Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей

   Зінчишин Ігор Ілліч (1949 р. н., освіта вища) є директором Теребовлянського історико-краєзнавчого музею від часу його заснування. Краєзнавчий музей у Теребовлі був заснований 29 серпня 1999 року за ініціативою та стараннями Мирослава Смалиги й Ігора Зінчишина, які розпочали збір експонатів ще у 1996 році.
    Нині Теребовлянський краєзнавчий музей бере активну участь в культурному житті міста й району — в музеї проводяться екскурсії, наукові конференції, тематичні екскурсії присвячені історичним датам, видатним діячам нашої держави, учасникам боротьби за волю України.
    Працівники музею взяли активну участь у підготовці до друку низки історико-краєзнавчих видань («Історії міст і сіл Теребовлянщини», «Мандрівка по Теребовлі і Теребовлянщині», «Теребовлянський замок», «Просвіта на Теребовлянщині», «Історія села Глещава», «Календар альманах Теребовлянщини»). Історико-краєзнавчий музей у Теребовлі є одним із засновників краєзнавчого часопису «Теребовлянщина» (редакційна колегія: А. Куліковський, М. Смалига, М. Ковальчук, Г. Кушнерик).


      
   Городиський, Л. Мандрівка по Теребовлі і Теребовлянщині: істор. нарис-путівник / Л. Городиський, І. Зінчишин; худож. оформл. В. І. Сави. — Львів: Каменяр, 1998. — 294 с, 44 арк. іл. 

    Книга допоможе дізнатися багато цікавого з давньої історії княжої Теребовлі і краю, ознайомить із сучасним їх життям — пам'ятками архітектури, природи, з працею і творчістю славних синів і дочок цієї благодатної землі.
    Автори послуговувалися як архівними та документальними матеріалами, так і розповідями старожилів, систематизували найрізноманітнішу літературу, що торкається даної теми. Без сумніву, це видання зацікавить не тільки теребовлянців, тернополян, а й усіх, хто вважає себе патріотом України.