Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей

(21.02. - 28.02) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Лесі Українки "Давня казка"



  Українка, Л. Давня казка:[для мол. та серед. шк. віку] / Л. Українка. - К.: Школа, 2006. - 240 с.: іл.

        До хрестоматії увійшли вибрані твори класика української літератури Лесі Українки - казки, поезії, поеми, драматичний твір "Лісова пісня". 











у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Всеволода Нестайка "Тореадори з Васюківки"


  
Нестайко, В. З. Тореадори з Васюківки: трилогія про пригоди двох друзів: нова авторська редакція з новими епізодами / Всеволод Нестайко; худ. А. Василенко.- Вид. 9-е. - К.: А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га, 2008. - 544 с. 

     Важко знайти в нашій літературі щось настільки веселе, талановите й дотепне, як ця неперевершена книга Всеволода Нестайка, якого часто називають Гоголем сучасної української дитячої літератури. Недаремно «Тореадори з Васюківки» перекладено двадцятьма мовами і внесено до Особливо Почесного списку Андерсена як один із найвидатніших творів світової літератури для дітей. Перед вами — нова авторська редакція роману, позбавлена деяких неминучих ідеологічних нашарувань минулої доби, деталей, незрозумілих сучасному, а тим паче майбутньому читачеві. У книзі чимало нових надзвичайно веселих епізодів.






(14.02. - 20.02) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Анатолія Костецького "Мої та твої таємниці"




  Костецький, А. Г. Мої та твої таємниці: вірші та казки / А. Г. Костецький. — К.: Початкова школа, 2003. — 352 с.

     До книжки відомого українського письменника ввійшли нові та раніше друковані вірші й казки про шкільні справи, про веселих пустунів і вигадливих мрійників.










у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Павла Загребельного "Юлія або Запрошення до самовбивства"





   Загребельний, П. А. Юлія, або Запрошення до самовбивства: роман / П. А. Загрельний; худож.-оформлювачі Б. П. Бублик, І. В. Осипов.— Харків: Фоліо, 2001. — 351 с.

   «Юлія, або Запрошення до самовбивства» — роман автора. У далекому Ташкенті під час війни Роман палко покохав Юлію. Вона його Джульєтта, жінка його долі. Та Юлія, кажуть, померла від тифу, а може, просто пропала, але він шукає її усе життя. На його обріях несподівано і негадано з'являлися інші жінки і так само зникали, своєю смертю стверджуючи: «разом щастя не буває, хтось має загинути, нехай то буду я». Він жив далі і все частіше приходили думки, що жінка може врятувати чоловіка від усього на світі, навіть від самовбивства. А тепер прийшов його час виборювати у долі свою любов. І щоб захистити свою останню Юлію, він вбиває себе.





 
(7.02. - 13.02) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга 
Олександра Олеся "Княжа Україна"




 Олесь, О. Княжа Україна:[для. мол. та серед. шк. віку] / О. Олесь. - К.: Школа, 2006. - 254 с.: іл.


  До цієї книжки увійшли вибрані твори талановитого українського поета Олександра Олеся. Вірші, поеми, казки цього яскравого самобутнього лірика допоможуть читачам різного віку глибше збагнути тривожну душу, великий патріотизм і справжнє художнє бачення світу й природи недооціненого раніше поета. Добір поданих текстів обумовлений шкільною програмою з української літератури.








у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Івана Багряного "Тигролови"




  Багряний, І. Тигролови: роман / І. Багряний. - К.: Велес, 2009. - 192 с. 

  В романі з екзотичною назвою "Тигролови" і справді йдеться про неймовірне — як люди ловлять голими руками цього сильного і агресивного хижака. Ще неймовірнішою може здатися жорстокість тоталітарно-репресивних сталінських жорен, в які потрапив нащадок славного козацького роду Григорій Мигогорішний. Він, катований, мордований, голодний, розчавлений, в свої 25 літ на стільки ж літ засланий по етапу на каторгу до Сибіру, все ж таки не здався на милість невблаганної долі.
   Зігріваючись від каганця любові до України, завдяки незламності духу він таки вижив. А що відбувалося далі? Про це дізнаєтеся, прочитавши цей пригодницький роман блискучого майстра слова Івана Багряного.






(31.01. - 6.02) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Олени Пчілки "Сосонка"


 


 Пчілка, О. Сосонка: [для мол. та серед. шк. віку] / О. Пчілка; упоряд. та передм. О. Шевченко; іл. О. Літвінова. - К.: Школа, 2007. - 176 с.:іл.

     До даної збірки увійшли твори для дітей української письменниці Олени Пчілки (1849 - 1930). Книжка складається з чотирьох розділів, які містять вірші, байки, оповідання, казки письменниці та її фольклорні записи (дитячі пісеньки, потішки, загадки).









у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга

Герберта Веллса "Острів епіорніса"

 
 
Веллс, Г. Острів епіорніса; Викрадені бацили: оповідання [для ст. шк. віку] / Г. Веллс; пер. з англ. О. Логвиненка.-  К.: Веселка, 2003. - 38 с.

  
 Оповідання "Острів епіорніса" та "Викрадені бацили" нині, на початку XXI ст., сприймають як оповідання-пророцтва, оповідання-попередження. Перше з них остерігає нас від тієї небезпеки, яку може становити необачне оживлення тварин, що жили на землі сотні й тисячі років тому. Друге малює образ анархіста, який прагне заволодіти холерними мікробами, щоб спричинити епідемію і знищити в Лондоні все живе...