Скарбничка методиста / Офіційні документи / Постанови Кабінету Міністрів України

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
    Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки від 26 лютого 2012 року № 306 (Офіційний вісник України, 2012, №30, ст. 1115)


    До суб'єктів господарювання з високим ступенем ризику відносяться суб'єкти, у власності, володінні, користуванні яких перебувають, зокрема, пам'ятки архітектури та історії, музеї, картинні галереї, бібліотеки, державні архівні установи.


Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися закладами культури, заснованими на державній та комунальній формі власності від 12 грудня 2011 року № 1271 (Офіційний Вісник України, 2011, № 96, ст. 3505)


Цією постановою затверджено новий перелік платних послуг, які можуть надаватись закладами культури, в т. ч. бібліотеками.

Про підвищення оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери від 11 січня 2012 року № 10 (Урядовий кур'єр, 2012, № б від 13.01.2012)

Кабінет Міністрів України постановив установити, що в штатному розписі встановлюються з 1 січня, 1 квітня, 1 липня, 1 жовтня і 1 грудня 2012 року посадові оклади (тарифні ставки) працівників у таких розмірах:

1 тарифного розряду - 1073,1094,1102, 1118 і 1134 гривні;

2 тарифного розряду - 1078, 1099, 1107,1123 і 1139 гривень;

3 тарифного розряду - 1088,1109,1117,1133 і 1149 гривень;

4 тарифного розряду - 1098,1119,1127,1143 і 1159 гривень;

5 тарифного розряду - 1108,1129,1137,1153 і 1169 гривень.

   Абзац другий примітки 1 до додатка 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 року № 1298 викласти в такій редакції: «У 2012 році посадові оклади (тарифні ставки) розраховуються, виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду з 1 січня - 773 гривні, з 1 квітня - 794 гривні, з 1 липня - 802 гривні, з 1 вересня - 807 гривень, з 1 жовтня - 823 гривні, з 1 грудня - 839 гривень».


П О С Т А Н О В А
від 12 грудня 2011 р. N 1271
Київ

Про затвердження переліку платних послуг,
які можуть надаватися закладами культури,
заснованими на державній та комунальній формі власності


Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

1. Затвердити перелік платних послуг, які можуть надаватися закладами культури, заснованими на державній та комунальній формі власності, що додається.

2. Міністерству культури разом з Міністерством фінансів та Міністерством економічного розвитку і торгівлі затвердити порядок визначення вартості та надання платних послуг, зазначених у затвердженому цією постановою переліку.

3. Визнати такою, що втратила чинність, постанову Кабінету Міністрів України від 5 червня 1997 р. N 534 ( 534-97-п ) "Про затвердження Переліку платних послуг, які можуть надаватися закладами культури і мистецтв, заснованими на державній та комунальній формі власності" (Офіційний вісник України, 1997 р., число 23, с. 95).

 
Прем'єр-міністр України М. АЗАРОВ

Інд. 70

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 12 грудня 2011 р. N 1271
 
ПЕРЕЛІК
платних послуг, які можуть надаватися закладами культури,
заснованими на державній та комунальній формі власності

 
1. Проведення вистав, театральних та музичних постановок, концертів, оперних і балетних спектаклів, інших постановок, виступи артистичних груп, труп, оркестрів та окремих артистів. Проведення концертів-презентацій, фестивалів, бенефісів, естрадних шоу, циркових вистав, демонстрація відео- і кінофільмів.

2. Навчання у студіях, на курсах, проведення занять у літературно-музичних вітальнях, ігрових кімнатах для дітей та гуртках.

3. Організація діяльності любительських об'єднань та клубів за інтересами (художніх, технічних, природничо-наукових, колекційних, за професіями).

4. Розроблення сценаріїв, постановочна робота і проведення заходів за заявками підприємств, установ та організацій.

5. Проведення спектаклів і концертів художньої самодіяльності.

6. Проведення театралізованих свят, фестивалів, конкурсів, спортивно-розважальних, оздоровчих, обрядових заходів, виставок книг і творів образотворчого мистецтва.

7. Надання послуг з організації та/або проведення культурно-масових заходів, міжнародних симпозіумів, науково-практичних конференцій, семінарів, майстер-класів, концертів, фестивалів, виставок і вистав.

8. Показ слайд-фільмів і кінопрограм.

9. Надання послуг з користування атракціонами, ігровими автоматами (крім тих, що передбачають отримання грошової винагороди), настільними і комп'ютерними іграми, тенісними кортами, більярдами, тирами, дитячими містечками безпеки руху, персональними комп'ютерами, глядацькими залами відеотек.

10. Продаж у неспеціалізованих магазинах (кіосках, лотках) видань про фонди і діяльність бібліотек, музеїв, картинних галерей, виставкових залів, заповідників та інших закладів культури і мистецтва, репродукцій, наборів листівок, афіш, плакатів (у тому числі із зображенням творів мистецтв, пам'яток
літератури), а також сувенірних виробів, значків, виробів народних промислів, декоративно-ужиткового мистецтва.

11. Проведення фото-, відео- і кінозйомок окремих експонатів, експозицій, територій та об'єктів музейного типу.

12. Обслуговування екскурсійних груп і окремих відвідувачів на територіях та у приміщеннях музеїв, під час огляду експозицій, виставок.

