірні. Адже, головним життєвим девізом Жанни Миколаївни на сьогодні є «Не зупинятися на досягнутому». А на майбутнє у неї ще безліч планів і задумів, які без сумніву будуть реалізовані. Адже вона у всьому має підтримку і допомогу колективу дитячої бібліотеки та у родинному колі своєї сім’ї – дочки Людмили та сина Сергія. Вони допомагають та морально підтримують професійні починання своєї найкращої у світі мами. Щасливе материнство є також беззаперечним стимулом у її роботі. Професійну майстерність та особистий внесок у розвиток бібліотечної галузі Жанни Миколаївни по заслузі поціновано, адже вона нагороджена Грамотою Міністерства Культури і туризму України, почесною грамотою Тернопільської облдержадміністрації та відзначена численними подяками та нагородами до Всеукраїнського Дня бібліотек дирекцією Тернопільської ОБД.