Для дітей / Читаємо / Смачні сторінки / Торт "Їжак"
Торт "Їжак"
Потрібно:
• 1 стакан цукру;
• 1 склянка борошна;
• 4 яйця;
• 1 упаковка розпушувача для тіста;
• ванільний цукор;
• 200г сметани;
• 50г цукрової пудри;
• 200г солодкої соломки;
• 1 ківі;
• 1 банан;
• 50г чорного шоколаду.
Приготувати бісквітний корж
Для цього змішати цукор, борошно, яйця, розпушувач, ванільний цукор (можна додати 2 ст. л. какао, і тоді корж буде коричневий).
Вистелити дно рознімної форми пергаментом для випічки. Змастити боки форми, дно застелити пергаментом для випічки.
Вилити масу в форму і випікати при температурі 180 градусів приблизно 30 хвилин. Готовий остиглий корж порізати не маленькі шматочки.
Для цього змішати цукор, борошно, яйця, розпушувач, ванільний цукор (можна додати 2 ст. л. какао, і тоді корж буде коричневий).
Вистелити дно рознімної форми пергаментом для випічки. Змастити боки форми, дно застелити пергаментом для випічки.
Вилити масу в форму і випікати при температурі 180 градусів приблизно 30 хвилин. Готовий остиглий корж порізати не маленькі шматочки.
Приготувати крем
Для цього змішати сметану і цукрову пудру. У крем додати порізані на дрібні шматочки фрукти.
Змішати крем з порізаним коржем, щоб вийшла маса, яку можна ліпити. Зліпити з бісквітної маси їжачка. Обмазати його розтопленим шоколадом. Повставляти замість голок солодку соломку. З драже зробити їжакові ніс і очі.
Поставити в холодильник на 2-3 години.
Змішати крем з порізаним коржем, щоб вийшла маса, яку можна ліпити. Зліпити з бісквітної маси їжачка. Обмазати його розтопленим шоколадом. Повставляти замість голок солодку соломку. З драже зробити їжакові ніс і очі.
Поставити в холодильник на 2-3 години.