Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
(29.08. - 04.09.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга

Осипа Назарука "Роксоляна"



      Назарук, О. Роксоляна: іст. повість / Осип Назарук; іл. В. М. Куща. - К.: Школа, 2008. - 336 с.: іл. - (Україна крізь віки).

      Осип Назарук (1883-1940) - український письменник, автор історичних повістей та оповідань, героями яких є непересічні постаті української національної історії. Роксоляна - одна з героїнь - українська дівчина, яка, потрапивши в татарський ясир, зуміла не тільки вижити, а й піднятися на найвищий щабель турецької ієрархії - стати всемогутньою султаншею. І при цьому не забувала отчогo дому, не зниділа душею, залишившись вірною дочкою свого народу.





                                                   у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга

                                                 Андрія Куркова "Школа котоповітроплавання"



    Курков, А. Школа котоповітроплавання: казка / Андрій Курков. - Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2010. - 32 с.









 (22.08. - 28.08.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга

Олександра Гріна "Пурпурові вітрила"


    Грін, О. Пурпурові вітрила: повість / Олександр Грін; пер. з рос.; іл. В. А. Дунаєвої. - К.: Школа, 2007. - 110 с.: іл.- (Світ неймовірних пригод).

             До видання увійшла повість відомого російського письменника О. Гріна «Пурпурові вітрила» - історія про диво, яке двоє людей створили одне для одного. А письменник - для усіх нас ... «Пурпурові вітрила» - лірична поема про кохання, про казку, яка стає реальністю, про віру в те, що людина здатна робити чудеса власними руками.






у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга

                                    Астрід Ліндгрен "Роня, дочка розбійника"




     Ліндгрен, А. Роня, дочка розбійника: повість / Астрід Ліндгрен; пер. зі швед. О. Д. Сенюк; мал. Л. С. Голембовської.- К.: Веселка, 1987.-167 с.: іл.

   Повість відомої шведської письменниці, двічі лауреата премії ім. Г. Х. Андерсена, про хлопчика і дівчинку, батьки яких ворогують між собою, про тяжкі випробування, що  випали на долю дітей.







 

(15.08. - 21.08.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга

"Вірне серце звіра"


    Вірне серце звіра: оповідання про тварин: для дітей молю та серед. шк. віку. – К.: Інтерпрес ЛТД, 2004. – 303 с.: іл. – (Зарубіжні письменники - дітям)

    До збірника увійшли твори відомих зарубіжних письменників – Джека Лондона, Ернеста Сетон-Томпсона, Чарлза Робертса, Джеймса Кервуда, Джералда Даррелла, Еріка Найта, Джерома Клапки Джерома, Віри Чапліної, Ольги Перовської та Яна Грабовського. Оповідання побудовані на реальних подіях, до того ж письменники тонко відчувають психологію звірів, добре знаються на їхніх характерах та звичках. Перед маленьким читачем відкриються незвідані таємниці звіриної душі, її закони, її загадки. Автори навчать його вірити у всеосяжну енергію Добра.



у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга

 Олеся Бердника Серце Матіоли



 
    Бердник, О. Серце Матіоли / О. Бердник. – К.: Книга, 2007. – 56 с.

    Казки та легенди «Серце Матіоли» – це спроба відомого українського письменника-фантаста Олеся Бердника повернутися в правічне річище народної мудрості, де простими словами та образами передаються найскладніші філософські поняття, а за дитячими сюжетами приховуються болючі роздуми мислителя про вічні проблеми людства.




 (08.08. - 14.08.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга

 Спиридона Черкасенка "Маленький горбань"


     Черкасенко, С. Маленький горбань / Спиридон Черкасенко; упорядкув. та передм. Н. Комар; іл. Т. Кудиненко. - К.: Школа, 2009. - 176 с.: іл. - (Хрестоматія школяра).

    Ім'я Спиридона Черкасенка (1876-1940) на десятки років випало з літературного процесу в Україні: його було зараховано, як і багатьох інших відомих письменників, до ворожого стану. Але оповідання і п'єси, вірші та романи, які вийшли з-під пера митця, сьогодні повертаються до читача і викликають інтерес.
До видання увійшли твори для дітей Спиридона Черкасенка. Добір поданих текстів обумовлений шкільною програмою з української літератури.
Розрахована на школярів, вчителів, студентів-філологів, усіх, хто цікавиться творчістю С. Черкасенка.

 
 
у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга

       Роальда Даля "Матильда"


   Дал, Р. Матильда / Роальд  Дал; пер. з англ. В. Морозов; за ред.: О. Негребецького, І. Малкович; іл. К. Блейк. - К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2006. - 271 с.: іл.

   Матильда - геніальна дитина, проте її родичі так не вважають.
Для них вона - зайвий клопіт, головний біль.
   І Матильда вирішує перевиховати своїх обмежених і зациклених на собі родичів, а заодно й жахливу директорку школи пані Транчбул.
 У 1988 році «Матильду» було визнано найкращою в світі дитячою книжкою.





 

(01.08. - 07.08.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
 
О. Генрі "Вождь червоношкірих"


     О'Генрі Вождь Червоношкірих: оповідання / О'Генрі; пер. з англ.; іл. Т. Кудиненко. - К.: Школа, 2006. - 240 с.: іл. - (Світ неймовірних пригод).

     До книжки увійшли найкращі оповідання відомого американського письменника О’Генрі. Вони захоплюють динамічним сюжетом, правдивістю характерів героїв і наповненні глибоким філософським змістом.





 
у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга

Ольги Бусенко "Паперовий янгол"


   
      Бусенко, О. Паперовий янгол / Ольга Бусенко. - К.: Грані-Т, 2007. - 64 с., іл. (Сучасна дитяча проза).
 
   Книжка, яку ви тримаєте в руках, незвичайна. Ім’я її автора заховане всередині, на сторінках казочок.
    Вигадала ці історії та створила до них ілюстрації одна людина – дівчинка Яринка. Своїм пензликом вона вимальовує на аркушику дерево, а на самому вершечку – янгола. Паперового янгола. Що це за янгол? Звідки він? Як сюди потрапив? Зринає безліч запитань у Яринки, а разом з ними і нова історійка. А от про що, дізнаєшся згодом.