Про нас / Про нас пишуть / Публікації за 2014 рік / 29 серпня 2014 р. "Канікули з бібліотекою"

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
   Пилипчук, У. Канікули з бібліотекою [Текст]: [літній бібліосезон в ОБД] / У. Пилипчук // Вільне життя. 2014. - 2014. - 29 серпня. - с. 6.

    Уже з перших днів літа графік роботи обласної бібліотеки для дітей змінився на користь читача. Взяти рекомендовану літературу за шкільною програмою чи обрати книгу для душі можна у неділю, а також у будні - до сьомої вечора.
«Важливо, щоби під час канікул читачі не затримували книги, адже іноді за тим чи іншим виданням вишиковуються цілі черги!» - наголошує бібліотекар Марія Зьомко. Вона каже, що доволі часто діти замовляють не лише ті книжки, які є в списку рекомендованої літератури, а й обирають «паперового друга» за покликом серця.
    Та не читанням єдиним живе сьогодні бібліотека. Різноманіття ігор, вікторин, віртуальних розваг, а ще цікаві репрезентації та майстер-класи - це тисяча і один спосіб цікаво провести час.
   Юні поціновувачі «вічного та прекрасного» могли проявити себе під час інтелектуальних ігор: «Повітряні кулі», «Хрестики-нулики», «Арт-мозаїка», які організували для них працівники сектору мистецтв. Найрозумніші були нагороджені призами та грамотами, а також оберемком позитивних емоцій.
    Улітку потужніше запрацювала проектна майстерня ТОБД. Години спілкування, цікаві тести та дружні бесіди проводять просто неба. «До обговорення актуальних тем долучаються тернополяни різного віку, - каже бібліотекар Леся Федчина. - Проблеми здоров'я, виховання, стосунків у сім'ї, рано чи пізно торкаються кожного з нас, а впоратись із ними самотужки буває дуже непросто». 
   Не доводиться сумувати і наймолодшим читачам. Для них у відділі обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів ледь не щодня проводять цікаві ігри репрезентації, майстер-класи. Малюки із задоволенням поспішають до книгозбірні, адже тут можна і погратись, і потанцювати, і знайти друзів. Особливо корисними для всебічного розвитку є ігри, розроблені за методикою Монтессорі.
   Пані Наталя, яка разом із донечкою Юлею відвідала захід під назвою «Сортування круп», зізнається, що спостерігати за дітками, які діловито, а головне - самостійно виконують те чи інше завдання, - це - справжня насолода для батьків.
   Сенсацією літнього бібліосезону стала мультимедійна електронна гра, яка здійснюється із дрпомогою сенсорного пристрою Kinect. Бажаючі спробувати себе у ролі віртуального супергероя вишиковуються в черги, адже ця гра є чудовою альтернативою пасивним комп'ютерним іграм.
     Літо добігає кінця, але спогади про гарно проведений час залишаються назавжди. Час, проведений в обласній бібліотеці для дітей, - це завжди яскраві та незабутні спогади для кожного читача.

Уляна Пилипчук,
працівник обласної
бібліотеки для дітей.