Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей

(25.04. - 1.05.) найбільшим читацьким попитом користувалась:


у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Шарля Перро "Казки"



    Перро, Ш. Казки / Шарль Перро; пер. з фр. та передм. Р. Терещенка; мал. Т. Вульфа. - К.: Школа, 2001. - 112 с.: іл. - (Хрестоматія школяра).

   У цій книжці вперше зібрано всі казки уславленого французького письменника Ш. Перро, які вчать добру, застерігають проти зла й сьогодні так само яскраво і палко, як і в ті часи, коли він тільки написав їх. Саме за це їх так люблять діти на всіх континентах Земної кулі.







у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
                                   Памели Треверс "Мері Поппінс"



   
Треверс, П. Л. Мері Поппінс: повість-казка / Памела Ліліан Треверс; пер. з англ. Є. А. Горева, іл. О. Чукавіна. - К.: Школа, 2007. - 270 с. - (Світ неймовір. пригод).

   
 До цієї книжки ввійшла напрочуд популярна серед дітей усього світу казкова повість англійської письменниці П. Треверс "Мері Поппінс".










 
(18.04. - 24.04.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Братів Грімм "Казки"


     Брати Грімм. Казки: для мол. шк. віку / Брати Грімм; пер. з нім. С. Й. Сакидона; мал. М. І. Компанця. - К.: Веселка, 2000. - 110 с. іл.:

   До цієї книжки увійшли кращі зразки казки відомих німецьких казкарів XIX ст. Якоба та Вільгельма Грімм: "Пані Метелиця", "Бременські музиканти", "Золота гуска", "Кіт у чоботях", "Щасливий Ганс" та інші твори, що вивчаються за шкільною програмою. 








у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
О. Вайльда "Портрет Доріана Грея"


    Вайльд, О. Портрет Доріана Грея: роман / Оскар Вальд; пер. з англ. Р. Доценка; вступне слово О. Кабкової. - К.: Школа, 2003. - 255 с.: іл. - (Шкільна хрестоматія).

    "Портрет Доріана Грея" справедливо вважається взірцем інтелектуального роману кінця XIX ст. Він містить роздуми письменника про привабливість і небезпеку надмірного замилування Красою, чуттєвістю, власним "я".
  Вишукані деталі, надзвичайно багата символіка, парадоксальність сюжетних ліній та мови персонажів, елементи фантастики, блискучі афоризми - це те, завдяки чому цей твір ось уже понад століття є шедевром світової літератури.







(11.04. - 17.04.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Ярослава Стельмаха "Митькозавр із Юрківки"


    Стельмах Я. М. Митькозавр із Юрківки: повість та оповідання / Я. М. Стельмах; худож.-ілюстратор О. Г. Жуков; худож.-оформлювачі Б. П. Бублик, В. А Мурликін. - Харків: Фоліо, 2006. – 223 с. - (Українська література).

    …Історія ця починалась зовсім звичайно. Друзі-п'ятикласники Сергій та Митько приїхали на літній відпочинок у село. Вчителька ботаніки дала їм завдання - зібрати колекцію комах. Але хто ж міг уявити, що замість комах хлопці почнуть полювати... на страшну химеру, що живе в озері. Звідки взялась та потвора, як її захопити? Друзі починають діяти...
    Про незвичайні, таємничі пригоди Сергія та Митька (і не тільки їх) весело розповідає відомий український письменник Ярослав Стельмах у своїй книжці повістей та оповідань «Митькозавр із Юрківки».




у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Анатолія Дімарова "На коні й під конем"


    Дімаров, А. А. На коні й під конем: повість / А. А. Дімаров; худож.-оформлювач Є. В. Вдовиченко . - Харків: Фоліо, 2009. - 319 с. - (Укр. літ.).

    Відомий український письменник Анатолій Дімаров народився у 1922 році у Миргороді на Полтавщині. Пережив страшні роки голодомору, у Велику Вітчизняну воював на фронті, був командиром партизанського загону, має кілька поранень. Увесь цей життєвий досвід пізніше відбився в творах письменника. У 1982 році за досягнення в галузі літератури він був удостоєний Шевченківської премії.
    Анатолій Дімаров написав кілька захоплюючих книжок для дітей, серед них і автобіографічна повість «На коні й під конем» - весела історія про збитошного хлопця, з яким увесь час трапляються кумедні пригоди.






 (4.04. - 10.04.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Свена Нордквіста "Як Фіндус загубився"



    Нордквіст, С. Як Фіндус загубився: казка / Свен Нордквіст; пер. зі швед. Г. Кирпи. - Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2010. - 24 с.


    Дідуньо Петсон живе зі своїми курми на сільському хуторі. Він відчуває себе дуже самотнім. Одного дня до нього приходить сусідка Беда Андерсон з картонною коробкою. На ній великими літерами написано: ФІНДУС ЗЕЛЕНИЙ ГОРОШОК». Але в коробці був не горошок. Там було маленьке-премаленьке кошеня!
    І сталося так, що Фіндус потоваришував із Петсоном і ще з багатьма-багатьма іншими ...







 
 
у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Ольги Кобилянської "Земля. Людина"

 

    Кобилянська, Ольга. Земля; Людина: для ст. шк. віку / Ольга Кобилянська; передм. О. Колінченко. - К.: Школа, 2006. - 368 с.: іл. - (Б-ка шкільн. класики)


    До цієї книжки увійшли кращі повісті видатної української письменниці Ольги Кобилянської (1863-1942). «Земля» і «Людина». Драматизмом сюжетів, глибиною зображення внутрішніх переживань персонажів відзначаються цi твори. Добір поданих текстів обумовлений шкільною програмою з української літератури.
    Розрахована на школярів, вчителів, студентів-філологів, усіх, хто цікавиться творчістю О. Кобилянської.