Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей



     Сенатович Оксана Павлівна (02. 01. 1941, м. Бережани (нині Бережанська міська територіальна громада Тернопільського району) - 31. 03. 1997, м. Львів) - поетка, перекладач, редактор. Член НСПУ (1976). Премії ім. Олени Пчілки (1992), Іванни Блажкевич (1995). Закінчила Львівський політехнічний інститут (1962, нині національний університет "Львівська політехніка). Автор збірки поезій "Стебло" (1968), "Діапазон весни" (1979), "Голубий голос" (1984), "Чоловік з трояндою" (Г988), "Обличчям до голуба" (1990), збірка віршів для дітей "Вчиться вересень читати" (1977), "Сніговик" (1981), "Живемо в одному домі" (1983) та ін., повісті "Не виростуть хлопці без дощу" (1974), перекладів із сербської мови "Малий велетень" (1986), українських абеток та ін. Твори Оксани Сенатович перекладені кількома мовами.













Сенатович, О. П. Вчиться вересень читати: вибр. твори: для мол. шк. віку / О. П. Сенатович; післямова Д. С. Чередниченка; худож. Б. О. Волков. — К.: Веселка, 1991. — 214 с.: іл.

До книжки української поетеси увійшли вибрані вірші, казки, оповідання про навчання, працю і дозвілля школярів, їхні стосунки з дорослими.






















Сенатович, Оксана Малий Віз: вірші, повісті й оповідання: для мол. шк. віку / О. П. Сенатович; передм. І. Лучука; іл. В. Дунаєвої. — К.: Школа, 2007. — 174 с.: іл.

До цього видання ввійшли вибрані твори для дітей Оксани Сенатович (1941-1997) — вірші, повісті, оповідання, а також переспіви. Ця книжка має на меті прислужитися найменшим читачам і їхнім батькам, школярам і вчителям у знайомстві з особливим світом письменниці, яка вміє зачаровувати читачів своїми спостережливими, вишуканими, майстерними і дотепними творами.
Книга розрахована на дітей молодшого віку, їхніх батьків, школярів, учителів, студентів-філологів, усіх, хто цікавиться творчістю О. Сенатович.















Сенатович, О. П. Обличчям до голуба: вірші та поеми / О. П. Сенатович. — К.: Дніпро, 1990.- 230 с.

У нову книжку Оксани Сенатович увійшли вірші та поеми з попередніх її збірок «Стебло», «Діапазон весни», «Голубий голос», «Чоловік з трояндою».
Самобутні галицькі образки, історичні і психологічні малюнки вражають у циклі «Вірші, задані на осінь». З любов'ю пише поетеса про сподвижницьке життя українських письменниць Анни Павлик та Іванни Блажкевич.















Сенатович, О. П. Соловейку, тьох-мажор!: вірші, казки: для мол. та серед. шк. віку / О. П. Сенатович; худож. В. І. Анікін. — К.: Веселка, 1990. — 117 с.: іл.

У своїх віршах та казках українська  поетеса порушує ряд важливих проблем нашого сьогодення. Серед них - збереження навколишнього середовища, увага до нетлінних духовних цінностей свого народу.








 











Сенатович, О. П. Чоловік з трояндою: вірші. Поема / О. П. Сенатович. — К.: Рад. письменник, 1988.— 100 с.

До нової збірки української поетеси ввійшли вірші про рідний край, місто, про післявоєнне дитинство. Цікава манера письма поетеси, вона пише з гумором, з народним поглядом на сучасне життя. Лірика її щира і довірлива.
Поема "Чин" розкриває прекрасний образ західноукраїнської революціонерки і літераторки Анни Павлик.