13. Відвідування заповідників, музеїв та виставок.

14. Додаткові бібліотечні послуги:
 
  • формування бібліографічних списків для курсових, дипломних та наукових робіт, каталогів для особистих бібліотек і бібліотек підприємств, установ та організацій;
 
  • підготовка фактографічних, аналітичних, бібліографічних таінших довідок для фізичних та юридичних осіб;
 
  • користування міжбібліотечним абонементом (пересилання документів), електронна доставка документів;

  • надання послуг з оформлення електронних реєстраційних документів користувачів бібліотек. 

15. Проведення наукової та мистецтвознавчої експертизи, у тому числі виїзної, культурних цінностей, які перебувають у приватній власності, придбані у художніх салонах, галереях, і таких, що в установленому порядку ввозяться або вивозяться через державний кордон.

16. Розроблення та оформлення інтер'єрів, дизайнерського оздоблення виставкових стендів.

17. Надання в оренду приміщень театрів, концертних залів, цирків, культурно-освітніх закладів, музеїв і заповідників у разі, коли це не перешкоджає провадженню закладом діяльності у сфері культури.

18. Надання місць для стоянки автомобілів та інших транспортних засобів.

19. Ремонт, настроювання і налагодження музичних інструментів, звуко-, світло- та відеоапаратури.

20. Ремонт і реставрація творів (виробів) образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва, друкованих видань, палітурні роботи, атрибуція пам'яток історії та культури, які перебувають в особистих колекціях і збірках.

21. Ремонт і реставрація нерухомих пам'яток культурної спадщини.

22. Виготовлення, ремонт і реалізація майстернями та іншими виробничими підрозділами закладів культури і мистецтв обладнання атракціонів, музичних інструментів, меблів, реквізиту і бутафорії, сценічного обладнання, пошиття театральних, концертних костюмів, взуття, товарів широкого вжитку, квітів і квіткової продукції, гримерні послуги, столярні, слюсарні, будівельні, ремонтно-реставраційні та інші роботи, автотранспортні послуги.

23. Прокат музичних інструментів, культурно-спортивного і туристичного інвентарю, сценічних костюмів, взуття, театрального реквізиту.

24. Фотокопіювання, репродукування, ксерокопіювання, мікрофільмування, мікрокопіювання з книжок, брошур, газет, журналів, музейних експонатів, документів з фондів бібліотек, музеїв.

25. Виготовлення фонограм концертів і спектаклів, копій звукозапису музичних творів з фонотек театрів, музеїв, бібліотек, клубних закладів, парків культури та відпочинку, науково-методичних центрів, надання послуг студій звуко- і відеозапису.


ПОСТАНОВА
від 13 липня 2011 р. № 740
Київ

Про затвердження граничних норм витpaт на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію

Відповідно до частини третьої статті 21 Закону України "Про доступ до публічної інформації» Кабінет Міністрів України ПОСТАНОВЛЯЄ:
1. Затвердити граничні норми витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію (додаються).
2. Ця постанова набирає чинності з дня опублікування.
 
Прем'єр-міністр України М. АЗАРОВ


ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 13 липня 2011 р. № 740
 
 
ГРАНИЧНІ НОРМИ
витрат на копіювання або друк документів, що надаються
за запитом на інформацію



Послуга, що надається
Граничні норми витрат


Копіювання або друк копій
документів формату А4 та
меншого розміру (в тому числі
двосторонній друк)
 
не більше ніж 0,1 відсотка
розміру мінімальної
заробітної плати за
виготовлення однієї сторінки
 
Копіювання або друк копій
документів формату А3 та
більшого розміру (в тому числі
двосторонній друк)
 
не більше ніж 0,2 відсотка
розміру мінімальної
заробітної плати за
виготовлення однієї сторінки
Копіювання або друк копій
документів будь-якого формату,
якщо в документах поряд з
відкритою інформацією міститься
інформація з обмеженим
доступом, що потребує її відокремлення,
приховування тощо (в тому числі
двосторонній друк)
від 0,3 до 0,5 відсотка
розміру мінімальної
заробітної плати за
виготовлення однієї сторінки



 

Примітка. Розмір мінімальної заробітної плати за виготовлення однієї сторінки встановлюється на дату копіювання та друку документів. 
 
    Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 року № 1298 і від 25 жовтня 2008 року № 939 від 29 грудня 2010 року № 1212 (Офіційний вісник України, 2010, № 101 від 10.01.2011, ст. 3629)
    Згідно з цією Постановою у 2011 році посадові оклади (тарифні ставки) розраховуються виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду з 1 січня - 613 гривень. Для працівників, у яких посадові оклади менші розміру мінімальної заробітної плати, посадові оклади (тарифні ставки) у штатному розписі встановлюються на рівні мінімальної заробітної плати.
    В абзаці першому пункту 1 Постанови Кабінету Міністрів України від 25 жовтня 2008 року № 9З9 слова і цифри "змінюються у 2010 році" замінити словами і цифрами "змінюються у 2011 році".
    
    Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів від 2 лютого 2011 року № 98 (Офіційний вісник України, 2011, № 11 від 21.02.2011, ст. 488)
    Цією Постановою затверджено суми витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів. Постанова набирає чинності з 1 квітня 2011 року.