Про нас / Про нас пишуть / Публікації за 2011 рік / 12 жовтня 2011 р. "Україна читає дітям"

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 
Федчина, Л. "Україна читає дітям" [Текст]: [в Тернопільській обласній бібілотеці для дітей відбулася зустріч з поетесою Н. Лазукою] / Л. Федчна // Вільне життя. - 2011. - 12 жовтня. - С.7.


"Україна читає дітям"

     Відродження традицій читання, заохочення дітей і підлітків до систематичного користування книгою як джерелом знань — мета проекту "Україна читає дітям".
   Його у квітні 2010 року започаткувала Національна бібліотека для дітей при підтримці Міністерства культури і туризму України.
   Ідея проекту полягає в тому, що відомі публічні люди (співаки, спортсмени, політики, письменники, видавці, журналісти, представники всіх гілок влади) читають дітям у бібліотеках, школах, дитячих дошкільних закладах тощо. Крім того, діляться враженнями про першу прочитану книгу, улюблених героїв, які вплинули на їхній життєвий та професійний вибір.
  У Тернопільській обласній бібліотеці для дітей в рамках цього проекту неодноразово проходили зустрічі з відомими людьми міста. Ось і нещодавно відбулося творче знайомство наших читачів - учнів 5-А класу Української гімназії ім. І. Франка - з поетесою, журналісткою, телеведучою Наталкою Лазукою на тему "Книги читати - все знати".
    Діти з цікавістю слухали її розповідь. Адже гостя завдяки читанню написала перший вірш у шість років. Поетеса читала лірику зі своєї першої збірки "Танець квітки", а також із нової - збірки "Кохання@.Весна.Крапка.Net", яка тільки що вийшла у співавторстві із сестрою Любою (відомою за книгою "Готика вітру") у видавництві "Крок". У цій збірці вміщені поезії про природу, пори року, а вірш "Літо" авторка прочитала для присутніх.
     Під час зустрічі Наталя читала для дітей твори письменника І. Андрусяка, а також уривки з його книги "Стефа її Чакалка".


Леся Федчина,
завідувачка відділу обслуговування учнів 5-11 класів
Тернопільської обласної бібліотеки для дітей.