Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
(28.03. - 3.04.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Михайла Слабошпицького "Чи далеко до Африки?"


  
  Слабошпицький, М. Чи далеко до Африки?: оповід. та казки / М. Слабошпицький; худ. Г. Мокієнко. - К.: Ярославів Вал, 2003. - 158 с.

      
У цій книзі ти зустрінешся: 

Із норвезьким котом у намисті.
Із найрозумнішим у світі папугою.
Із терплячим сенбернаром, який виховує неслухняного Костика.
Із малим рибеням, яке мало не загинуло.
І з зайчиком, який гадав, що він найсміливіший у світі.








у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Астрід Ліндгрен "Пеппі Довгапанчоха"




  Ліндгрен, А. Пеппі Довгапанчоха: повість [для мол. шк. віку] / А. Ліндгрен; перекл. О. Сенюк; худ. оформл. В. Ковальчук. - Л.: Манускрипт, 1996. - 158 с.: іл.

  
Дивовижний світ мрій і пригод маленької дівчинки Пеппі і її друзів у популярній повісті видатної шведської письменниці двічі удостоєної Міжнародної премії ім. Г. К. Андерсена, пройнятої світлим гуманізмом і вірою в прекрасне.




 










(21.03. - 27.03.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Михайла Слабошпицького "Казки"


    Слабошпицький, М. Казки / Михайло Слабошпицький; худож. А. Джанік'ян. - К: Махаон-Україна, 2006. - 80 с.: іл. - (Весела компанія).

    У цій книжці живуть найрозумніші папуги. І з цієї книжки зовсім добре видно африканських крокодилів. А цікавих таємниць у цій веселій книжці ще більше, аніж сторінок.









у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Олеся Гончара "Бригантина"



    Гончар, О. Т. Бригантина: повість: для серед. шк. віку / Олесь Гончар; передм. Я. Гояна; худож. К. Штанко. - 2-ге вид. допов. – К. : Веселка, 2008. – 240 с.: іл.
    
    Чому дорослим часто так важко з підлітками, у яких на все свій погляд, своє розуміння добра і зла, честі й безчестя? Про це книжка відомого українського письменника Олеся Гончара.












(14.03. - 20.03.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Михайла Слабошпицького "Норвезький кіт у намисті"


    Слабошпицький, М. Норвезький кіт у намисті: оповід. та казки / М. Слабошпицький; мал. О. Міщенка.— К.: Веселка, 1996.— 127 с.: іл.

  Хто з вас чув про африканського папугу жако чи бачив норвезького кота ... в намисті? А може, бував колись у хаті, де живуть страхи? Ні? Тоді запрошуємо вас до цієї надзвичайно доброї, зворушливої, усміхненої, трохи таємничої книжки і обіцяємо: ви не пошкодуєте.















у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Івана Багряного "Сад Гетсиманський"


     Багряний, І. Сад Гетсиманський: роман. - К.: Школа, 2008. - 512 с.

     У часи важкого відродження повертаються в Україну імена її славних синів, одним з яких був І. Багряний (1907-1963) — поет, письменник, публіцист, політичний діяч. Іван Багряний зазнав сталінських репресій у 30-ті роки, пройшов всі кола пекла, як і герой його роману «Сад Гетсиманський», вперше надрукований у 50-ті роки за кордоном. Дія твору відбувається в кінці 30-х років на Україні. Відкриваються страхіття сталінських катівень, прославляється непокірність людського духу.

















 (07.03. - 13.03.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Степана Васильченка "В бур'янах"

 
     Васильченко, С. В бур'янах: повість / С. Васильченко; худ. Л. Ільчинська. - К.: Веселка, 1989. - 56 с.: іл.

   Повість про дитинство Тараса Шевченка.

          










у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга   
Спиридона Черкасенка "Маленький горбань"

 
     Черкасенко, С. Маленький горбань [для мол. та серед, шк. віку] / С. Черкасенко; упорядкув. та передм. Н. Комар; іл. Т. Кудиненко. — К.: Школа, 2009 — 176 с: іл.

    Ім'я Спиридона Черкасенка (1876—1940) на десятки років випало з літературного процесу в Україні: його було зараховано, як і багатьох інших відомих письменників, до ворожого стану. Але оповідання і п'єси, вірші та романи, які вийшли з-під пера митця, сьогодні повертаються до читача і викликають інтерес.
До видання увійшли твори для дітей Спиридона Черкасенка. Добір поданих текстів обумовлений шкільною програмою з української літератури.
Розрахована на школярів, вчителів, студентів-філологів, усіх, хто цікавиться творчістю С. Черкасенка.









(28.02. - 06.03.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Тараса Шевченка "Мені тринадцятий минало"

 
     Шевченко, Т. Мені тринадцятий минало: вибрані поезії / Т. Шевченко. - К.: Веселка, 1994. - 155 с.: іл.

   До цієї книжки ввійшли вірші Тараса Григоровича Шевченка про тяжке життя селянських дітей за давніх часів кріпаччини, про материнське щастя й материнське горе, про людську мудрість, славну історичну минувшину, а також про велику любов до рідного народу.










 
у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Марії Пригари "Михайлик - джура козацький"


  
  Пригара, М. А. Михайлик - джура козацький: іст. повість [для мол. шк. віку] / М. А. Пригара; худ. С. П. Караффа-Корбут. - К.: Веселка - Тернопіль: Джура, 2004. - 146 с. : іл.

    Гостросюжетна історична повість Марії Пригари розповідає про долю малого козацького джури Михайлика, його пригоди на Січі та участь у боях під Хотином, про непрості стосунки двох славетних отаманів - Петра Сагайдачного і Яцька Бородавки, які очолювали козацьке військо в боях проти польських і турецьких загарбників.