Книгоманія / Автор дарує книгу / Павловська Людмила

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 
                                                                    Людмила Павловська
 

Житомирянка Людмила Михайлівна Павловська народилася 25 березня 1945 року в м. Полоцьку Вітебської області в сім'ї військовослужбовців. Спершу жила в Черняхові на Житомирщині, а згодом - у Житомирі. Закінчила Московський інститут народного господарства, набувши фах економіста.
Авторка книжок «Любви земной ориентир», «Піщинки з доріг», «Прозріння духу», «Лицем до світла», «Очима прощення», «Обрії серця», «Щедроти дня», «Весна душі», «Нескінченний шлях до себе», «Тиша».
Відома читачам як поетеса, прозаїк, автор багатьох пісень.



     Надсилаю для Вашої бібліотеки в подарунок дитячі збірки «Кольорові смужки» і для дорослих збірки «Тиша».
   В цей час, коли діти і дорослі потребують духовної допомоги, можливо, котрась з них стане в нагоді
   Написані вони з власного досвіду, в любові до своєї країни і людей, які в ній проживають, а особливо дітей, за якими - майбутнє!
   Тільки життя за моральними цінностями може врятувати світ, а кожна людина, заглибившись в своє внутрішнє життя, змінюючи себе, може змінити і оточуючий світ.

 
З повагою.
Людмила Павловська.

 
Шановна Надіє Семенівно!
 
     Щиро дякую Вам за теплі слова і подяку з приводу моїх збірок, за розміщення їх на сайті Вашої бібліотеки. Це буде сприяти поширенню інформації про творчі стосунки різних регіонів нашої України.
     Нещодавно вийшла з друку нова поетично-музична збірка для дітей «Моя колиска - мій Житомир!», яку я також надсилаю Вам в дарунок.
   Нехай вона нагадає вашим читачам, що десь на півночі України, в Поліському регіоні, є красиве древнє місто Житомир.
  А якщо всі маленькі батьківщини об'єднати в одну, то буде наша велика Батьківщина!
    Всі ми її улюблені діти, а між собою брати і сестри, і маємо знати один одного!

 
З братерською любов 'ю до вас від житомирян
Людмила Павловська.




   Павловська, Л. М. Кольорові смужки / Людмила Павловська. – Житомир: Полісся, 2011. - 28 с.

       
Авторка збірки «Кольорові смужки», написаної для юних читачів, радить їм, рушаючи у доросле життя, не забувати про Божі настанови.
Вони допоможуть не загубитися, не схибити з дороги, бо кожен неправильний крок і вчинок можуть змінити все життя...







Павловська, Л. М. Тиша: поезії / Людмила Павловська. – Житомир: Полісся, 2011. – 92 с.

     Збірка поезій «Тиша» - продовження духовного пошуку автора, роздуми в поетичній формі про сенс земного буття, про радість пізнання Творця і самої себе через звичайні події повсякденного життя.
Зазирнути в свою душу, доторкнутися до свого серця, запрошуючи для цього тишу - лейтмотив збірки.



 






     Павловська, Л. М. Моя колиска - мій Житомир!: поетично-пісенна збірка / Людмила Павловська. - Житомир: Полісся, 2011. - 32 с.
 
    Збірка Людмили Павловської «Моя колиска - мій Житомир!» - продовження поетично-музичної розповіді для юних читачів про велику і славну Батьківщину - Україну /«Я живу в своїй країні»/; про християнську мораль і духовність, які так необхідні для її розбудови /«Кольорові смужки»/; і - нарешті, збірка «Моя колиска - мій Житомир!», яка навертає увагу дітей до своїх витоків, до своєї малої батьківщини.
     Головний мотив збірки «Моя колиска - мій Житомир!» - прагнення автора через прості слова дитячих поезій, покладених на музику, ще раз надихнути дітей на любов до свого міста, звернути увагу на те, що вони - житомиряни.
     Ми маємо пишатися своїм містом, любити його; починаючи з дитинства, усвідомлювати, що наша мала батьківщина - невід'ємна частинка великої і славної України, - стверджує автор.





    Павловська, Л. М. Я живу в своїй країні: пісні про Батьківщину / Людмила Павловська. - Житомир: Полісся, 2008.-28с.

     
У збірці «Я живу в своїй країні» домінують мотиви любові до України, прагнення донести ці почуття до дітей молодшого і середнього шкільного віку, надихнути їх на полум'яну, патріотичну любов до своєї Вітчизни, на сприйняття світу і змін, що йдуть насамперед від дитячої душі, бо саме за дітьми - майбутнє.
      Поетичні рядки світлі і доступні для сприйняття, їх легко запам'ятати і співати. Вони вселяють у дитячу свідомість почуття любові, миру і добра, і це - найголовніше.










    Павловська, Л. М. Ясніє зоря...: поезії / Л. М. Павловська. - Житомир: Полісся, 2011. - 88 с.

   Збірка поезій "Ясніє зоря..." - поетичне сприйняття дійсності в роздумах над власним життям. Воно переплітається зі щирим каяттям, прагненням любов'ю і милосердям виміряти глибину свого серця.
    Осмислюючи себе, як живу людину з усіма хибами, авторка не розчаровується, а прагне досконалості в паломницькій дорозі до Вічності. "Духовний пошук людини починається з її пробудження", - стверджує Людмила Павловська.

 

     

     Павловська, Л. М. Кімната моєї душі: роздуми, поезії / Л. М. Павловська.
 Житомир: Полісся, 2018. 136с.