Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей

Відділ мистецтв пропонує перелік таких електронних ресурсів:



1. Країни світу [Електронний ресурс]: навчальна програма з елементами гри. – К.: Атлантік, 2008. – 1 ел. опт. диск (CD-ROM). – (Дитяча колекція).

Нарешті ми, тобто Ти, я і Білочка Сопілочка, вирушаємо у віртуальну навколосвітню подорож. Ми завітаємо у гості на „землю драконів грому” та „благословенну землю”, у „країну костелів”, „країну північного сонця”, „країну світанків” і в багато ін. дивовижних місць.
Вимогливий, але добрий Вовк Панас перевірить вашу уважність тестами, розважить ребусами, мультиками, загадками й ін. цікавинками.










2. Рослини нашої планети [Електронний ресурс]: навчальна програма з елементами гри. – К.: Атлантік, 2007. – 1 ел. опт диск (CD-ROM) - (Дитяча колекція).

Білочка Сопілочка ознайомить Вас з істотами, які подарували життя всьому, що є на Землі. Так, саме рослини наповнюють нашу планету таким необхідним для людей і тварин киснем.
Чи знаєте Ви, що з деяких видів водоростей виготовляють смачне морозиво, а в Україні мешкає справжня рослина-хижак. Якої треба остерігатися, яке дерево найтовстіше, яке найвище?









3. Тварини нашої планети [Електронний ресурс]: навчальна програма з елементами гри. – К.: Атлантік, 2008. – 1ел. опт. диск (CD-ROM) - (Дитяча колекція).

Разом з Вовком Панасом ви подружитесь із звірятками, які мають чудернацькі назви, зовнішність та оригінальну поведінку. Потрапите у світ суворої природи, де панують свої закони.










4. Міфи України [Електронний ресурс]: навчальна програма з елементами гри. – К.: Атлантік, 2008. – 1 ел. опт. диск (CD-ROM). – (Дитяча колекція).

А тепер, друзі, готуйтеся до пригод. Ми вирушаємо у подорож по стежках української міфології. Тут Ви зустрінетесь із різними незвичайними створіннями, істотами і духами, в яких вірили наші прадіди.










5. Світ ремесел [Електронний ресурс]: навчальна програма з елементами гри. – К.: Атлантік, 2006. – 1 ел. опт. диск (CD-ROM). - (Дитяча колекція).

Наступна наша подорож є незвичайна. Разом із Вовком Панасом ми помандруємо у нвйдавніші часи, коли тільки почалося зародження ремесел. Спершу люди лише здобували їжу, згодом почали дбати про комфорт та затишок, потім про красу та вишуканість. Так ремесла перетворились у професії. Кмітливий Вовк Панас допоможе Вам визначити до яких видів професій у Вас є схильність.










6. Стародавній Рим [Електронний ресурс]: навчальна програма з елементами гри. – К.: Атлантік, 2007. – 1 ел. опт. диск (CD-ROM). - (Дитяча колекція).

Разом з Білочкою Сопілочкою ми вирушаємо у період, коли було засноване одне з найдивовижніших міст світу – Рим. Ви почуєте розповідь про те, як маленьке поселення перетворилося у могутню, жорстоку імперію. Це буде Вам гарним уроком, адже історія показала, що зло та жорстокість, які панували в Римській імперії, згодом знищили її.









7. Стародавня Греція [Електронний ресурс]: навчальна програма з елементами гри. – К.: Атлантік, 2007. – 1 ел. опт. диск (CD-ROM). - (Дитяча колекція).

Тут на Вас чекає подорож у давню країну, повну захоплюючих вражень і чудес. Ви зустрінетесь з різноманітними диваками, непереможними героями і жахливими чудовиськами. А ще пройдетесь вулицями міст, які вже давно зникли з лиця землі.










8. Стародавній Схід [Електронний ресурс]: навчальна програма з елементами гри. – К.: Атлантік, 2007. – 1 ел. опт. диск (CD-ROM). - (Дитяча колекція).

А чи знаєте Ви історію про одного індійського принца, який вирішив попрощатися зі своїми багатствами і просидів під деревом 28 діб без їжі та води? А може Вам цікаво, хто з древніх єгиптян був намісником бога на землі, та що відбувалося в шумерських домах табличок? Вовк Панас разом з Білочкою Сопілочкою запрошує вас у мандрівку.









9. Дива світу [Електронний ресурс]: навчальна програма з елементами гри. – К.: Атлантік, 2008. – 1 ел. опт. диск (CD-ROM). - (Дитяча колекція).

Ми вирушаємо у мандри нашої планети – чудесами світу. Мудрий Вовк Панас покаже вам різноманітні дива, розкаже про створення Семи чудес світу. Уважно запам’ятовуйте місця, які сподобались Вам найбільше, Ви згодом неодмінно там побуваєте.










10. Я і Україна [Електронний ресурс]: навчальна програма з елементами гри. – К.: Атлантік, 2008. – 1 ел. опт. диск (CD-ROM). - (Дитяча колекція).

