Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
Торт "Їжак"


Потрібно:

1 стакан цукру;
• 1 склянка борошна;
• 4 яйця;
• 1 упаковка розпушувача для тіста;
• ванільний цукор;
• 200г сметани;
• 50г цукрової пудри;
• 200г солодкої соломки;
• 1 ківі;
• 1 банан;
• 50г чорного шоколаду.


Приготувати бісквітний корж

  Для цього змішати цукор, борошно, яйця, розпушувач, ванільний цукор (можна додати 2 ст. л. какао, і тоді корж буде коричневий).
  Вистелити дно рознімної форми пергаментом для випічки. Змастити боки форми, дно застелити пергаментом для випічки.
  Вилити масу в форму і випікати при температурі 180 градусів приблизно 30 хвилин. Готовий остиглий корж порізати не маленькі шматочки.
 
 

Приготувати крем
 

   Для цього змішати сметану і цукрову пудру. У крем додати порізані на дрібні шматочки фрукти.
   Змішати крем з  порізаним коржем, щоб вийшла маса, яку можна ліпити. Зліпити з бісквітної маси їжачка. Обмазати його розтопленим шоколадом. Повставляти замість голок солодку соломку. З драже зробити їжакові ніс і очі.
Поставити в холодильник на 2-3 години.