Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 
 
 Євген Безкоровайний (1947-2015) с. Ворвулинці 
(нині Товстенська  селищна територіальна громада Чортківського району).

    Поет, публіцист, громадський діяч. Середню освіту здобув у Заліщиках, вищу – у Львівському національному університеті ім. І. Франка. За фахом – журналіст. З 1980 року член НСЖУ, з 2006 року член НСПУ. У різні роки працював у Заставнівській, Заліщицькій, Тернопільській районних газетах, кореспондентом Держ-телерадіо у Тернопільській області, головним редактором обласних газет «ровесник» та «Селянська доля», керівником прес-служби та начальником управління преси облдержадміністрації, виконавчим секретарем обласної організації НСЖУ.
    Від 2008 року – голова Тернопільської обласної організації НСПУ, член ради НСПУ. Нагороджений грамотою Верховної Ради України (2006), ювілейною медаллю «10 років Незалежності України» (2001), медаллю НСПУ «Почесна відзнака» (2009), «Золотою медаллю української журналістики» НСЖУ (2009), почесним знаком НСЖУ (2006), дипломом Загальнонаціонального конкурсу «Українська мова – мова єднання» (2008), лауреат Всеукраїнської літературної премії імені Братів Богдана і Левка Лепких (2010). Друкується у багатьох газетах та журналах. Автор текстів низки пісень. Автор збірок поезій "Яворина", "Профіль любові", "Душа, як сонях", "Осіння сльоза". З 2008 року - Голова Тернопільської спілки письменників України. Помер Євген Безкоровайний 18 травня 2015 року.
 





  Безкоровайний, Євген
  Осіння сльоза: поезії  / Є. Безкоровайний. - Тернопіль: Астон, 2008. - 91 с.

 
Книжка поета і публіциста, активного громадського діяча і обстоювача моральних цінностей у державотворенні послідовно продовжує ідейно-тематичну векторність його попередніх творів.
Непроминальна любов до Вітчизни, категорична войовничість у ставленні до її ворогів, висока емоційна насиченість кожної строфи, рядка, а то й слова не залишать читача в полоні національної й соціальної індиферентності.
Щедрою є  книга поета й на твори про найзаповітніше - почуття, що ніколи не міліють, вічну душевну молодість, неповторне щастя жити і творити на землі.
 











Безкоровайний, Євген
   Профіль любові: поезія /    Є. Безкоровайний.   —  Тернопіль:   Джура, 2003. — 76 с. 



«Профіль любові» — друга поетична збірка відомого поета і журналіста Євгена Безкоровайного. Вміщені у ній вірші — ніби зріз часу, з якого яскраво постає і усвідомлення нашої вини за минуле, і відповідальність за сучасне та майбутнє.
Відкрите і щире серце поета сповідається як великою любов'ю, дружбою і вірністю перед рідними та близькими, так і проймається ненавистю і гнівом до тих, хто сповідує філософію корисливості та псевдопатріотизму.
Вдумливе і серйозне відкриття материка любові поета воістину принесе радість та співпереживання кожному читачеві.
 









Євген Безкоровайний
Яворина: поезії / Є. Безкоровайний. - Тернопіль: Збруч, 1997. - 64 с.

 
«Яворина» — перша поетична збірка добре знаного на Тернопіллі журналіста і поета Євгена Безкоровайного. Основні мотиви його творчості — неповторна краса рідного краю, героїчна минувшина і сучасність українства, ніколи не міліючі джерела нашої любові.