Про нас / Про нас пишуть / Публікації за 2010 рік / 11 червня 2010р. Навчання для бібліотекарів

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
Томків, Л.
Навчання для бібліотекарів [Текст] : [на базі Підволочиської центральної бібліотеки відбувся обласний семінар - практикум завідувачів центральних книгозбірень для дітей] / Л. Томків // Вільне життя. - 2010. - 11 червня.- С.1.


Навчання для бібліотекарів


На базі Підволочиської центральної бібліотеки для дітей відбувся обласний семінар-практикум завідувачів центральних книгозбірень для дітей «Бібліотекар і читач: аспекти взаємодії та оновлення». Захід проходив за участі заступника голови Підволочиської райдержадміністрації І. Смеричанського, начальника відділу культури РДА Я. Збаразького та бібліотечних фахівців Хмельницької обласної та Волочиської центральної районної книгозбірень для дітей.
Гостей і учасників навчання зустрічали хлібом-сіллю в ошатному приміщенні бібліотеки, яке набуло такого привабливого вигляду за сприяння та підтримки місцевої влади, керівництва галузі Підволочиського району, меценатів. Сьогодні в книгозбірні створено комфортні умови для читачів, для зберігання фондів, діють комп'ютерний інформаційний центр, музейна кімната народних звичаїв та обрядів, гурток ерудита «Узвіз кмітливих».
На семінарі обговорювалася сучасна соціокультурна ситуація, вплив новітніх інформаційних технологій на дитяче читання та визначалися пріоритетні шляхи щодо його активізації в сучасних умовах. Також учасники навчання отримали фахову консультацію щодо відродження традицій сімейного читання, яку надала завідувачка відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів Тернопільської ОБД Н. Чайківська.
Під час навчання відбулася творча зустріч з двома непересічними українками — композитором Надією Галабурдою та письменницею Марією Баліцькою.


Людмила Томків,
завідувачка відділу
удосконалення методики бібліотечної роботи з дітьми ТОБД