Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей


     Баррі, Д.М. Пітер Пен: Пітер Пен і Венді. Пітер Пен у Кенсінгтонських Садах / Д.Баррі; пер. з англ. Н.Трохим; іл. О.Левської. – Львів: Вид-цтво Старого Лева, 2007. – 331 с.: іл. – (Дивовижний світ)
    
    Дивовижні світи існують поруч із нами. Їх багато, та опинитися там може лише той, хто уміє літати. Як-от Пітер Пен – хлопчик, який ніколи не стане дорослим. Якщо ви зустрінете Пітера, то він, мабуть, захоче показати вам свою Небувалію. Тут ви знайдете стільки цікавого, що за раз і не розповісти. Та якою б захоплюючою не була мандрівка до дивовижних світів, треба повертатися до рідного дому, де для вас залишили відчиненим вікно…





    Гуцало, Є.П. У гаї сонце зацвіло: оповідання та повісті / Євген Гуцало; упоряд., вступ. слово Л.Ворониної. – К.: Знання, 2008. – 239 с. – (Скарби укр. літератури)










    Зіркові історії успіху: від зірок українського спорту / ред.-упоряд. М.Савка; іл. І.Бараненко. – Львів: Вид-цтво Старого Лева, 2010. – 85 с.: іл., фотогр.
    
    Історії від зіркової команди українських спортсменів не залишать байдужими ні дітей, ні дорослих, бо всі вони підтверджені справжніми перемогами, золотом високої проби. Зовсім поруч із нами живуть люди, котрі вміють творити дива. Вони змінюють наше уявлення про можливості людського тіла і духу. Кому, як не їм, бути прикладом для молодого покоління, ділитися своїм життєвим досвідом і надихати на тернистій, важкій, а все ж таки прекрасний шлях до успіху.








    Злупко, С.М. Економічна історія України: навчальний посібник / Львівський нац. ун-т ім. І.Франка; авт.-упоряд. Степан Злупко. – К.: Знання, 2006. – 367 с.











    Кузик, С.П. Географія туризму: навчальний посібник / Мін. освіти і науки України; Львівський нац. універ. ім. І.Франка; Степан Кузик. – К.: Знання, 2011. – 271 с.











    Курков, А. Школа котоповітроплавання: казка / Андрій Курков; пер. з рос. Г.Осадко; худ. Т.Проць. – Тернопіль: Навчальна книга-Богдан, 2010. – 32 с.: іл.













        Ой розходися-розвеселися!: укр. нар. дитячі пісні: для дітей дошкільного віку та мол. шк. віку / ідея А. Сімонов; худ. К. Лавро. - К.: Розумна дитина, 2006. - 12 с.: іл. - (Граймо та співаймо разом з нами!).

    Чудова книжка-іграшка. В книзі вміщено 12 колядок, веснянок та інших українських дитячих пісень, які можна заграти на піаніно. Книга для дітей віком від 1 до 7 років.











      Бойко, Г. Про великі вуха: для читання дорослими дітям / Грицько Бойко; графіка В. Юденкова. - Х.: Ранок, 2010. - 12 с.: іл.














     
     Бойко, Б. Кошеня і килимок: для читання дорослими дітям / Богдана Бойко; іл. О. Гребенюк. - Х.: Ранок, 2008. - 8 с.: іл.













     Веселі історії в іграх і головоломках: суперагенти поспішають на допомогу: текст для читання дорослими дітям / уклад.: Т. Бугайова, О. Чічік-Степанова; іл. М. Єфімова. - Х.: Ранок, 2009. - 64 с.: іл. - (Веселі історії).












     Веселинки: літ.-худ. видання для читання дорослими дітям / пер. В. Бойко; іл. Н. Гордієнко. - Х.: Ранок, 2007. - 8 с.: іл. - (Веселі історії).











