Мій рідний край / Моє місто / Пам'ятники / Скульптурна композиція "Випадкова зустріч"

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
    
Скульптурна композиція "Випадкова зустріч"

     Ось така скульптура стоїть у скверику біля драмтеатру. На лавочці присіло двоє подружок для розмови. Зараз сидить лише одна і чекає на свою співрозмовницю.

    Американський меценат Джон Звожек подарував Тернополю скульптурну роботу свого співвітчизника, голови корпорації "Джонсон і Джонсон", Стюарта Джонсона "Випадкова зустріч" (вартість 100тис $). Тема: дві жінки зустрілися й розмову повели. Хобі цієї багатої людини - виготовляти з кольорового металу скульптури. Тернопіль став першим містом в Європі, де встановлено композицію мультимільйонера. Його роботи прикрашають сквери США, Японії та Індії. 
    
        Зловмисники одну із скульптурних фігур вкрали. Причому вкрали на світанку, на бульварі з цілодобовим освітленням, не зважаючи на те, що поряд міліція. Розповідали, що скульптури зроблені з такого сплаву, що на металолом не годяться... Джон Звожек сам обирав місце у Тернополі де поставити подарунок. Біля тих жіночок, що ніби присіли погомоніти залюбки фотографувались тернополяни і гості. Злодія не знайшли, скульптуру також, от і сидить подружка сама.