Ось ми врешті дісталися до однієї з найцікавіших країн світу. Не знаєте, яка це? Ось Вам декілька підказок. На території цієї країни була найдавніша цивілізація під назвою Трипілля, її архітектурні пам’ятки вражали протягом декількох століть і продовжують вражати іноземних туристів, в її історії палає дух нескореності. Тож вперед. Вирушаємо у мандри Україною.













11. Історія України [Електронний ресурс]: навчальна програма з елементами гри. Ч.1. – К.: Атлантік, 2008. – 1 ел. опт. диск (CD-ROM). - (Дитяча колекція).










Історія України [Електронний ресурс]: навчальна програма з елементами гри. Ч.2. – К.: Атлантік, 2008. – 1 ел. опт. диск (CD-ROM). - (Дитяча колекція).

З Вами хоче познайомитись професор Кася. Вона завітала до нас, щоб оповісти славну історію України. А також ви самі зустрінетесь з мудрими князями, на власні очі побачите давні фортеці та замки. Разом ми помандруємо до витоків нашої історії. Професор Кася перевірить ваші знання за допомогою тестів.










12. Замки України [Електронний ресурс]: історія, фотогалерея, легенди і таємниці. – К.: Атлантік, 2006. – 1 ел. опт. диск (CD-ROM). - (Дитяча колекція).

Любителі стародавніх місць зможуть ознайомитись з безліччю легенд і переказів, історіями кохання і зустрітись з найбільшими таємницями давніх будівель-привидами. Дізнаються хто нині проживає у замку Дракули, чому Жовківський замок називають замком вдови та багато ін.










13. Етика [Електронний ресурс]: навчальна програма з елементами гри. – К.: Атлантік, 2008. – 1 ел. опт. диск (CD-ROM). - (Дитяча колекція).

Чи хотів би кожен з Вас всезагальним улюбленцем, користуватися авторитетом серед однолітків і повагою старших? Мудрий Вовк Панас допоможе Вам виховати у собі різноманітні чесноти: мудрість, справедливість, чесність, навчить правилам поведінки у суспільстві.











14. Валеологія [Електронний ресурс]: навчальна програма з елементами гри. – К.: Атлантік, 2008. – 1 ел. опт. диск (CD-ROM). - (Дитяча колекція).

А тепер, друзі, поспішаємо назустріч здоровому способу життя. Білочка Сопілочка допоможе Вам зрозуміти, як важливо дотримуватися здорового способу життя, споживати корисну їжу, займатися спортом та планувати свій вільний час.









15. Анатомія людини [Електронний ресурс]: навчальна програма з елементами гри. – К.: Атлантік, 2008. – 1 ел. опт. диск (CD-ROM). - (Дитяча колекція).

Мабуть, ще змалку Ви ставили запитання своїм батькам: „Чому я росту”, „Чому люди хворіють”, „Звідки я взявся”. Розповідь Вовка Панаса будуть відповідями на ці та інші запитання.











16. Земля та Всесвіт [Електронний ресурс]: навчальна програма з елементами гри. – К.: Атлантік, 2008. – 1 ел. опт. диск (CD-ROM). - (Дитяча колекція).

Попереду у Вас нові пригоди. Спочатку Ви полетите за межі нашої галактики, трішки покружляєте Сонячною системою. Далі повернетесь у теперішні часи. Де Білочка Сопілочка розповість Вам про те, чим цікавий кожен із континентів, пояснить, що впливає на погоду та чому деякі гори пологі, а інші скелясті, чому існують постійні вітри та багато ін. Наприкінці. Кожного з Вас чекають випробування.










17. Правила дорожнього руху [Електронний ресурс]: навчальна програма з елементами гри. – К.: Атлантік, 2008. – 1 ел. опт. диск (CD-ROM). - (Дитяча колекція).

Чи знаєте Ви, як правильно переходити дорогу, поводитись у громадському транспорті та на прогулянках за містом? Уроки Вовка Панаса допоможуть Вам у цьому.











18. Видатні художники світу [Електронний ресурс]: навчальна програма з елементами гри. – К.: Атлантік, 2007. – 1 ел. опт. диск (CD-ROM). - (Дитяча колекція).

А зараз, Білочка Сопілочка запрошує Вас в мандрівку у світ пензлів, фарб і кольорових снів, у світ творців прекрасного і вічного. Вони були дуже різними: хтось був диваком, когось не розуміли сучасники, когось шанували, як короля. Та всіх їх об’єднала одна пристрасть – живопис.










19. Видатні композитори світу [Електронний ресурс]: навчальна програма з елементами гри. – К.: Атлантік, 2007. – 1 ел. опт. диск (CD-ROM). - (Дитяча колекція).

А як щодо подорожі у часи великих композиторів? Уявіть собі оперний театр, де можна їсти та грати у карти, і консерваторію, яка є будинком для сиріт. Ви дізнаєтесь, чому церква переслідувала Вівальді за його творчість, чому Паганіні зачиняли у підвалі та ще багато ін.











20. Мамина криниця: Збірка [Електронний ресурс]. – Тернопіль: ГроЛіс, 2007. – 1 ел. опт. диск (CD-ROM).

Мама – найдорожче слово на світі. Безліч музичних творів присвячено цій дорогій для кожного з нас людині. З поколінні в покоління передаються як народні так і пісні авторського виконання. Пройдуть віки, але пісні з „Маминої криниці” будуть лунати скрізь.












