Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
Анна Палій


Анна-Віталія Палій -  поетеса, член Національної спілки журналістів України. Навчалася на архітектурному факультеті Державного університету «Львівська політехніка» та в Катехитично-педагогічному інституті при Українському католицькому університеті. Працювала в архітектурних організаціях Володимир-Волинського, Львова, Тернополя, а також редактором програм Тернопільського обласного державного радіо.

Вірші, притчі, оповідання, науково-публіцистичні статті виходили друком у всеукраїнських та обласних виданнях. У 2015 - 2018 pp. вела щотижневу авторську радіопередачу на обласному державному радіо. 3 2015 p. літературний редактор щомісячної Всеукраїнської християнської газети «Слово про Слово» Автор поетичних збірок «Тан світла» (2005), «Зворотний шлях піску» (2011) та «Третій час» (2017).

Лауреат першого і призер другого туру I Міжнародного міжконфесійного конкурсу християнської поезії
«Ісусе, Ти потрібний мені!» (2012, Київ).


 
 

    
Палій, А. Тан світла / Анна Палій. - 2-е вид., випр. - Тернопіль: Лілея, 2006. - 60 с.
   
 У першій збірці молодої поетеси з Тернополя Анни Палій відкривається читачеві світ переживань і роздумів, облагороджений високими духовними принципами автора, осяяний вірою, окрилений надією, освячений любов'ю.
  Для широкого кола шанувальників поетичного слова. Деякі тексти подаються в авторській редакції.


















Палій, Анна-Віталія.
     Майяскін, або У кожного свій ангел : притчі, оповідання / А. -В. Палій ;  передм. О. Германа ; літ. ред. В. Савчук ; іл. Є. Вавріна ; обкл. С. Бедної. — Тернопіль : Підручники і посібники, 2019. — 144 с. : іл.


   Запропоновані читачеві притчі й оповідання пронизані тим Духом, який невидимо наповнює всі сфери нашого життя і визначає для кожного як сьогодення, так і вічність прийдешнього. "Майяскін, або У кожного як свій ангел-охоронець" - назва одного з оповідань. Майяскін є приладом, який уві сні тимчасово переносить людську душу в потойбічність - у місце чи стан, куди вона піде після смерті. Прилад дає можливість своєрідної репетиції перед Вічністью, у яку прямує кожна людина.
    Для широкого кола читачів.