Книгоманія / Автор дарує книгу / Гнатович Тамара

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 
 Тамара Гнатович
    
     Тамара Гнатович народилася 6 лютого 1958 року в селі Передмірка Лановецького району Тернопільської області.
Нині працює завідувачкою сектору науково-технічної бібліотеки Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя.
Лауреат премії журналу «Літературний Тернопіль» в номінації  «Поезія» (2011) та обласної премії в галузі культури (номінація  «Література для дітей та юнацтва - імені Іванни Блажкевич») за 2014 рік. 
   В творчому доробку збірки поезій «Симфонія любові» (2007 р.), «Спішу» (2008 р.), «Розхитаю дорогами обрій» (2010 р.), книжечок віршів для дітей  «У бабусинім дворі» (2010 р.), «Жива вода-водиченька» (2010 р.), «Вірші про найкращі пори: від ніжинки до комори» (2012 р.), віршованих казок «Про пригоди в синіх водах» (2014 р.), «Таємнича місія» (2015 р.), «Казка про Добрика» (2015 р.), віршованих казок-п'єс для дітей «Пташинний ранок» (2011 р.) «Числа, цифри, цифренята» (2013 р.), «Ось такі пригоди у саду і на городі» (2016 р.), «Листівки Миколаю» (2016 р.), по-мистецькому альманасі «Подільська толока»; співавторка багатьох колективних збірок.





   Гнатович, Т. М. Лебеділи слова... Лірика: зб. віршів / Т. М. Гнатович; худож. С. А. Костишин. - Тернопіль: Підручники і посібники, 2018. -
61 с.

 
 Книга наскрізь пронизана ліричними образами. Вона тиха, замріяна, інколи весело-журлива, а тому і близька читачам.
   Для широкого кола читачів.














Гнатович, Т. М. Листівки Миколаю: віршована казка-п'єса: [для мол. шк. віку] / Т. М. Гнатович; худож. С. А. Костишин. - Тернопіль: Терно-граф, 2016. - 16 с.: іл.

Казка про Миколая написана з християнським теплом і несе в собі промені Добра, Світла та Любові. Тож хай ці світлячки зігріють вашу душу і разом зі Святим Миколаєм допоможуть творити й захищати Добро.








 
 

Ткачук-Гнатович, Т. Числа, цифри, цифренята: казка-п’єса для дітей / т. Ткачук-Гнатович; передм. Б. М. Андрушків; худож. С. Костишин. – Тернопіль, 2013. – 16 с.: іл.

Дорогі малята!
Ви поринете в незвичайний світ чисел, цифр, обрахунків - в світ математики. Без цієї науки, як без мови, не існувало б життя на планеті. З першим звуком Вашої появи на світ починається лічба з Вашої ваги, росту , носа, брів, очей, усмішки. Батьки і вся родина радіють Вашим першим словам, першим крокам. Щоб чогось досягнути в житті потрібно, перш за все, вчитися. Тож я запрошую в країну «Чисел, цифр, цифренят».





 

Ткачук-Гнатович, Т. М. Пташиний ранок: казка-п’єса для дітей / ТамараТкачук-Гнатович; муз. В. Сорока. — Тернопіль-Харків: Ранок, 2012. — 32 с., ноти. — (Музична казка).

    Посібник пропонує черговий дарунок для дорослих і малят — нову музичну казку. Її можна поставити як на шкільній сцені, так і у дитячому садочку. Адже взаємодопомога, дружба, підтримка потрібні як у казці, так і в житті. 
   Для вчителів, педагогічних працівників ДНЗ, керівників шкільних театральних гуртків.


 
 




    Ткачук-Гнатович, Т. Жива вода-водиченька: вірші для дошк. та мол. шк. віку / Тамара Ткачук-Гнатович; худ. С. Костишин; ред. В. Кравчук. - Тернопіль: Терно-граф, 2010 - 28 с.; іл.

    Дорогі дітки, батьки, дідусі, бабусі і всі, хто в руках тримає цю книжечку, запрошую Вас заглянути у навколишній, незвичайний і прекрасний світ природи, який нас оточує, додає сил і забирає в обійми усмішок, мрії і тепла.













    Ткачук-Гнатович, Т. У бабусинім дворі: вірші для дітей ст. дошк. віку. / Тамара Ткачук-Гнатович; худ. С. Костишин; ред. В. Кравчук. - Тернопіль: Терно-Граф, 2010. - 16 с.