21. Шкільні роки: Збірка [Електронний ресурс]. – Тернопіль: ГроЛіс, 2007. – 1 ел. опт. диск (CD-ROM).

Перший раз у перший клас, перша вчителька, перші успіхи і перші невдачі. Перший крок до самостійного життя, переступивши шкільний поріг, перша любов – все це об’єднано в піснях, які ввійшли в збірку „Шкільні роки”. Роки навчання пролітають, залишається тільки пісня.














22. Дитячі пісні 2+караоке [Електронний ресурс]. – Вінниця: МПП фірма МЕД, 2007. – 1 ел. опт. диск (MP3).

Пісня супроводжує нас на протязі всього життя. Кожен з Вас чув мамину колискову ще будучи немовлям. Ви співали у дитячому садочку, школі. Музичний альбом „Дитячі пісні” допоможе Вам випробувати свої музичні здібності, взявши участь у караоке.












23. Маленька Батьківщина: Збірка [Електронний ресурс]. – Тернопіль: ГроЛіс, 2007. – 1 ел. опт. диск (CD-ROM).

Всі дороги ведуть до храму. До храму нашої Душі. І куди б нас не закидала Доля, ми повертаємось хоч подумки, хоч увісні, а коли на те Божа воля – і на яву, до дверей отчого дому. Ніде так солодко не спиться, як у затишній маминій світлиці, де сни повертають нас у наймиліший світ нашого дитинства. Ми так і кажемо – це моя Маленька Батьківщина.
Музичний проект „Маленька Батьківщина” – найкращий родинний подарунок українцям.









24. Тарас Григорович Шевченко [Електронний ресурс]: фоно-хрестоматія з української літератури: навчальний компакт-диск. – К.: Атлантік, 2006. – 1 ел. опт. диск (MP3).
Для кожного з Вас є дуже важливим навчитись виразно читати тексти. Комп’ютерна програма допоможе підвищити рівень володіння українською літературною мовою, сприятиме у написанні диктантів та переказів.
Фоно-хрестоматія вміщує тексти творів Т. Г. Шевченка, які озвучені акторами. Окремим розділом поданий фоторепортаж з Тарасової гори від 22 травня 2004 р.
Рекомендовано для використання вчителям української літератури. Батькам, учням, усім, хто цікавиться творчістю Т. Г. Шевченка.











25. Таємне Товариство Боягузів [Електронний ресурс]: аудіо книжка (Воронина Л. – К.: Теза, 2010. – 1 ел. опт. диск (MP3).

Твори Лесі Ворониної сповнені блискучим гумором таіронією. Герої її детективних повістей для дітей розплутують найзагадковіші злочини, перемагають найпідступніших ворогів і рятують світ від неминучої загибелі. «Таємне товариство боягузів» навчить перемагати свій страх і винайде ліки від переляку.










26. Ойкумена: Казки [Електронний ресурс] / Автор О. Небесна; композитори А. Стадницький, П. Геєв; звукорежисери О. Третяк, В. Баранов; худ. Т. Проць – Тернопіль: Свічадо, 2006. – 1 ел. опт. диск (CD-ROM).

Чудові казки Оксани Небесної навчать юних читачів щиро любити рідний край і все живе довкола, захоплюватися красою ніжної пісні та чистотою вірної душі. „Казка про скрипаля” долучить дітей до світу мистецтва, „Ойкумена” стане зразком працелюбності, а „Пригоди сонячних братів” навчать цінувати вірну дружбу.










27. Мультики з України: В. Врублевський Мозаїка;Т.Павленко Круглячок; Н. Марченкова Літачок Ліп; Н. Марченкова Війна яблук та гусені; О. Педан Будиночок для равлика; Н. Марченкова Про кішку, яка упала з неба [Електронний ресурс]. – К.: Атлантік, 2006. – 1 ел. опт. диск (DVD-ROM).

Любителі анімаційних фільмів мають змогу переглянути стрічки українських авторів: В. Врублевського „Мозаїка”;О. Педана „Будиночок для равлика”; Н. Марченкової „Про кішку, яка упала з неба”. Подорож у Країну Мультляндію стане для малечі приємним і незабутнім подарунком.










28. Golden instrumental: the Best Modern Classic [Електронний ресурс] – Москва: ООО „Класическая музыка”, 2007. – 1 ел. опт. диск (CD-ROM).

Немає музики „самої по собі”, є музика як процес глибинних емоційних переживань і перетворень. Ми завжди відчуваємо в ній або внутрішній протест, або іронію, або симпатію творця. Адже автор не тільки змальовує образ, він „розглядає” його крізь призму свого світосприйняття. Проведіть для себе сеанс музикотерапії, адже класична музика допомагає людям позбутися багатьох захворювань і відновити фізичні і психічні резерви організму.










29. Романтическая классика в современных обработках Relax Classic: невероятное погружение в мир искусства [Електронний ресурс] / Продюсер, монтаж, видео М. Гусєв. – М.: - СиДи Клуб, 2007. – 1 ел. опт. диск (MP3 + Video).