       Лєвін, В. Корівка на листі /  Вадим Лєвін; пер. А. Костецького; іл. В. Скаканді. - Х.: Ранок, 2007. - 8 с.: іл. - (Веселі цікавинки).












      Віленко, В. Співаки / Віктор Віленко; пер. І. Бондара-Терещенка; іл. В. Скаканді. - Х.: Ранок, 2007. - 8 с.: іл. - (Веселі цікавинки).











       Віленко, В. Страус у польоті / Віктор Віленко; пер. І. Бондара-Терещенка; іл. В. Скаканді. - Х.: Ранок, 2007. - 8 с.: іл. - (Веселі цікавинки).











       Добра книга для читання: дражнилки, скоромовки, вірші, казки: хрестоматія для дітей 4-5 років / худ.: І. Нестеренко, Т. Ярова. - Х.: Ранок, 2009. - 78 с.: іл. 

      
Вам надається унікальна можливість провести час із малюком і разом відвідати світ добрих віршиків, веселих пісеньок і чарівних казок. Книга подарує вам незабутні хвилини доброго читання.
Окрім цікавого текстового наповнення, хрестоматія добре ілюстрована, так що малюк залишиться задоволеним, слухаючи пісні, загадки, віршики, казки й роздивляючись яскраві малюнки.
     Не лише читайте, але й розмовляйте: ставте дитині запитання за малюнками (хто зображений?, з якої казки герої, у що вдягнені герої? тощо). Якщо малюк фантазує - це дуже добре! Дитина може вигадати своє закінчення вірша або казки.
    Матеріал у книзі поєднаний за жанрами й темами. Але зовсім не обов'язково читати в тій послідовності, в якій подані тексти. Дитині захотілося послухати казку - читайте улюблені казки, подобаються вірші - ласкаво просимо на поетичні сторінки. Дайте можливість малюкові обирати.




       Добра книга для читання: лічилки, небилиці, вірші, казки, оповідання: хрестоматія для дітей 5-6 років / худ.: Н. Алимова, Г. Петрова. - Х.: Ранок, 2009. - 78 с.: іл.
   
      Вам надається унікальна можливість провести час із малюком і разом відвідати світ добрих віршиків, веселих пісеньок і чарівних казок. Книга подарує вам незабутні хвилини доброго читання.
  Окрім цікавого текстового наповнення, хрестоматія добре ілюстрована, так що малюк залишиться задоволеним, слухаючи пісні, загадки, віршики, казки й роздивляючись яскраві малюнки.
      Не лише читайте, але й розмовляйте: ставте дитині запитання за малюнками (хто зображений?, з якої казки герої?, у що вдягнені герої? тощо). Якщо малюк фантазує - це дуже добре! Дитина може вигадати своє закінчення вірша або казки.
     Матеріал у книзі поєднаний за жанрами й темами. Але зовсім не обов'язково читати в тій послідовності, в якій подані тексти. Дитині захотілося послухати казку - читайте улюблені казки, подобаються вірші - ласкаво просимо на поетичні сторінки. Вдень під час гри або занять можете прочитати лічилки, пісеньки, скоромовки, дражнилки. Дайте можливість малюкові обирати.



       Первушина, О. В. Вижити в початковій школі... Як?: книга для розумних батьків / Олена Первушина; пер. з рос. - Х.: Основа, 2009.- 237 с. - (Краща книга про дитину).

    Дана книга - безцінний помічник для батьків, джерело реальних практичних знань із проблеми "як вижити в початковій школі". Вона унікальна, тому що в ній міститься усе: тести "очікувань" - чого очікують батьки від школи і від дитини; як правильно обрати школу, на що в першу чергу звернути увагу; чому присвятити останнє літо перед школою; як допомогти дитині успішно адаптуватися в школі; як стежити за навчанням дитини; як ефективно розв'язувати проблеми, що виникають в школі; як будувати стосунки з батьківським комітетом і вчителями; чого повинні навчити дитину в початковій школі. Книга відрізняється не тільки бсзпрецедентним обсягом практичної інформації, але й легким, довірчим стилем.
Адресована батькам, дідусям і бабусям, а також усім, чиї професійні інтереси пов'язані з вихованням дітей.





