Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей

(29.09. - 05.10.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
М. Слабошпицького "Чи далеко до Африки?"



    Слабошпицький, М. Чи далеко до Африки?: оповід. та казки / М. Слабошпицький; худ. Г. Мокієнко. - К.: Ярославів Вал, 2003. - 158 с.

У цій книзі ти зустрінешся:

Із норвезьким котом у намисті.
Із найрозумнішим у світі папугою.
Із терплячим сенбернаром, який виховує неслухняного Костика.
Із малим рибеням, яке мало не загинуло.
І з зайчиком, який гадав, що він найсміливіший у світі.







 
у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
О. Вишні "Мисливські усмішки"

   Вишня, О. Мисливські усмішки та інші оповідання / Остап Вишня; іл. С. Ю. Донець. — Донецьк: БАО, 2007. — 288 с.

     Читачам пропонується збірник творів вітчизняного май¬стра гумору — Павла Михайловича Губенка (1889-1956) який творив під псевдонімом Остап Вишня.
      Здоровий гумор та нищівна сатира роблять ці твори не лише цікавими, але й актуальними.






 


(22.09. - 28.09.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів
книга  Братів Грімм "Казки"



   Брати Грімм. Казки: для мол. шк. віку / Брати Грімм; пер. з нім. С. Й. Сакидона; мал. М. І. Компанця. - К.: Веселка, 2000. - 110 с. іл. 

   До цієї книжки увійшли кращі зразки казки відомих німецьких казкарів XIX ст. Якоба та Вільгельма Грімм: "Пані Метелиця", "Бременські музиканти", "Золота гуска", "Кіт у чоботях", "Щасливий Ганс" та інші твори, що вивчаються за шкільною програмою.








у відділі обслуговування учнів 5-11 класів
книга Григорія Косинки "Вибрані твори"


    Косинка, Г. Вибрані твори / Григорій Косинка; упорядкув. текстів, передм. І. М. Андрусяка. - Х.: Ранок, 2003. - 334 с. - ( Програма з літератури).














(15.09. - 21.09.) найбільшим читацьким попитом користувалась:
 
у відділі обслуговування учнів 1-4 класів
книга Катерини Перелісної "Скажу на вушко!"


   Перелісна, К. Скажу на вушко!: казки та вірші для дітей / Катерина Перелісна; упоряд. і передм. Г. М. Кирпи; худ. В. А. Дунаєва. - К.: Школа, 2008. - 159 с.: іл. - (Хрестоматія школяра).

   До збірки входять казкові та поетичні твори письменниці з діаспори Катерини Перелісної, що складають основу української класики. Більшість із них в Україні друкуються вперше.










у відділі обслуговування учнів 5-11 класів
книга Івана Нечуя-Левицького "Запорожці"


   Нечуй-Левицький, І. Запорожці: [для серед. шк. віку] І. Нечуй-Левицький; іл. Н. В. Задорожної. - К.: Школа, 2007. - 124 с.: іл. - (Хрестоматія школяра).

    До видання увійшли вибрані твори видатного українського письменника І. С. Нечуя-Левицького (1838-1918) — казка «Запо­рожці», переклади казок М. Салтикова-Щедріна «Повість про те, як мужик харчував двох генералів» і «Дикий пан», легенда «Скривджені й нескривджені».








(08.09. - 14.09.) найбільшим читацьким попитом користувалась:


у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Ю. Несбьо "Червоногрудка"


   Несбьо, Ю. Червоногрудка: роман / Ю Несбьо; переклад В. М. Верховня; худ.-оформл. О. Г. Жуков. – Харків: Фоліо, 2012. –542 с.

   Норвежець Ю Несбьо (нар. 1960 р.) у себе на батьківщині спочатку став відомим як економічний оглядач (він закінчив Норвежську школу економіки), потім як рок-музикант і композитор популярної групи „Di Derre”, а наприкінці 90-х ще й як письменник, автор серії романів про норвезького поліцейського Харрі Холе. Перший з романів серії – „Нетопир” (1997) був визнаний кращим детективом Скандинавії, удостоївся у критиків звання „миттєвого бестселера” й приніс автору престижну премію „Срібний ключ”. Занурившись у справу про нелегальну торгівлю зброєю, детектив Харрі Холе натраплає на дуже підозрілу оборудку: хтось за великі гроші придбав гвинтівку з оптичним прицілом. Хто він і на кого збирається полювати? Відповіді немає, а зброя між тим вже діє, вбивства йдуть одне за одним, і "мисливець", схоже, вважає себе непереможним. Харрі іноді здавалося, що він ганяється за привидом. Страшно навіть уявити, хто може стати наступною жертвою. Убивцю слід зупинити за будь-яку ціну, і Харрі вже знає, як це зробити...

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
"Царівна-жаба"


  Царівна-жаба: українська народна казка / худ. К. Штанько. - К.: Грані-Т, 2007. - 48 с.: іл.
 
  Улюблена казка «Царівна-жаба», прикрашена чудовими ілюстраціями відомої української художниці Катерини Штанко, перетворилася на музей українського побуту та костюму.
  Історичні образи дають можливість відвідати давнину, запрошують пройти шляхом пригод, випробувань та разом із героями здобути перемогу над злими чарами.
 


(01.09. - 07.09.) найбільшим читацьким попитом користувалась:
 
 

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Роальда Даля "Матильда"


   Дал, Р. Матильда / Роальд Дал; пер. з англ. В. Морозов; за ред.: О. Негребецького, І. Малкович; іл. К. Блейк. - К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2006. - 271 с.: іл.

   Матильда - геніальна дитина, проте її родичі так не вважають.
Для них вона - зайвий клопіт, головний біль.
    І Матильда вирішує перевиховати своїх обмежених і зациклених на собі родичів, а заодно й жахливу директорку школи пані Транчбул.
   У 1988 році «Матильду» було визнано найкращою в світі дитячою книжкою.










у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Катерини Лебедєвої "Птаха Корабель"


   Лебедєва, К. Птаха корабель / К. Лебедєва. – К: Грані-Т, 2007. – 128 с.: іл. - (Сучасна дитяча проза).

   Трапляються пригоди, які складно пояснити, але від того вони ще більше захоплюють. Такими пригодами сповнена і наша книга. Герої цієї незвичайної історії цікавіші і загадковіші від інших. От як Птаха Корабель. Хто він? Корабель, що ширяє у небі, чи птах, який плаває безкраїм морем? Так одразу і не пояснити. Тож відкривай швидше першу сторінку і поринай у світ загадкового.