Класична музика зігріта незгасаючою любов’ю до людей, пробуджує високі благородні відчуття. Вона допоможе зануритись у світ мистецтва, отримати небувалі естетичні переживання.
Ви зможете насолодитись полотнами Великих Майстрів Живопису під звучання творів Великих Майстрів Музики.









30. Людвіг Ван Бетховен [Електронний ресурс] – К.: Атлантік, 2006. – 1 ел. опт. диск (CD-ROM). – (Світова класична музика).

Немає такої прірви, з якої не вела б угору хоча б маленька стежинка. Музика Бетховена допомагає людям здолати нещастя. Що випадають на їх долю. Глухий маестро поборов відчай у своєму німому царстві і довів нам, що і в стражданні можна черпати радість.











31. Петро Ілліч Чайковський [Електронний ресурс] – К.: Атлантік, 2006. – 1ел. опт. диск (CD-ROM). – (Світова класична музика).

Творча музична діяльність П. І. Чайковського починається з часів навчання в консерваторії і продовжується все його життя. Чудовий світ казки. Який знайшов своє втілення в балетах „Лебедине озеро”, „Лускунчик”, містить багато чарівних мелодій, яскравих, що робить ці твори одними з найпопулярніших у творчості композитора.











32. Музыка: от эпохи Возрождения до XX века [Електронний ресурс] / Науч. ред. А. Тимофеев. – Москва: Аванта, 2001. – 1 ел. опт. диск (MP3). – (Энциклопедия для детей).

Компакт-диск містить уривки найбільш відомих музичних творів відомих композиторів від епохи Відродження до XX століття. Він послужить навчальним посібником і допоможе ознайомитись зі світом музики.









33. Володар макуци, або Пригоди вужа Ониська [Електронний ресурс]: аудіо книжка / Дерманський С. - К.: Теза, 2010. - 1ел. опт. диск (MP3).

Від видавництва "Теза" представляємо Вашій увазі аудіо-книжку "Володар макуци, або Пригоди вужа Ониська".
Ви зможете не тільки прослухати пригодницьку казку, прекрасно прочитану професійними авторами, а й погортати кольорові ілюстрації. Крім того Вас очікують розвиваючі та творчі ігри з персонажами книжки.








До уваги читачів! В обласну бібліотеку для дітей надійшли книги для дітей дошкільного і молодшого шкільного віку:

  Білосніжка та семеро гномів: казка: [для дошк. віку]. – Х.: Ранок, 2006. – 10 с.: іл.
 
  Василина Прекрасна: казка: [для дошк. віку]. / іл. А.Маліної. – Х.: Ранок, 2005. – 10 с.: іл.
 
  Заєць-хваста: народна казка: [для дошк. та мол. шк. віку] / худ. Т.Лісова. – Х.: Пегас, 2006. – 8 с.: іл.

  Каспарова, Ю.В. Корисна книжка про тварин / Юлія Каспарова; худ. Н.Стешенко. – Х.: Ранок, 2007. – 14 с.:іл.

  Маша і три медведі: завдання на розвиток логіки в 3-5 років / пер. укр. мовою; худ. К.Бюке. – К.: Махаон-Україна, 2008. – 16 с.: іл. – (Розумна казка)

  Мої улюблені вірші: для дошк. та мол. шк. віку / уклад. Віра Паронова; худ. С.Демчук. – Тернопіль: Підручники і посібники, 2008. – 480 с.

  Нестайко, В.З. Казкові пригоди і таємниці: повісті казки: [для мол. шк. віку] / Всеволод Нестайко; пер. А.Костецького; мал. А.Василенка. – 3-тє вид. – К.: Веселка, Тернопіль: Навчальна книга – Богдан, 2008. – 447 с.: іл.

  Паронова, В. Велике серце: [для дошк. та мол. шк. віку] / Віра Паронова; худ. В.Дунаєва. – Тернопіль: Підручники і посібники, 2010. – 16 с.: іл. – (Бібліотека школяра)

  Паронова, В. Для дитячої душі: по благословенню пресвященного Сергія, Архієпископа тернопільського та кременецького / Віра Паронова; худ. А.Ребрик. – Тернопіль: Навчальна книга – Богдан, 2007. – 16 с.

  Паронова, В. Казки про квіти: [для дошк. та мол. шк. віку] / Віра Паронова; худ. О.Козак. – Тернопіль: Підручники і посібники, 2008. – 16 с.: іл.

  Паронова, В. На стежині: [для дошк. та мол. шк. віку] / Віра Паронова; худ. В.Дунаєва. – Тернопіль: Підручники і посібники, 2008. – 12 с.

  Прудник, С.В. Одинадцять казок про дванадцять місяців: казки / Світлана Прудник; іл. Т.Савельєва. – Тернопіль: Навчальна книга – Богдан, 2008. – 47 с.: іл.

  Пушкін, О.С. Казка про золотого півника / Олександр Пушкін; пер. В.Паронової; худ. Г.Полякова. – Тернопіль: Навчальна книга – Богдан, 2009. – 15 с.: іл.

  Савчук, Л. Абетка: вірші [для дошк. та мол. шк. віку] / Людмила Савчук; худ. О.Шіхова. – Тернопіль: Підручники і посібники, 2010. – 32 с.: іл.