    Первушина, О. В. Здібності дитини. Як виявити і розвинути?: книга для розумних батьків / Олена Первушина; пер. з рос. - Х. : Основа, 2009. - 285 с. : іл. - (Краща книга про дитину).

        Книга допоможе батькам виявити особливості характеру і здібності дитини, як природжені, так і сформовані в подальші роки, і дасть поради щодо того, як створити максимально сприятливі умови для розвитку цих здібностей. У книзі наведено велику кількість конкретних методик формування окремих інтелектуальних навичок (наприклад, мовлення, лічба, читання) або розв'язання конкретних психологічних проблем (наприклад, примхливість, забіякуватість) у дітей.
     Книга унікальна не тільки безпрецедентним обсягом практичної інформації, але і легким, довірчим стилем.
       Адресована батькам, дідусям і бабусям, а також усім, чиї професійні інтереси пов'язані з вихованням дітей.





       Данилова, Н. А. Кулінарна книга для батьків: харчування дітей від 1 року до 7 років: / Наталія  Данилова; пер. з рос. - Х.: Основа, 2009. - 269с. - (Краща книга про дитину).

   У цій книзі наводиться максимум корисної інформації щодо правильного харчування дітей 1-7 років, щодо особливостей дитячого організму, а також сучасних продуктів, їх вибору та особливостей обробки, щодо норм харчування і дієт при різних захворюваннях, щодо правил поведінки за столом і методів навчання дітей цих правил. На всі кулінарні рецепти розраховано кількість калорій, жирів і вуглеводів.










        Пархомчук, Г. С. Спілкуватися з підлітком. Як?: книга для розумних батьків / Галина Пархомчук; пер. з рос. - Х. : Основа, 2009. - 206 с. - (Краща книга про дитину). 

      Ця книга - безцінний помічник для батьків, джерело реальних практичних знань з проблеми «як порозумітися з підлітком і зберегти з ним взаємини». Вона є унікальною, тому що дає чіткі, прості, абсолютно практичні рекомендації: як навчити дитину бути успішною, щоб вирости в успішного дорослого, як зберегти з нею теплі, дружні стосунки, як допомогти їй стати самостійною, навчитися відповідати за своє життя і свої вчинки, уникнути поганої компанії тошо. У Додатку «Сам собі психолог» наведені чіткі, «обкатані» тести, які дозволять батькам (опікунам, вихователям) виявити приховані проблеми і знайти шляхи їх розв'язання.
      Книга відрізняється не тільки безпрецедентним обсягом практичної інформації, але й легким, довірчим стилем. Адресована батькам, дідусям і бабусям, а також усім, чиї професійні інтереси пов'язані з вихованням дітей.





    Первушина, О. В.  Настільна книга молодої мами: Щасливий малюк: від народження до 2 років / Олена Первушина; пер. з рос. - Х. : Основа, 2009 - 480 с. - (Краша книга про дитину).

      Ця книга є унікальним помічником молодим мамам. Автор пропонує найефективніші практичні рекомендації: як ростити дитину здоровою; як навчитися розуміти малюка і розумно задовольняти його потреби; як розвивати дитину від перших днів її життя. У книзі міститься корисна практична інформація: з питань грудного вигодовування, післяпологової депресії тощо.
Адресована батькам, дідусям і бабусям, а також усім залученим до виховання дітей.








       Ільїна, Н. А. Ростити дитину. Як? / Наталя Ільїна, Діана Хорсанд. - Х.: Основа, 2008.- 398 с. : іл.- (Краща книга про дитину).

