Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей

(25.08. - 31.08.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Наталії Забіли "Олівець-малювець"



  Забіла, Н. Олівець-малювець: збірка кращих творів для дітей / Н. Забіла; худ. Є. Житник. — X.: Школа, 2008. - 80 с.

   У цій книжці зібрано найкращі, найцікавіші вірші та казки відомої української дитячої письменниці Наталі Забіли.
    Ми сподіваємося, що ця збірка не тільки стане чудовим подарунком для дітей, але й дасть нагоду дорослим повернутися до світлих спогадів дитинства та разом із малюками поринути у яскравий та живий світ творчості Майстра.







у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Ойзіна Макгана "Аркізанські хроніки. Магічне перо"
  

    Макганн, О. Аркізанські хроніки. Магічне перо: для серед. та ст. шк. віку / Остін Макганн; пер. Ю. Стадниченко. - К.: Махаон-україна, 2007. - 445 с.

   Нова серія книжок видавництва «Махаон-Україна» під назвою «Аркізанські хроніки», з одного боку, продовжує кращі традиції фентезі, а з другого, написана у стилі стародавніх саг і легенд. По суті, це вдале поєднання жанрів, яке вже здобуло визнання всіх, хто прочитав ці книжки. Читач занурюється в унікальний світ, населений фантастичними істотами, одначе дуже схожими на людей, світ, у якому панують жорстокі закони і правлять тирани, що прагнуть підкоритивесь світ. Почавши читати перший розділ, неможливо зупинитися, і з кожною наступною сторінкою читача дедалі більше захоплює історія героїв, їхні пригоди в світі чарівних істот і казкових міст. Головні герої — це діти магічної раси людей, здатних змінювати форму тіла, ставати крилатими або поставати в подобі лютих монстрів. Випадково вони дізнаються про підступні плани правителя своєї країни і намагаються запобігти катастрофі. Гонитва й сутички з поліцією і солдатами, поєдинки з перевертнями й чудовиськами, казкові перетворення, любов і підступність, взаємодопомога і зрада — такими колізіямисповнені книжки серії «Аркізанські хроніки», які, поза сумнівом, зацікавлять усіх.



(18.08. - 24.08.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Дмитра Чередниченка "Чого волошка запишалась"



   Чередниченко, Д. Чого Волошка запишалася: повість [для дітей мол. шк. віку ] / Дмитро Чередниченко; худ. Клочкова. — К.: Грані-Т, 2012. — 60 с.: іл. - (Сучасна дитяча проза).


   Гадаєте, найцікавіше, що є у квартирі кожної української родини — це комп’ютер і телевізор? А от і ні! Адже все залежить від того, хто фантазує. Наприклад, непосидюча киця Волошка, якій цікаво все, що стоїть, лежить чи відбувається в квартирі, навіть у мийниці може знайти собі пригоду. А постійне встромляння скрізь свого носика тільки вдосконалює фантазії. То Волошка хоче літати, то разом із родиною сидіти за столом, то дістати неба Киця любить усе помацати, понюхати, полежати на чомусь. Без неї у квартирі нічого не відбудеться!
    Отак звичайна київська квартира, в якій мешкає творча родина — Дмитро Чередниченко, Галина Кирпа, Олянка, киця Волошка і киця Біленька — опиняється в епіцентрі пригод. Бо вдома — найсмачніше, найтепліше, найзручніше і найцікавіше! Особливо на книжкових полицях!


у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Джона Роналда та Руела Толкіна "Володар перснів. Повернення короля"



 Толкін, Дж. Володар Перснів: трилогія:  [для мол. та серед. шк. віку] / Дж. Толкін; іл. В. А. Дунаєвої. - К.: Школа, 2002. - 270 с. -  (Золота бібліотека). 


Прочитавши книжки «Перстень із Мордору» і «Дві твердині» (початок і продовження славетної трилогії), тобі, любий читачу, напевно вже кортить довідатися, чим же врешті-решт завершиться тривала й запекла Війна за Перстень Всевлади?.. А розповісти тобі про це зможе книжка, яку ти тримаєш в руках — «Повернення короля» — третя й остання частина цього визначного твору. Тут зустрінеться тобі славна четвірка друзів-гобітів: Фродо, Щир, Мері та Піпін, а ще Арагорн, що став королем Ґондору, — і ти знов поринеш разом із ними у стрімкий вир нових, неймовірних пригод!







(11.08. - 17.08.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Сергія Гридіна "Федько у пошуках чупакабри"


    Гридін, С. Федько у пошуках чупакабри: для мол. шк. віку / Сергій Гридін; іл. О. Мазур. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2012. - 175 с.: іл.

     Хто в дитинстві не мріяв про скарби? Хто не ховався від жаху під ковдру у темній кімнаті, слухаючи страшні оповідки? У кого не бігали мурашки по шкірі від передчуття зустрічі з невідомим? Це був ти!? Тоді саме для тебе ця книга!
   Весела, насичена подіями історія про добре відомого віруса Федька та його друзів. Познайомся з новими героями, поринь у вир пригод РЕАЛЬНОГО світу!






у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Віталія Климчука "Рутенія. Повернення відьми"


Климчук, В. Рутенія. Повернення відьми: фантастичний роман / В. О. Климчук. - Вид. 2-ге. - Вінниця: Теза; Харків: Фоліо, 2012. - 376 с. 



 







(04.08. - 10.08.) найбільшим читацьким попитом користувалась:


у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Олега Буценя "Солодкий дощ"



   Буцень, О. Солодкий дощ: казки та оповідання: для мол. шк. віку /передм. Л. Буцень; іл. Т. Кудиненко. — К.: Школа, 2008. — 208 с.: іл. — (Хрестоматія школяра).

   До збірки увійшли казки та оповідання українського письменника Олега Буценя (1923-1966), головною темою яких є виховання дитячої душі та моральних якостей юної особистості, набуття перших навичок і вмінь. Правда, Совість, Доброта — основні цінності, яким приділяв увагу у своїх творах письменник, що прагнув зробити внутрішній світ юного читача багатим і світлим.








у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Євгена Гуцала "Сім'я дикої качки"


   Гуцало, Є. Сім'я дикої качки: [для мол. та серед. шк. віку] / Євген Гуцало; упоряд. та передм. Лесі Вороніної. - К.: Школа, 2007. - 218 с.: іл.


   Цю книжку склали вибрані оповідання й повість відомого українського письменника Євгена Гуцала. Найтоншими барвами своєї чудової мови автор вимальовує перед читачем складний і водночас такий прекрасний світ дитинства з його радощами й печалями, а ще світ живої природи, частиною якого є і ми, люди.