  Савчук, Л. Кого матуся цілувала: вірші / Людмила Савчук; худ. Н.Петречко-Теслюк. – Тернопіль: Підручники і посібники, 2008. – 16 с.:іл.

  Савчук, Л. Котикова колисанка: вірш для дітей / Людмила Савчук; худ. Н.Петречко-Теслюк. – Тернопіль: Підручники і посібники, 2010. – 16 с.: іл. – (Дитина і світ)



До уваги читачів! В обласну бібліотеку для дітей надійшли книги:

   Гоголь, М.В.  Вечори на хуторі біля Диканьки [Текст] / М. В. Гоголь – Харків: Септіма, 2009. – 416 с.

   Гофман, Е.  Казки [Текст] / Е. Гофман. – К.: Школа, 2006. – 160 с.

   Гуцало, Є.  Сім’я дикої качки [Текст] / Є. Гуцало. – К: Школа, 2007. – 218 с.

   Дал, Р.  Джеймс і гігантський персик [Текст] / Р. Дал. – К: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2009. – 224 с.

   Дал, Р.  Матильда [Текст] / Р. Дал. – К: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2009 – 224 с.

   Дал, Р.  Чарлі і шоколадна фабрика [Текст] / Р. Дал. – К: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2009 – 224 с.

   Данте, А.  Божественна комедія. Пекло [Текст] / А. Данте. – К.: Школа, 2007. – 240 с.

   Дефо, Д.  Робінзон Крузо [Текст] / Д. Дефо. – Харків: Септіма, 2006. – 352 с.

   Дойль, А. К.  Пригоди Шерлока Холмса [Текст] / А. К. Дойль – Харків: Септіма, 2009. – 352 с.

  Іваничук, Р. І.  Вода з каменю. Саксаул у пісках [Текст]: романи / Р. І. Іваничук. – Харків: Фоліо, 2008. –414 с. –       (Українська  класика)

   Кімнатні рослини [Текст]: енциклопедичний довідник-порадник / укладач Г. Г. Якубовська. – Харків: Школа, 2010. – 144 с.

   Кіплінг, Р.  Мауглі [Текст]: оповідання / Р. Кіплінг. – Харків: Септіма, 2007. – 240 с.

   Коллоді, К.  Пригоди Пінокіо [Текст]: казка / К. Коллоді. – Харків: Септіма, 2009. – 240 с.

   Ліндгрен, А.  Малий і Карлсон, що живе на даху [Текст] / А. Ліндгрен. – Харків: Септіма, 2007. – 496 с.

   Мирний, П.  Повія [Текст] / П. Мирний. – Харків: Фоліо, 2007. – 254 с. – (Українська класика)
 
   Мілн, А. Вінні-Пух та його друзі [Текст] / А. Мілн. – Харків: Септіма, 2006. – 336 с.
 
   Нестайко, В.  Дивовижні пригоди в лісовій школі: сонце серед ночі; пригоди в Павутинії [Текст] / В. Нестайко. –     Харків: Школа, 2010. – 208 с.

   Нестайко, В.  Дивовижні пригоди в лісовій школі: секрет Васі Кицина [Текст] / В.Нестайко. – Харків: Школа, 2010. – 128 с.
 
   Нестайко, В.  Дивовижні пригоди в лісовій школі: таємний агент Порча і козак Мо [Текст] / В. Нестайко. – Харків: Школа,  2010. – 128 с.
 
   Нордквіст, С.  Петсон, Фіндус і переполох на городі [Текст]: казка / С. Нордквіст. – Тернопіль: Навчальна книга Богдан, 2010. – 24 с.

   Нордквіст, С.  Петсон, Фіндус і торт на іменини [Текст]: казка / С. Нордквіст. – Тернопіль: Навчальна книга Богдан, 2010. – 24 с.

   Нордквіст, С.  Полювання на лиса [Текст]: казка / С. Нордквіст; перекл. зі швед. Г.Кирпи. – Тернопіль: Навчальна книга Богдан, 2009. – 24 с.

   Пушкін, О. С.  Вибране [Текст] / О. С. Пушкін. – К: Школа, 2009. – 336 с. – (Бібліотека шкільної класики)

   Різдвяні історії [Текст] – К.: Школа, 2007. – 256 с. – (Моя улюблена книжка)

   Стівенсон, Р. Острів скарбів [Текст] / Р. Стівенсон. – Харків: Септіма, 2009. – 368 с.

   Сухомлинський, В. О. Квітка Сонця [Текст]: притчі, казки, оповідання / В. О. Сухомлинський. – Харків: Школа, 2009. – 240 с.

  Твен, М.  Пригоди Тома Соєра [Текст] / М. Твен. – Харків: Септіма, 2006. – 256 с.

