Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей

    Бунін, І. Радість самотинних дум: поезії. / Іван Бунін; перекл. з рос. Р.Ладика, Тернопіль: Рада, 2010 - 92 с.













    Кардаш, М. Від вічного – вічне: вірші / Микола Кардаш. – Тернопіль: Збруч, 2010. – 64 с.












     Левицький, М. Де ростем, там мусимо цвісти: збірка поезій / Михайло Левицький. – Тернопіль: Збруч, 1998. – 95 с.

    До книжки вибраної лірики відомого українського поета увійшло все краще з його попередніх збірок, а також нові оригінальні вірші та переклади.
    Книжка складається з шести розділів, позначених глибиною думки, ніжністю почуттів, сонячним струменем щирої душі людини, а й на громадській ниві.
    Розрахована на широкий загал читачів різного віку й уподобань.






    Лещишин, О. Вже ніколи... : поезія / Олексій Лещишин. – Тернопіль: Воля, 2009. – 64 с.

    Невеличкий зшиток, що ти тримаєш, - не багаторічна праця, а лише коротенька поетична казка в театрі земного життя.
    Одягаючи її у святочну одежину, я все ж випускаю між люди з надією, що вона увійде до храму твоєї душі.
    І ти почуєш серед хаосу зруйнованої гармонії Вічну Мелодію, яка самотньо блукає в ілюзорному царстві людської уяви...






    Макбрайд, Д. Європейська конвенція з прав людини та кримінальний процес / Джеремі Макбрайд; перекл. Д.Шкрьоба; ред.: О.Павліченко, Б.Маланчук. - К: К.І.С., 2010 - 576 с.

    Посібник націлений на те, щоб допомогти суддям, адвокатам і прокурорам враховувати у процесі тлумачення та застосування кримінально-процесуальних кодексів, а також аналогічних або пов'язаних з ними законодавчих актів численні вимоги до кримінального провадження - чітко визначені й похідні від Європейської Конвенції з прав людини.
    Для цього наведено витяги з ключових рішень Європейського Суду з прав людини та колишньої Європейської комісії з прав людини стосовно скарг щодо порушень, передбачених Конвенцією прав і свобод, а також щодо порушень, допущених у ході процедур оскарження та інших пов'язаних з кримінальним провадженням процедур.
    Витяги з практики Європейського суду важливі не тільки тому, що текст Конвенції сам по собі є дуже загальним для визначення сфери застосування, яку охоплюють її положення, а й тому, що обставини вибраних справ дають уявлення про можливі варіанти застосування згаданих вимог у конкретних ситуаціях.
    Переклад цієї книги опубліковано за фінансової підтримки Європейського Союзу і Ради Європи в рамках спільної програми Європейського Союзу та Ради Європи «Боротьба з жорстоким поводженням і безкарністю».


    Мардох, Д. Боротьба з жорстоким поводженням і безкарністю та ефективне розслідування жорстокого поводження. Доповідь по Україні / Джім Мардох; перекл. С.Колесник. – К: К.І.С., 2010. - 108 с.

    Ця публікація профінансована Європейським Союзом і Радою Європи. Видання здійснено в рамках спільної програми Європейського Союзу та Ради Європи «Боротьба з жорстоким поводженням і безкарністю». Автор є довгостроковим консультантом спільної програми.
    Погляди, висловлені у цій доповіді, належать авторові, і Рада Європи або Європейський Союз чи ж установи, у яких він працює, жодним чином за них не відповідають. Їх не треба сприймати як такі, що офіційно тлумачать згадані тут юридичні інструменти з обов'язковим дотриманням цього тлумачення державами-членами, органами, заснованими Статутом Ради Європи, або ж будь-яким органом, створеним на виконання Європейської конвенції про захист прав людини та основних свобод.



    Мельничук, Б. Зек, вождь і Гарсіа Лорка: новели / Б. Мельничук. – Львів: Піраміда, 2010. – 400 с.

    Книга вибраних новел сучасного українського письменника увібрала в себе краще з його прозового доробку. Вона – своєрідне продовження попереднього збірника «Суд без суду». Вміщені тут тексти відзначаються глибоким психологізмом, динамічними сюжетами, несподіваними фіналами. За висловом лауреата Національної премії України ім. Т. Шевченка Степана Сапеляка, це – потужний новітній здобуток оповідної прози.





    Мельничук, Б. Сад любові-2: пісні / Б. Мельничук. - Тернопіль: Воля, 2010. - 172 с.

    Ця збірка - своєрідне продовження випущеного у 2009 році в цьому ж видавництві пісенника "Сад любові".
    У новій книжці вміщені оригінальні пісні, а також повторені ті тексти, до яких композитори написали музику після виходу попередньої збірки.







    Мельничук, Б. Суд без суду / Б. Мельничук. – Львів: Піраміда, 2010. – 400 с.

