Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
      
    Гата, Е. Тут і там, або стежка між Парнасом і Олімпом / Ева Гата. - Львів: БаК, 2008. - 192 с.
   
     Кожен з нас приходить сюди з особливою метою і має унікальне завдання, яке потрібно втілити упродовж життя. Більшість людей від народження і до самої смерті перебувають в стані лялечки і не здогадуються, що їхнім покликанням є перетворитися на метелика. Що для цього потрібно? Відповідь проста - зробити впевнений неординарний крок, який розірве усі перепони на шляху до щастя.
    Книга розповідає про життя успішних людей, які не усвідомлювали своєї унікальної ролі на землі, аж поки не зустрілися. Для кожного героя ця зустріч стала доленосною, змінила закостенілі погляди на життя, зруйнувала стереотипи.


 

    Чумарна М. Лумпумчик / Марія Чумарна; худ. О. Мазур. - Львів: Апріорі, 2008. - 132 с: іл.

    Якщо ви хочете пізнати найпотаємніші «секрети» нашої планети, здійснити фантастичні мандрівки у часі і просторі, а головне - знайти мудрого і надійного друга, - прочитайте цю книжку. Бо сатурнівець Лумпумчик і ваш ровесник Василь Ігнатенко поведуть у світ неймовірних пригод, допоможуть відкрити для себе власні чарівні можливості.






    Шкляр, В.М. 3алишенець. Чорний Ворон / Василь Шкляр. - Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2010. - 384 с.

    Їх називали бандитами, розбійниками, головорізами й навіть у прокльонах-анафемах забороняли згадувати їхні імена. Щоб вбити у пам'яті упокореної маси ту ідею, за яку повстанці жертвували свої молоді життя. Авжеж, вони стріляли, вішали, палили, нищили – але кого? На їхньому бойовому чорному прапорі напис: «Воля України або смерть». Вони не вийшли з лісу навіть тоді, коли навкруги запанувала чужа влада і вже не було надії на визволення. Вони – залишенці – обрали собі смерть.