   Чапек, К.  Війна з саламандрами [Текст] / К. Чапек. – К: Школа, 2010. – 256 с. – (Бібліотека шкільної класики)
 
   Черкасенко, С.  Маленький горбань [Текст] / С. Черкасенко. – К: Школа, 2009. – 176 с. – (Хрестоматія школяра)

   Шевченко, Т.Г. Вірші. Поеми [Текст] / Т. Г. Шевченко. – Харків: Фоліо, 2008. – 350 с. – (Українська класика)

   Шекспір, В.  Вибране [Текст] / В. Шекспір. – К: Школа, 2010. – 464 с. – (Бібліотека шкільної класики)
 


 
    Відомий тернопільський письменник, журналіст, редактор, краєзнавець Богдан Мельничук презентував бібліотеці книги, автором яких є він сам.



    Мельничук, Б.І. Великий українець із Тернопілля. Ярослав Стецько: життєвий шлях Провідника ОУН / Богдан Мельничук, Мирон Сагайдак, Віктор Уніят; реценз.: І.С.Зуляк, В.О.Левицький. – Тернопіль: Астон, 2010. – 176с.
    Книга є першим науково-популярним виданням, у якому на основі спогадів, архівних документів висвітлюється життєвий шлях Ярослава Стецька. Видання буде корисним для істориків, краєзнавців, учителів, студентів та учнів, усіх тих, хто цікавиться історією рідного краю.





    Мельничук, Б.І. Актор і блазні: п’єси / Богдан Мельничук; худ. Ярослав Омелян. – Тернопіль: Воля, 2009. – 420с.
    Збірник склали кращі оригінальні п’єси та інсценізації, майже всі з яких поставлені на сценах театрів України.





    Мельничук, Б.І. Довга дорога в короткий день / Богдан Мельничук. – Тернопіль: Воля, 2010. – 416 с.
    Збірник склали оригінальні п’єси тернопільського письменника. Більшість цих драматичних творів поставлена на сценах театрів.






    Мельничук, Б.І. Реквієм для кларнета без оркестру: п’єси / Богдан Мельничук. – Тернопіль: Воля, 2010. – 408с.
    Збірник склали оригінальні п’єси та інсценізації, що їх письменник створив одноосібно чи у співавторстві.







    Савчук, В. АБеВеГеДень: вірші: [для дошк. та мол. шк. віку]. / Василь Савчук; передм. Б.Мельничука. – Тернопіль: Збруч, 2010. – 40с.
    Нова книжечка для дітей, що її написав Василь Савчук, відкриває малечі цікавий, казковий світ, запрошує до його пізнання. До цього закликає своєрідна абетка – з поетичними картинками м.Бережани. А ще діток покличе у казковий світ кожен прочитаний вірш.





    Щастя дарувати радість – Хмельницький: Поліграфіст, 2007. – 98с.
    Книгу подарував благодійний дитячий фонд „Щедрику-Ведрику”, що у м.Хмельницькому.
    Це перша в Україні книга про талановитих дітей сиріт Хмельниччини, яка розповідає про таланти дітей та велику любов людей, які їм допомагають. Книга містить твори і виступи дітей-сиріт, їхні малюнки та оповідання, подорожі та конкурси, у яких вони неодноразово виявлялися переможцями.



 
Книги подаровані видавництвом „Підручники і посібники”.

Посібники запропоновані видавництвом рекомендовані вчителям - предметникам, студентам, абітурієнтам, старшокласникам.

Бондар, М.Х. Реформа німецької орфографії / Марія Бондар. – Тернопіль: Підручники і посібники, 2005. – 48с.

Горошко, А.М. Універсальний шкільний довідник з фізики: 7-11 класи /Андрій Горошко, Олег Чиж. – Тернопіль: Підручники і посібники, 2009. – 223с.

Гриб, А.Є. Соломоплетіння: Технічна праця 5-11 класи / Антон Гриб. – Тернопіль: Підручники і посібники, 2009. – 64с.

Давидова, О.А. Зарубіжна література: контроль навчальних досягнень. 8 клас / Оксана Давидова. – Тернопіль: Підручники і посібники, 2009. – 112с.

Давидова, О.А. Дидактичні матеріали для тематичного оцінювання із зарубіжної літератури. 10 клас / Оксана Давидова, Людмила Олійник. – Тернопіль: Підручники і посібники, 2008. – 96с.

Давидова, О.А. Контроль навчальних досягнень з зарубіжної літератури. 11 клас / Оксана Давидова. – Тернопіль: Підручники і посібники, 2008. – 80с.

Євчук, О. Дидактичні матеріали для тематичного оцінювання з англійської мови 10 клас. / Оксана Євчук, Ірина Доценко. – Тернопіль: Підручники і посібники, 2008. – 80с.

Інтерактивні технології на уроках української літератури / уклад.: Раїса Орищин, Людмила Залюбовська. – Тернопіль: Підручники і посібники, 2009. – 80с.

Кіндзерська, Ю. Англійська мова: контроль навчальних досягнень. 9 клас / Юлія Кіндзерська. – Тернопіль: Підручники і посібники, 2010. – 64с.

Олійник, Л.І. Алгебраїчний тренажер: множини, комбінаторика, ймовірність, статистика. 11 клас / Лариса Олійник. – Тернопіль: Підручники і посібники, 2008. – 96с.

Пісенник: збірник пісень для учнів 5 – 8 класів загальноосвітньої школи / упоряд. В.Я.Кващук. – Тернопіль: Підручники і посібники, 2008. – 128с.