    Нову книжку тернопільського письменника, лауреата кількох всеукраїнських літературних премій склали його кращі новели, написані впродовж останніх років. Ці тексти відзначаються глибоким психологізмом, динамічними сюжетами, несподіваними фіналами, що допомагає по-іншому подивитися на героїв, Їхнє моральне життя, вимогливо оцінити Їхні вчинки. Автор логічним викладом художнього твору доводить: суд за скоєне наперекір Божим законам – неминучий.






    Письменники Тернопілля. Члени Національної спілки письменників України / Тернопільська обласна організація НСПУ; ред. Є.Безкоровайний. - Тернопіль: Терно-граф, 2010 - 104 с., іл.

    Бібліографічний довідник "Письменники Тернопілля", виданий з ініціативи обласної письменницької організації, подає стислі біографічні відомості про членів Національної спілки письменників України, які творять і творили в краю, назви та дати випущених ними книги.
    Довідник розрахований на освітян та широке коло читачів.






    Сванідзе, Е. Ефективне розслідування фактів жорстокого поводження: керівні принципи застосування європейських стандартів / Ерік Сванідзе; перекл. С.Колесник.. - К: К.І.С., 2009. - 144 с.

     Видання здійснене в рамках спільної програми Європейського Союзу та Ради Європи «Боротьба з жорстоким поводженням і безкарністю». Автор є довгостроковим консультантом спільної програми.
    Погляди, висловлені у цій публікації, належать автору, і Рада Європи або Європейський Союз, або ж установи, у яких він працює, не несуть за них ніякої відповідальності. Вони не мають сприйматися як такі, що офіційно тлумачать згадані тут юридичні інструменти 3 обов'язковим дотриманням цього тлумачення Державами-членами, органами, заснованими Статутом Ради Європи, або ж будь-яким органом, створеним на виконання Європейської конвенції про захист прав людини та основних свобод.



    Сванідзе, Е. Боротьба з жорстоким поводженням і безкарністю: права затриманих і обов'язки працівників правоохоронних органів / Ерік Сванідзе; перекл. С.Колесник. – К: К.І.С., 2009. – 40 с.

     Видання здійснене в рамках спільної програми Європейського Союзу та Ради Європи «Боротьба з жорстоким поводженням і безкарністю». Автор є довгостроковим консультантом спільної програми.
Погляди, висловлені у цій публікації, належать автору, і Рада Європи або Європейський Союз, або ж установи, у яких він працює, не несуть за них ніякої відповідальності. Вони не мають сприйматися як такі, що офіційно тлумачать згадані тут юридичні інструменти з обов'язковим дотриманням цього тлумачення Державами-членами, органами, заснованими Статутом Ради Європи, або ж будь-яким органом, створеним на виконання Європейської конвенції про захист прав людини та основних свобод.



    Сорока, П. На захід від спадаючого сонця. Денникова проза / Петро Сорока. – Тернопіль: Тайп, 2011. - 216 с.

    Кожен письменник мріє, щоб його книжки розходилися великими тиражами, щось роблю для цього і я, але якби довелося вибирати: сотні випадкових читачів чи один, залюблений у мозаїчну прозу, без якої не мислить повнокровного і щасливого життя, то я вибрав би саме такого читальника.








    
    Тарабій, М. В. Шовкова косиця / М. В. Тарабій. - Тернопіль: Збруч, 2010. - с. 208.

    
    У збірці використані картини і малюнки авторів: І. Шишкіна, І. Айвазовського, К. Тихонова, В. Мугран А. Городницького.









    Шпорчук, П. Осіння віхола: роман / Петро Шпорчук. - Тернопіль: Терно-граф, 2010 - З12 с.; іл.

    Мар'ян Ковач через багато років зустрічає кохання своєї юності, і, з притаманною художникам емоційністю, знову поринає у вир почуття. Жанна відповідає взаємністю. У кожного за плечима свій життєвий досвід. Обом судилося немало випробувань на життєвому шляху. Світогляд, спосіб життя й світосприйняття митця і бізнесменки не співпадають. Чи вдасться їм поєднати свої долі? Адже творчість і бізнес дуже далекі одне від одного. Про їхні непрості стосунки йдеться в романі.





    Шпорчук, П. Феєрія холодних гам / Петро Шпорчук. – Тернопіль: Принтер-Інформ, 2006 – 332 с.

    "Феєрія холодних гам" – захоплююча розповідь про художника, який формувався, як митець, в епоху соціалізму. В період складних політичних, економічних умов, падіння моральних принципів у суспільстві, розгулу злочинності, відсутності замовлень при зміні формацій на зламі тисячоліть головний герой намагається усвідомити процеси, визначає тверду громадянську позицію, як патріот своєї держави і як митець. Автор, як художник, володіє темою, будує цікавий сюжет, переплітаючи реальні події з фантастичною віртуальністю. Сюжет напружений і легко читається. Головний герой веде читача у світ митця, який глибоко переживає зміни, суперечливо включається й відображає сучасні ритми нових суспільних стосунків, по-філософськи переосмислюючи події.