Книгоманія / Автор дарує книгу / Малетич Наталка

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 Наталка Малетич
 
     Народилася 29 квітня 1979 року у Львові.
    Закінчила філологічний факультет Львівського національного університету, працювала редактором літературної програми Львівського радіо і передачі для дітей. Зараз працює в Інтернет-виданні ZAXID.NET, разом з чоловіком виховує семирічну доньку Вікторію.
    Найбільше захоплення – література, а також – класична музика і живопис. Не уявляє собі життя без книжок – воно було б безбарвним і нудним.
    Виходом першої власної книжечки «Про Зайчика-Забудька та інші історії» завдячує донечці, для якої насамперед її і писала. Вікторія долучилася також до ілюстрування книжки, оскільки дуже любить малювати, а особливо – малювати зайчиків. Донечка – перший слухач і критик, а головне – найбільше джерело життєвої енергії і сонячного сприйняття світу.
    Лауреат ІІ премії Всеукраїнського конкурсу на найкращі прозові твори для дітей «Золотий лелека» 2008 року.

    Малетич, Н. Про Зайчика-Забудька та інші історії / Наталка Малетич. - К.: Грані-Т, 2009. - 56 с.: іл. - (Золотий лелека).

    Кожен малюк має улюблену іграшку. Без неї він категорично відмовляється вкладатися спати, йти в садочок, годує іграшку з ложечки та розповідає їй свої найбільші таємниці. Ось і в маленької Вітусі є такий улюбленець — Рожевий Заєць. Проте цей зайчик незвичайний зовсім не через свій колір, а тому, цю вміє не тільки слухати, а й розповідати власні історії, і всі — про пухнастих звіряток, яких дітки люблять найбільше — про зайчиків. Отож, такої кількості різноманітних зайчиків ви ще не бачили в жодній книжці! І тепер маленька Вітуся точно знає, що робити, коли залишається вдома сама, навіщо потрібно чистити зуби та багато-багато всього цікавого й корисного.
    Читайте книгу Наталки Малетич, переможця конкурсу на найкращі твори для дітей «Золотий лелека». А проілюстрували її Ольга Гаврилова та донька Наталки Малетич Вікторія Зубрицька.




Малетич, Н. Щоденник ельфа / Наталка Малетич; іл. А. та Д. Нечаєвські.- Львів: Видавництво Старого Лева, 2015. - 175 с.

Всі діти - ельфи. Принаймні такими вони народжуються. А коли починається їхнє школярське життя - тут вже прозорі крила мають набути сили, аби політ вирізнявся прикметами висоти, переможності, товариської підтримки й звичайного порозуміння з колишніми ельфами - батьками. Герої оповідань Наталки Малетич ходять вулицями різних міст і вчаться в різних школах, і вподобання у них неоднакові, та все ж вони багато в чому схожі, коли прагнуть самостійності у вчинках чи втрапляють у халепу. І навіть якщо ви не вважаєте себе ельфом, книга все одно про вас.