Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей

(23.05. - 29.05.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Миколи Носова "Пригоди Незнайка та його друзів"

  
   Носов, М. Пригоди Незнайка та його друзів / Микола Носов; пер. з рос. Ф. Маківчук; худ. О. Зобніна. - К.: Махаон-Україна, 2008. - 190 с.: іл.









у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Вальтера Скотта "Айвенго"

       
       Скотт, В. Айвенго: роман: для серед. шк. віку / Вальтер Скотт; пер. з англ. Ю. Я. Лісняка та Г. Г. Лозинської; післямова Н. Д. Білик; приміт. Г. Г. Лозинської. - К: Веселка; Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2005.- 435 с. - (Бібліотека світової літератури для дітей у 100 томах «Світовид». Серія друга. Література ХІХ ст.).

      Дія історичного роману «Айвенго» видатного англійського письменника Вальтера Скотта (1771-1832) відбувається в ХІІ ст. Через 150 років після завоювання Англії норманами країну і далі роздирають гострі суперечності і нескінченні війни. Прагнення короля Річарда Левове Серце припинити ворожнечу і об'єднати країну викликає постійний спротив бунтівних феодалів. На тлі запеклої боротьби за цілісність країни розгортається романтична історія кохання доблесного лицаря Айвенго і прекрасної леді Ровени.



 


(16.05. - 22.05.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Наталі Забіли "Веселий корабель"


    Забіла, Н. Л. Веселий корабель: вірші, оповідання та казки: для дошк. та мол. шк. віку / Наталя Забіла; мал. О. Г. Якутович; упорядкув. та передм. О. С. Яремійчук. - К: Веселка, 2004. - 119 с.: іл. - (Українській дитині).

      Наталю Львівну Забілу (1903-1985) з повним правом називають класиком української дитячої літератури. Її твори стали улюбленими не для одного покоління юних читачів. Письменниця першою в Україні була відзначена премією імені Лесі Українки.
До цієї книжки з різних збірок письменниці відібрані вірші, казки та оповідання для дошкільнят та молодших школярів.



у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книги
Євгена Дударя "Плацдарм" та Богдана Бастюка "Для дорогої родини"


     Дудар, Є. Плацдарм: гуморески. Анекдоти. Бувальщини. / Євген Дудар. - К. : Феміна, 1996. - 391 с

    Книжка Євгена Дударя - це роздуми про нас і про те, що діється довкруг нас.
Це спонука до роздумів про час і про себе.
В ній, як і в усіх попередніх, - щира дотепнicть, гірка іронія і віра.
У нас і наше майбутнє.








    Бастюк, Б. Для дорогої родини: сатира та гумор. Випуск 1./ Богдан Бастюк. - Тернопіль: Джура, 1999. -48с.

    До цієї невеличкої гумористично-сатиричної книжечки увійшли твори, у яких автор об'єктами критичного розвінчування обирає ті недоліки і явища, що заважають нам у житті: байдужість, пасивність, бездіяльність, брак єдності, теледурман, на який більшість із нас витрачають дорогоцінний час, безхребетність і захланність, схиляння перед чужими сумнівними цінностями.
     Майже всі твори входять до репертуару популярного в "Україні актора - переможця та призера кількох республіканських та міжнародних конкурсів гумору й сатири Гриця Драпака, з яким автор співпрацює уже кілька років.




(9.05. - 15.05.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Віктора Драгунського "Денискины рассказы"


    Драгунский В.Ю. Денискины рассказы: для мл. шк. возраста / В.Ю. Драгунский; худож. Е.Н. Михайлова-Родина. - К: Вэсэлка, 1988. - 368 с.: ил.

    Известные рассказы русского писателя o мальчике Дениске - честном, искреннем, весёлом, неунывающем, даже если он попадает в caмыe необыкновенные истории, которые заставляют детей подумать о себе, o своих товарищах, о том огромном мире, в котором они живут.






у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Олександра Довженка "Зачарована весна"


    Довженко, О. Зачарована Десна: кіноповість; Україна в огні: кіноповість; Щоденник (1941-1956) / О. Довженко. – К.: Веселка, 1995. – 576 с.

    Кіноповісті, щоденникові записи (1941-1956 рр.) видатного кінорежисера і письменника - це не лише чудові пам'ятки художньої і мемуарної літератури, а й справжній документ епохи, в якому зафіксовані цікаві події, ставлення автора до тих чи інших явищ, людей, особиста трагедія нашого національного генія, позбавленого права жити і• творити на рідній землі.
    Сповнена драматизму сповідь дозволяє зрозуміти, як високо ширяла Довженкова думка, як далеко в часі і просторі сягала енергія його душі, як часто погляди митця розбігалися з офіційною точкою зору, як боліло йому серце за понівечені долі невинно засуджених, духовно скалічених земляків, яким провісником виявився Художник-Мислитель.
    На вклейках - життєпис Олександра Довженка (1894-1956) у фотодокументах. Численні знімки супроводжуються цитатами з автобіографії, листів, нотаток.
    Для старшокласників, студентів, педагогів, усіх, хто цікавиться історією української культури.


(2.05. - 8.05.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Петра Ершова  "Конек-Горбунок"

    Ершов, П. Конек-Горбунок: сказка / Петр Ершов; рис. А. Кокорина. - М.: Малыш, 1990. - 124 с.

   
Ця дитяча книга розповідає про пригоди Івана та його маленького коника, на вигляд непоказного і горбатого, але здатного на справжні дива.
    За допомогою свого вірного друга Коника-горбоконика Івану вдається пройти всі випробування, які приготував для свого слуги хитрий цар. Іван ловить Жар-Птицю, знаходить прекрасну дівчину, дістає перстень з глибин океану. А найдивніше те, що після купання в киплячому молоці молодець стає справжнім красенем на зло цареві і на радість радісної натовпі. Книга Коник- горбунок Єршова Петра Павловича сподобається дітям будь-якого віку.


у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Олександра Олеся  "Княжа Україна"


    Олесь, О. Княжа Україна / Олександр Олесь. - К.: Школа, 2006. - 254 с.: іл. - (Хрестоматія школяра).

     До цієї книжки увійшли вибрані твори талановитого українського поета Олександра Олеся. Вірші, поеми, казки цього яскравого самобутнього лірика допоможуть читачам різного віку глибше збагнути тривожну душу, великий патріотизм і справжнє художнє бачення світу й природи недооціненого раніше поета. Добір поданих текстів обумовлений шкільною програмою з української літератури.