Репіленко, Л. Виготовлення штучних квітів: варіативна частина програми з „Обслуговуючої праці”. 7-9 класи / Людмила Репіленко. – Тернопіль: Підручники і посібники, 2006 – 144с.

Свято на порозі. Весна: збірка віршів і пісень для учнів 5-8 класів / уклад.: Леся Вознюк, Галина Сапун. – Тернопіль: Підручники і посібники, 2004. – 96с.

Шаромова, В.Р. Українські фізики та астрономи: посібник-довідник / Віра Шаромова. – вид. 2-е, доп. – Тернопіль: Підручники і посібники, 2009. – 352с.

English Reader: книга для читання англійською мовою за романом Еріка Сігала „Історія кохання” / уклад. Лариса Давиденко. – Тернопіль: Підручники і посібники, 2010. – 112с.

Видавництво „Новий колір” подарувало книгу Сакральні пам’ятки Тернопільщини: фотоальбом. – Тернопіль: Новий колір, 2009. – 128с.
Ця книга – фоторозповідь про пам’ятки сакрального мистецтва. Вперше показано пам’ятки духовної культури, які дійшли до нас з глибини віків. Читачі зможуть дізнатися про святі місця краю, його цілющі джерела, чудотворні ікони, духовні святині.

 
До уваги читачів!

Надійшов додатковий том "Тернопільського енциклопедичного словника".



    Тернопільський енциклопедичний словник. Т. 4: додатковий. А-Я / ред. кол.: Г. Яворський, Б. Мельничук, М. Ониськів та ін. - Тернопіль: Збруч, 2009. - 788 с.
     
    
    Це перше в історії області видання, що подає про Тернопільщину систематизовану новітню інформацію з різних галузей: історії, географії, економіки, політики, освіти, науки, літератури, мистецтва, спорту тощо; містить відомості про визначних уродженців краю та відомих людей, які тут жили і творили.
    Видання буде корисним для науковців, педагогів, студентів і школярів, краєзнавців, усіх, хто цікавиться минулим та сучасним регіону.













Книги подаровані видавництвом "Навчальна книга-Богдан"




    Вілсон, Д. Історія Трейсі Бікер: повість: для серед. шк. віку / Джаклін Вілсон; пер. з англ. В. Чернишенка; худ. Г. Осадко. - Тернопіль: Навчальна книга-Богдан, 2010. - 192 с. - (Дівчатка Джаклін)

    Трейсі Бікер - звичайна дівчинка, яка живе у звичайному сиротинці та мріє про звичайні речі - про друзів, сім'ю, іграшки... Одначе вона страшенна вередуля і злюка, дере носа ідоводить до сказу своїх вихователів. Ну от як такій дівчинці знайти собі маму?














     Кіплінг, Р.  Такі собі казки / Р. Кіплінг; перекл. з англ.: Н. Дьомової, І. Сав'юк, В. Чернишенка. - Тернопіль: Навчальна книга-Богдан, 2009. - 128 с. 

    «Такі собі казки» Ред’ярда Кіплінґа  - це перша для українського читача спроба поєднати в одній книзі дві іпостасі Автора – письменника і художника.
    Чудові казки Кіплінга, щедро присмачені оригінальними ілюстраціями й дотепними примітками, припадуть до смаку маленьким читачам.









    
   
    Кіплінг, Р. Такі собі казки [Електронний ресурс]: аудіокнига / Р. Кіплінг; перекл. з англ.: Н. Дьомової, І. Сав'юк, В. Чернишенка; музика, виконання Ю. Броварної. - Тернопіль: Навчальна книга-Богдан, 2009. - 1 ел. опт диск (CD-ROM) 


    Аудіокнига «Такі собі казки» Ред’ярда Кіплінґа - це ще одна спроба зазирнути у світ дитинства, у ті благословенні часи, коли мама чи бабця читали нам казочку на добраніч.
    У даному випадку, окрім казочки, дітки почують і пісеньки, майстерно виконані під гітару відомою бардівською співачкою Юлією Броварною.
    Чудові казки Кіплінґа, перекладені українською Н.Дьомовою, В.Чернишенком та І. Сав'юк і неперевершено виконані Ю.Броварною, припадуть до смаку маленьким слухачам.








    Скиба, Р. Рибне місце / Р. Скиба; гол. ред. Б. Будний; худ. Г. Осадко. - Тернопіль: Навчальна книга-Богдан, 2010. - 24 с.

    «Рибне місце» - це перша на теренах України «пластилінова» книга.
    Оригінальний проект поета Романа Скиби та художниці Га
нни Осадко залишить незабутні враження у читачів будь-якого віку.
















    Леся Українка. Вибрані твори: посібник-хрестоматія / упоряд. Б. Б. Щавурський. - Тернопіль: Навчальна книга-Богдан, 2010. - 384 с. - (Класна українська класика)






















Надійшли нові книги



    Мельничук, Б. І.  Симон Петлюра і Тернопільщина  / Б. І. Мельничук, В. Б. Уніят. – Тернопіль: Терно-граф, 2009. – 115 с.
    
