Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
Увага! Конкурс...
«Хочу читати!»


Обласна бібліотека для дітей спільно з обласним управлінням освіти проводить обласний в рамках Всеукраїнського конкурс «Хочу читати!». Конкурс організовано дитячим ігровим журналом «Пізнайко», та Національною бібліотекою України для дітей. Конкурс проводиться з метою розвивати інтерес дітей до читання – найефективнішого способу пізнання себе і навколишнього світу, привернути увагу громадськості до розвитку дитячих бібліотек області і проблеми книговидавництва для дітей. У конкурсі беруть участь діти віком від 6 до 12 років, які є читачами бібліотек.

Умови конкурсу!
- У конкурсі беруть участь діти віком від 6 до 12 років, які є читачами бібліотек: шкільних, районних, міських, обласних.
- Кожен учасник конкурсу повинен мати читацький абонемент та читацький щоденник.

Проходитиме конкурс «Хочу читати!» в три етапи:
- 1-й етап з 15.04.05 по 10.10.05 – загальний, беруть участь всі школи та бібліотеки райцентрів області. Шкільні бібліотеки обирають 1 найкращого читача і відправляють дані в бібліотеку райцентру. Кожен переможець отримає від журналу «Пізнайко» диплом «Найкращий читач» та зубну пасту «Пізнайко»! Бібліотеки райцентрів в свою чергу також проводять активну роботу з читачами: організовують дні відкритих дверей бібліотеки, презентації цікавих книжок. Звіти про проведену роботу для розіграшу головного призу серед бібліотек, а також дані про найкращого читача від райцентру надсилають в обласну бібліотеку для дітей. Найкращий читач від райцентру отримає комплект журналів «Пізнайко».
- 2-й етап з 11.10.05 20.10.05 – обласна бібліотека обирає 3-х найкращих читачів та одну найактивнішу бібліотеку з області і надсилає копію читацьких формулярів та читацьких щоденників, а також звіт найкращої бібліотеки на адресу редакції «Пізнайко».
- 3-й етап з 21.10.05 по 28.10.05 – фінал – в Києві журі визначить переможців серед читачів (по 1 з області), а також одну найактивнішу бібліотеку.

Переможцем може стати кожен, якщо:
- Прочитає найбільшу кількість книг з бібліотеки;
- Занотує в свій читацький щоденник короткі враження від прочитаних книг;
- Напише найоригінальніше, найцікавіше продовження своєї улюбленої книжки.

Переможці конкурсу матимуть змогу приїхати до Києва з екскурсією та візитом до Національної бібліотеки України для дітей плюс річна передплата на комплект журналів.

Решта фіналістів отримає піврічну передплату на журнал «Пізнайко». Найкраща бібліотека визначатиметься за наданим звітом про проведену роботу з молодшими школярами в рамках конкурсу «Хочу читати!»:
- оригінальні розробки заходів для учнів початкових класів;
- активна робота у висвітленні конкурсу «Хочу читати!» у місцевій пресі.

Така бібліотека отримає підбірку дитячої літератури на суму 5000 грн. Результати конкурсу будуть опубліковані в журналах «Пізнайко», «Початкова школа», газеті «Початкова освіта», регіональних газетах, а також у передачі «Школяда» на УР-1.

За детальнішою інформацією звертатись до бібліотекя…