Про нас / Про нас пишуть / Публікації за 2014 рік / 15 серпня 2014 р. "Тернополяни подарували книгам нове життя"

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
     Пилипчук, У. Тернополяни подарували книгам нове життя [Текст]: [сім'я Марчуків презентувала обласній бібліотеці для дітей книги] / У. Пилипчук // Вільне життя. 2014. - 2014. - 15 серпня. - с. 8 - (Бібліотечні новини).
    
   Нове життя книгам подарували тернополяни, які презентували видання із приватної колекції обласній книгозбірні для дітей. Цими днями із щедрих рук подружжя Галини та Євгена Марчуків працвники бібліотеки отримали 115 примірників книг. Велика частина дарчої літератури представлена авторами української та зарубіжної класики. Серед них Т. Шевченко, О. Бальзак, Ф. Стендаль, Л. Толстой, О. Пушкін, І. Тургенєв... Серед подарованих книг є і такі, які користуються підвищеним попитом серед читацької аудиторії відділу обслуговування учнів 5-11 класів. «Такі видання як «Мандри Гуллівера» Джонатана Свіфта, «Хатина дядька Тома» Бічер Стоу не затримуються на полицях нашої книгозбірні, — розповідають бібліотекарі Ніна Ониськів та Ірина Пасько. - Вони входять до шкільної програми». Окрім художньої літератури, сім'я Марчуків. передала англо-український та російсько-український словники.
    За це літо книжковий фонд обласної бібліотеки, для дітей уже вдруге поповнюється «свіжими вливаннями літератури». Близько 30-ти примірників книг з особистої колекції подарувала родина тернополянки Людмили Білоус, яка у дитинстві була читачем ТОБД. Здебільшого це німецькомовні видання, але є серед них і книги, друковані українською мовою, в яких оспівано славні часи козаччини.
    Від імені колективу книгозбірні вдячність родинам дарувальників, а також усім меценатам, які збагачують книжкові фонди бібліотек України, висловила заступник директора обласної бібліотеки для дітей Надія Чайківська: «Усі ми знаємо, що нині Україна переживає скрутну фінансову кризу, яка не обминула, і бібліотеки, і саме у такий скрутний час знаходяться небайдужі люди, які розуміють, що радість спілкування з книгою не можна замінити нічим. Ваш подарунок є своєчасним, очікуваним і бажаним. Ці видання займуть гідне місце у фонді нашої книгозбірні та обов'язково будуть корисними читачам. Ми щиро вдячні вам за книги, за розуміння і підтримку. Бажаємо добробуту і успіхів в усіх починаннях!»
Уляна Пилипчук,
працівник бібліотеки