Найдорожчій, найдопитливішій, найкрасивішій, наймилішій, найрозумнішій і найдобрішій малечі, яка любить своїх рідних, близьких, навколишню природу, тварин, птахів, хоче про все знати і завжди сприймає поради старших друзів, дослухається до народних прикмет і вірувань. Саме для них ця книга – найкращий друг і порадник.










    
    Ткачук-Гнатович, Т. Поезії / Тамара Ткачук-Гнатович; ред. В.Кравчук. - Тернопіль: [Джура; Терно-Граф], 2010. - 108 с.

    
    Зі своїми новими думками, надіями і пориваннями автор спішить до вас, прагне достукатись до Ваших спраглих душ, доторкнутися до сердець і найпотаємніших почуттів.



















    Ткачук-Гнатович, Т. Вірші про найкращі пори: від сніжинки до комори: для дітей мол. шк. віку / Тамара Ткачук-Гнатович; худ. С. Костишин. - Тернопіль: Терно-граф, 2012-80 с.: іл.

    Дорогі діти і дорослі читачі!
    Звертаюсь до Вас із найщирішими словами подяки за те, що Ви придбали цю книжечку і запрошую доторкнутися душею до нашої мальовничої природи з її неповторною чистотою, нев’янучою красою, незвичайними дивами, адже - лише від всіх нас залежить побачити, оцінити, зберегти цю велич. 
    З повагою автор.





Ткачук-Гнатович Т. М. Про пригоди в синіх водах: віршована казка. / Т. М. Ткачук-Гнатович — Тернопіль: ТзОВ «Терно-граф», 2014. — 24 с. - ISBN 978-966-457-220-7.


Нова віршована казка „Про пригоди в синіх водах“ Тамари Ткачук-Гнатович — це надзвичайно захоплююча і цікава подорож героїв у підводне царство, де відбувається битва за найвищі людські цінності Добро, Дружбу, Справедливість.













Ткачук-Гнатович Т. М. Таємнича місія: Віршована казка / Т. М. Ткачук-Гнатович; худож. С. Костишин. - Тернопіль: Терно-граф, - 2015. - 16 с.: іл. - ISBN - 978 - 966 - 457 - 234 - 4.



















Гнатович, Т. М. Казка про Добрика: віршована казки / Т. М. Гнатович. - Тернопіль: Терно-граф, 2015. - 16 с.: іл.


Автор пропонує дорослим і малятам віршовану казку про непереможність сил Добра на нашій планеті. Літературний твір призначений для вчителів, педагогічних працівників дитячих навчальних закладів, юних читачів та їхніх батьків.






















 

Гнатович, Т. Ось такі пригоди у саду і на городі: Віршована казка-п’єса для дітей / Т. Гнатович; худож. Оформлення С. Костишин. - Тернопіль: Горлиця, 2016. - 16с.: іл.



 













Гнатович, Тамара Михайлівна.
     Крихта хліба : віршована казка - п'єса : [для дітей мол. шк. віку] / Т.М. Гнатович. - Тернопіль : Підручники і посібники, 2018. - 16с.














Гнатович, Тамара Михайлівна.
  
Сію, сію, посіваю... [Текст] : віршовані казки-п'єси : [для дітей мол. шк. віку] / Т. М. Гнатович ; ред. Б. І. Мельничук ; обкл. С.А.Костишин. — Тернопіль : Підручники і посібники, 2019. — 56 с.

 
Автор багатьох віршованих творів для дітей цього разу з пошаною і трепетом у серці доторкається до нашого найбільшого багатства – до зерна, з якого випікаємо хліб.
Для вчителів, педагогічних працівників дошкільних навчальних закладів, керівників шкільних театральних гуртків.









Гнатович, Тамара.
     Завірюха див [Текст] : віршовані казки : [для дітей мол. шк. віку] / Т. Гнатович ;  худож. оформ. С. А. Костишин. — Тернопіль : Підручники і посібники, 2020. — 88с. : іл. 


Відома авторка цілого ряду адресованих дітям творів пропонує на цей раз помандрувати із допитливими, розумними, спостережливими Щодесійком, Добриком та іншими персонажами казок в дивовижну країну, де мрії переплітаються з дійсністю.
Для вчителів, педагогічних працівників дошкільних навчальних закладів, керівників шкільних театральних гуртків.