Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей

(24.11. - 30.11.) найбільшим читацьким попитом користувалась::

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Наталії Забіли "Велика збірка віршів"


Забіла, Н. Велика збірка творів. Вірші. Проза. / Наталя Забіла; худ. Є. Житник. — Xарків: ШКОЛА, 2005. — 304 с.: іл.

Двотомник, містить кращі віршовані та прозові твори Наталі Забіли, яка по праву вважається корифеєм української дитячої літератури.
До збірки не ввійшли деякі твори та окремі фрагменти, що зображували певні історичні та ідеологічні реалії, незрозумілі або ж нецікаві сучасному читачеві.
Збірку призначено для читання дорослими дітям дошкільного віку і для самостійного читання — молодшим школярам.






у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Ярослава Стельмаха "Митькозавр із Юрківки"


Стельмах Я. М. Митькозавр із Юрківки: повість та оповідання / Я. М. Стельмах; худож.-ілюстратор О. Г. Жуков; худож.-оформлювачі Б. П. Бублик, В. А Мурликін. - Харків: Фоліо, 2006. – 223 с. - (Українська література).

…Історія ця починалась зовсім звичайно. Друзі-п'ятикласники Сергій та Митько приїхали на літній відпочинок у село. Вчителька ботаніки дала їм завдання - зібрати колекцію комах. Але хто ж міг уявити, що замість комах хлопці почнуть полювати... на страшну химеру, що живе в озері. Звідки взялась та потвора, як її захопити? Друзі починають діяти...
Про незвичайні, таємничі пригоди Сергія та Митька (і не тільки їх) весело розповідає відомий український письменник Ярослав Стельмах у своїй книжці повістей та оповідань «Митькозавр із Юрківки».






(16.11. - 23.11.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Наталії Забіли "Веселий корабель"


     Забіла, Н. Л. Веселий корабель: вірші, оповідання та казки: для дошк. та мол. шк. віку / Наталя Забіла; мал. О. Г. Якутович; упорядкув. та передм. О. С. Яремійчук. - К: Веселка, 2004. - 119 с.: іл. - (Українській дитині).

    Наталю Львівну Забілу (1903-1985) з повним правом називають класиком української дитячої літератури. Її твори стали улюбленими не для одного покоління юних читачів. Письменниця першою в Україні була відзначена премією імені Лесі Українки.
   До цієї книжки з різних збірок письменниці відібрані вірші, казки та оповідання для дошкільнят та молодших школярів.




у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Івана Франка "Поезія. Поеми. Повість" 


   Франко, І. Поезія; Іван Вишенський; Мойсей; Перехресні стежки / Іван Франко. - К.: Наукова думка, 2007. - 432 с.
















(10.11. - 15.11.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
"Чарівні казки Європи"


  Чарівні казки Європи / Пер. І. Андрущенка.- К.: Наш час, 2013. - 104 с. - (Равлик). 
 











 у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Елеонор Портер "Поліанна"
 

 
    Портер, Е. Полліанна: роман присвячується моїй кузині Белль / Елеонор Портер; пер. з англ. В. Наливаної; іл. О. Воронкової. — К.: Країна Мрій, 2013. — 304 с.: іл.

   Роман американської письменниці Елеонор Портер, уперше надрукований у 1913 році, відомий в усьому світі. За мотивами цього твору знято кілька телесеріалів і художніх фільмів. Секрет популярності роману криється у принадливості образу Полліанни — сонячної дівчинки, "дівчинки-радості". Це захоплива розповідь про дванадцятирічне чарівне створіння, з появою якого змінилося життя в провінційному містечку. Маленька дівчинка завдяки своїй доброті, безпосередності, життєрадісності та енергійності зуміла розтопити серця людей, приречених на сіре, безпросвітне існування.
      Для дітей молодшого і середнього шкільного віку.





(03.11. - 09.11.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Івана Франка "Казки"


   Франко, І. Я. Казки: Лис Микита. Коли ще звірі говорили: для дошк. та мол. шк. віку /  Іван Франко; худ. С. К. Артюшенко; упоряд. О. С. Яремійчук. – К.: Веселка, 2008. – 215 с.: іл. – (Українській дитині).

    Казки Івана Франка про тварин увійшли до скарбниці української і світової літератур, своїм чарівним сяйвом вони і сьогодні зігрівають дитячі серця, вчать доброти й справедливості.









у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Василя Короліва-Старого "Нечиста сила"


    Королів-Старий, В. Нечиста сила: казки: для мол. та серед. шк. віку / В. Королів-Старий; упоряд. Ф. П. Погребенник; худ. А. П. Василенко. – К.: Веселка, 2006. – 190 с.: іл. – (Шкільна бібліотека).

   Казки українського письменника В.Короліва-Старого (1879-1943) повертаються до читачів із двадцятих років минулого століття. У казках діють представники двох світів – людського й того невидимого, що його створила народна уява. Кожна з казок книги відзначається самобутнім сюжетом і лагідним гумором. Вони із захопленням читаються навіть старшими читачами, легко сприймаються дітьми, ненав’язливо вчать добру й любові до ближнього, якщо це навіть маленька Хуха-Моховинка.
Письменник, пишучи про „нечисту силу”, висловив свої чисті тависокі думки про людей, турбувався про добро для народу й краще майбутнє для рідної держави.