Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 
«Удавчики» 





  Тісто:

  • 150 гр. сиру
  • майже склянку борошна 
  • 1 яйце 
  • 1 ст.лож.цукру
  • щіпка солі
  • трохи соди (на кінчику ножа)
    Начинка - тонкі сосиски в натуральній оболонці.

  Сосиски промити теплою водою і висушити паперовим рушником (не чистити). Замісити тісто з перерахованих інгредієнтів. Тісто виходить не дуже туге (можна по ходу ще борошно підсипати).
  Тепер розділити тісто на 8 частин і розкачати ковбаску, довгою в 2 рази  більше ніж сосиска,  з одного кінця зробити тонше - це хвостова частина, обмотати сосиску так,  щоб "голова" удава була сверху. Із двох чорних перчинок зробити очки, а шматочок помідори або перчика-це язик. Випікати  при температурі 180 градусів, 25 хв.