Книгоманія / Автор дарує книгу / Гайдукевич Ярослава

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 
 Ярослава Гайдукевич
    Ярослава Гайдукевич народилася 27 серпня 1944 року у с. Золота Слобода Козівського району.  Закінчила філологічний факультет Львівського державного університету ім. І.Франка (1966).
    Від 1974 р. працює у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї на посадах завідувачки відділу, заступника директора з наукової роботи. Від 1984 р. – вчений секретар музею.
    Ярослава Михайлівна - співавтор путівників «Тернопільський краєзнавчий музей» (1983) та «Музеї Тернопільщини» (1989), нарису «Тернопільський обласний краєзнавчий музей» (1998), ініціатор видання, упорядник та редактор музейних збірників «Наукові записки» (1993, 1997, 2003), літературний редактор краєзнавчих та художніх видань. Її перу належить історико-краєзнавча розвідка «Золота Слобода» (2000), науково-краєзнавче дослідження «Тернопільський обласний краєзнавчий музей: історія, фонди» (2008), ряд публікацій з історії та культури краю в альманахах, наукових та періодичних виданнях.
    Член Національної спілки краєзнавців України, у 1992-2008 рр. – секретар Тернопільської обласної організації Спілки.

    Гайдукевич, Я. Не перервати б духовності нитку... : вибрані статті, виступи, бібліографія: науково-краєзнавче видання / Я. Гайдукевич. - Тернопіль: Воля, 2009. - 288 с.
     
    Це видання укладене з найцікавіших наукових досліджень з історії та краєзнавства Тернопільщини, здійснених ученим секретарем Тернопільського обласного краєзнавчого музею і за останні 15 років, і слугуватиме кожному, хто був шанувальником і читачем "Наукових записок", які видавав музей упродовж 1993-2003 рр. Але в цьому збірнику Я. Гайдукевич виступає ще й як першовідкривач постатей своїх попередників та сучасників - самовідданих музеологів, які творили музей, його історію і славу.
    Вже назва збірника говорить про те, що адресується він музейникам і краєзнавцям,вчителям і студентам, просвітянам, зрештою, і батькам, діти яких - продовжувачі великого українського роду, його глибокої духовності і славної історії.