Автори цієї книги - практичний психолог і талановитий педагог, обидві - щасливі мами, діляться своїм професійним та батьківським досвідом, пропонують практичні рецепти розв'язання проблем, що «перевірені й схвалені багатьма батьками.
у Додатку вміщено короткий «путівник» підлітковими угрупуваннями, а також список книг для сімейного читання тощо. Ця книга унікальна не тільки обсягом практичної інформації, але й легким, довірчим стилем.
Адресована батькам та вихователям.










     Лущик, І. В. Зростай здоровою, дитино!: популярна енциклопедія для батьків / Ігор Лущик; худож. Є. Мартиненко. - Х.: Основа, 2008. - 203 с. : іл. - (Для турботливих батьків). 

       Видання у доступній і цікавій формі розкриває таємниці виховання здорової дитини. Численні поради й рекомендації охоплюють усі аспекти теми, а саме: загартовування (як традиційне, так і нетрадиційне), розвиток фізичної активності (гімнастичні вправи, вправи на розвиток вестибулярноro апарaтy і правильної постави, різноманітні ігри - розважальні, розвивальні, лікувальні), спортивне обладнання та інвентар, туризм і активний відпочинок, масаж, релаксаційні та дихальні вправи, раціональне харчування дитини тощо.
         Також у книзі наведено відповіді на запитання.
Для батьків і всіх, хто залучається до процесу виховання дітей.






        Марінушкіна, О. Є. Родина та обдарована дитина /Олена Марінушкіна, Ганна Шубіна. - Х.: Основа, 2008. - 191 с.: іл. - (Для турботливих батьків).

     Усі батьки бажають мати обдарованих дітей, а деякі навіть мріють про те, щоб у них народився геній. Бажання батьків зрозумілі, але ... Чи обізнані Ви щодо потреб, які мають обдаровані діти?
    Ця книга вводить Вас у світ виховання й розвитку обдарованої дитини, відповідає на безліч важливих запитань, а саме: що таке обдарованість? яким є середовище, що виховує та розвиває особистість? як виховувати обдаровану дитину? чи варто прискорювати розвиток обдарованої дитини? яке значення має свобода для обдарованої дитини? діти «індиго» - хто вони?
        Для батьків і всіх, хто причетний до виховного процесу.








    Чуб, Н. В. Про що ти думаєш, малюче?: довідник для батьків дитини від 0 до 1 року / Наталія Чуб; худ. Є. Мартиненко. - Х.: Основа, 2007.- 96 с. (Для турботливих батьків).

       Людина народилася! Вона ще нічого не може сказати, але вже все відчуває і багато чого розуміє ... Що повинен уміти малюк першого року життя? Як його правильно розвивати, як реагувати на зміни його настрою, які вправи можна з ним виконувати?
       Поради практичного психолога, консультації педіатра і досвідчених мам, відповіді на питання молодих батьків, рекомендації щодо розвитку дитини на кожний місяць Ви знайдете на сторінках цього довідника для турботливих батьків.








     Чуб, Н. В.  Психологія дитини від А до Я: довідник для батьків / Наталія Чуб; худ. Є. Мартиненко.- 3-те вид.- Х : Основа, 2009. - 159 с.- (Для турботливих батьків).

      Цей довідник, безперечно, стане настільною книгою молодих батьків, які прагнуть гармонійного розвитку свого малюка, хочуть полегшити процес його адаптації до будь-яких життєвих ситуацій, попередити розповсюджені помилки у вихованні і догляді за дитиною. Усі типові психологічні проблеми та явища, дрібні та великі, але однаково значущі в процесі становлення маленької особистості, зібрані в цій книзі. Як зняти дитячу агресію, як боротися з дитячими капризами, страхами, тривожністю, якими є особливості виховання близнюків - відповіді на ці та інші «важкі» питання ви знайдете на сторінках книги.
         Довідник побудований за алфавітним принципом, що є зручним для частого користування і швидкого пошуку інформації.