Книгоманія / Автор дарує книгу / Фольварочний Василь

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
  Василь Фольварочний

    Василь Іванович Фольварочний — відомий поет, прозаїк, драматург, державний і громадський діяч.
    Народився 30 січня 1941 року на Тернопільщині. Закінчив Львівський Національний університет ім. І. Я. Франка. Працював вчителем, журналістом в газетах Буковини і Житомирщини, завідував літературною частиною Житомирського муздрамтеатру, був заступником начальника обласного управління культури, заступником голови облвиконкому, заступником глави Чернівецької обласної державної адміністрації. Майже двадцять років очолював Чернівецьку обласну організацію Національної спілки письменників України.
    Член Національних творчих спілок письменників та театральних діячів України.
    Лауреат літературно-мистецької премії імені Сидора Воробкевича, Заслужений діяч мистецтв України.
    Обирався депутатом обласної Ради, головою обласної організації Конгресу Української інтелігенції. Як активіст Всеукраїнського товариства "Просвіта" нагороджений Почесною відзнакою "Будівничий України".
    Обраний першим заступником голови Київської організації, головою об'єднання драматургів Національної спілки письменників України. Працює директором Будинку письменників НСПУ.





    Фольварочний, В.  Симон Петлюра: історичний роман. Книга 1. Стриножені коні / В. Фольварочний; худ. Є. Удін. — Тернопіль: Джура, 2009. — 304 с.

   
 "Стриножені коні" - перша книга з циклу історичних романів "Симон Петлюра", що відображає родовід та витоки формування характеру легендарного героя, чиє ім'я стало символом боротьби за створення незалежної української держави в ряду за Хмельницьким та Мазепою, а петлюрівщина - слідом за мазепинщиною, предтечею бандерівщини, які відвойовували самостійність України.














   
 Фольварочний, В. Симон Петлюра: історичний роман. Книга 2. На приспаному вулкані / В. Фольварочний; худ. Є. Удін. — Тернопіль: Джура, 2009. — 331 с.

    
"На приспаному вулкані" - друга книга циклу історичних романів "Симон Петлюра", що охоплює період революційного передгроззя в житті одного із легендарних диригентів української революції, який усвідомив необхідність будити українську націю для здобуття своєї незалежної держави.
















    Фольварочний, B.I. Соняшник на балконі: вибрані поезії \ В. Фольварочний. — К.: Мейкер, 2005. — 104 с.

    Книга вибраних поезій відомого українського поета, прозаїка, драматурга, заслуженого діяча мистецтв України складається з окремих творів про обпалене війною дитинство, про щиру любов до овдовілої матері, трагічну історію рідного народу. Філософська та інтимна лірика засвідчують своєрідний чистосердний голос поет: який не губиться в багатоголосі сучасної української літератури.














    Фольварочний, В. Обірвані струни: роман / В. Фольварочний. — К.: Фенікс, 2004. — 280 с.

"Обірвані струни" — роман про сучасне міське, зокрема, столичне життя. Головний герой — художник, який силою характеру уберіг свій талант від кон'юнктури. Він малював вічне, яке завжди викликало захоплення,— храми Києва і увічнював ліквідаторів Чорнобильської катастрофи.
    Це твір про складні перипетії людського буття, перемоги й поразки, про чистоту і бруд, підступність і безпорадність...     Автор показав людей, які, будучи поставленими життям на одну стартову лінію, добігають до фінішу кожен по-своєму, з різним багажем і на різній швидкості. Але отой фініш (смерть), що зрівнює усіх — усіх і вирізняє за ознаками честі і совісті. Бо незалежно від того, ким ти був на світі (основне — яким був!),— пам'ять лишається саме такою, на яку ти заслужив за життя на землі.