Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 Наталка Позняк
    Народилася 13 травня 1972 року в селі Антонівка Володимирецького району на Рівненщині. Дитинство і юність пройшли в сусідньому старовинному літописному містечку Дубровиця. У 1994 році закінчила філологічний факультет КНУ ім. Т. Шевченка.
    Ще під час навчання була співучасником-співглядачем (а коли випадало - то й співорганізатором) багатьох пісенних фестивалів, за що від Володимира Шинкарука отримала почесне звання «заслуженої тусовщиці України». Брала участь у роботі оргкомітетів фестивалів «Червона рута», «Тарас Бульба». У 1995 р. стала лауреатом літературного конкурсу ім. Б.-І. Антонича «Привітання життя».
    З 1995 року подалася в журналістику, на практиці освоївши практично всі жанри цієї професії. Мала авторські програми на телебаченні, працювала в тижневику «Без цензури», друкувалася у багатьох провідних виданнях та інтернет-сайтах.
    Член НСПУ, багаторічний учасник літературного об'єднання «Радосинь», де заразилася перекладами з білоруської. Автор поетичної збірки «По дорозі до казки». Співавтор (разом із Сашком Хоменком) книги біографічних нарисів «Українські вісники» та двох прекрасних донечок.
    Поетеса, перекладач, журналістка Наталя Позняк привернула увагу до серій дитячих видань як маркетингового ходу видавців, котрий, на її думку, швидше шкодить читанню, бо приховані серед кращих зразків слабші можуть назавжди відвернути дитину від книжки.

    
    Позняк, Н. Українські вісники / Наталка Позняк, Олександр Хоменко. - Тернопіль: Джура, 2008. - 208 с.

    Українські вісники - це люди, яких ми пізнаємо за їхніми слідами.
Слідами в малярстві, красному письменстві, на театральному кону і в історії світового кіномистецтва, в авіабудуванні, політиці і навіть у благородній справі одбирання грошей у багатих і роздачі їх бідним. Читач цієї книги здійснить захоплюючу мандрівку у часі і просторі, під час якої він зустрінеться з вічним опозиціонером В'ячеславом Чорноволом і світлим батюшкою народної пісні Кирилом Стеценком, дізнається, чому в заарештованого австрійською поліцією Івана Франка повідпадали на ногах нігті і якому королю Франції служили українські козаки.
    Для учнів, студентів, учителів, усіх, хто по-справжньому цікавиться історією та культурою України.