   
 У книзі коротко висвітлено біографічні дані Голови Директорії, Головного отамана військ УНР Симона Петлюри. Вперше систематизовано та подано матеріали, що стосуються періоду його життя, який був пов'язаний із Тернопільщиною.
    Щедро ілюстроване документальними світлинами видання буде корисним учителям історії, викладачам, студентам, учням, краєзнавцям, усім, хто не байдужий до історії України, зокрема Тернопільщини.










     
 Мельничук Б. І.  Зламані мальви: нові новели / Б. Мельничук; [худ. Є. Удін]. – Тернопіль: Терно-граф, 2010. – 86 с.
  
 
 В цьому виданні репрезентовано нові новели прозаїка, члена Національних спілок журналістів, письменників, краєзнавців України Богдана Мельничука, який належить до десятки кращих новелістів нашої країни.
    У книзі - 13 новел, головні герої яких – наші сучасники, жителі села та міста. Це і колишній вояк УПА Данило, і керівник колективного господарства Білюк, і листоноша Палагна, і коваль Циганок, і пенсіонери Мокрина, Тодось, Зонька, Боніфат, Якилина та інші. З великою художньою точністю автор викриває цинізм, корисливість і злобу неґативних дійових осіб і водночас заохочує читачів із прихильністю ставитися до органічно правдивих, добродушних, щирих персонажів. У своєрідному стилі написані "батярські оповідки", в котрих зовні легковажні вчинки оповідача розкривають серйозні моральні проблеми на рівні як окремих осіб, так і тих або інших соціальних груп.




   
  Вороний, Микола  Євшан-зілля: поема, вірші: для серед. шк. віку / М. К. Вороний; упоряд., передм. Л. Слободянюк. - К.: Національний книжковий проект; Школа, 2010. - 160 с.: іл. - (Бібліотека шкільної класики).

    
Пропоноване видання містить поетичний доробок відомого українського поета М. Вороного (1871–1940), інтимна та громадянська лірика якого належить до непересічних художніх цінностей і свідчить про істотний внесок поета в розвиток вітчизняної культури. Крім оригінальних віршів, до книжки також увійшли поема «Євшан-зілля» та поетичні переклади.
    
Добір поданих текстів обумовлений шкільною програмою з української літератури.
    Для школярів, учителів, студентів-філологів, усіх, хто цікавиться творчістю М. Вороного.










    Куліш, П.   Чорна рада: для старш. шк. віку / П. Куліш; передм., комент., прим., навч.-метод. мат. І. Андрусяка. - К.: Національний книжковий проект; Школа, 2010. - 352 с.: іл. - (Бібліотека шкільної класики).

    
До видання ввійшли кращі перлини з доробку видатного українського письменника П. О. Куліша (1819–1897) – прозові твори (роман «Чорна рада», оповідання «Циган», «Гордовита пара», «Орися», «Січові гості»), поезія та публіцистика.
    Добір поданих текстів обумовлений шкільною програмою з української літератури.
    Для школярів, учителів та всіх, хто цікавиться творчістю П.О.Куліша.











    Барка, В. Жовтий князь / В. Барка. К.: Школа, 2009. - 256 с. - (Бібліотека шкільної класики) 

    Роман "Жовтий князь" Василя Барки, представника української діаспори у Сполучених Штатах Америки, написаний у 1958 – 1961 роках і відомий у багатьох країнах світу. Автор розкриває одну з найстрашніших сторінок в історії українського народу і розповідає про голодомор 1933 року, який йому довелося пережити. Письменник створює символічний образ Жовтого князя, демона зла, що несе з собою руйнування, спустошеність, сіє страждання і смерть серед людей.













     Багряний І.  Тигролови: роман: для старш. шк. віку / І. Багряний;  упорядкув. текстів, передм., комент., прим., навч.-метод. мат. Т. В. Петриченко. - К.: Школа, 2009. - 256 с.  - (Шкільна хрестоматія). 

     Видання знайомить із романом призабутого українського письменника І. Багряного «Тигролови» і дає досить повне уявлення про жахливі сторінки історії українського народу - сталінські репресії 30-х рр. XX ст.
    Науково-методичний «Додаток до прочитаного» містить біографічні й літературознавчі матеріали, що допоможуть читачеві грунтовніше вивчити життєвий і творчий шлях письменника.
    Розраховане на школярів, вчителів, студентів-філологів, усіх, хто цікавиться творчістю І. Багряного.










    Дімаров, А. А.  На коні й під конем: повість / А. А. Дімаров, худож-оформл. Є. В. Вдовиченко. - Харків: Фоліо, 2009. - 319 с. - ( Українська література)

    Відомий український письменник Анатолій Дімаров народився 1922 р. у Миргороді на Полтавщині. Пережив страшні роки голодомору, у Велику Вітчизняну воював на фронті, був командиром партизанського загону, має кілька поранень. Увесь цей життєвий досвід пізніше відбився в творах письменника. У 1982 році за досягнення в галузі літератури він був удостоєний Шевченківської премії.
    Анатолій Дімаров написав кілька захоплюючих книжок для дітей, серед них і автобіографічна повість "На коні й під конем" - весела історія про збитошного хлопця, з яким весь час трапляються кумедні пригоди.