Про нас / Про нас пишуть / Публікації за 2014 рік / 13 червня 2014 р. "Дитячі бажання летять у небо"

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
    к Пилипчук, У. Дитячі бажання летять у небо [Текст]: [святкові заходи у ТОБД з нагоди Міжнародного дня захисту дітей] / У. Пилипчук // Вільне життя. – 2014. – 13 червня. – С. 6. – (Бібліосвято). 

   Хоча надокучливий дощ ні на мить не припиняв свою монотонну симфонію, 1-го червня в обласній бібліотеці для дітей було по-домашньому тепло і затишно. Працівники книгозбірні провели святковий захід «Веселковий світ дитинства», приурочений Міжнародному дню захисту дітей.
   Увесь тиждень у бібліотеці тривала підготовка до одного з найважливіших днів у святковому календарі нашої держави. Вікна книгозбірні прикрасили виставки малюнків та аплікацій читачів із різних шкіл Тернополя, а надування кольорових кульок перетворилось у веселу розвагу, коли до цього процесу приєднались і відвідувачі бібліотеки.
    На урочистому відкритті свята, що відбулось у читальному залі, головний бібліограф інформаційно-бібліографічного відділу Марія Колопенюк привітала юних громадян України з їхнім «професійним святом», а також нагадала дорослим про відповідальність, яку несе кожен з них за життя маленької людини.
   У кумедних панчохах і з оберемком кольорових кульок на свято завітала Ігруня-мандрівниця. Найменші читачі вподобали веселу гостю і запросили її у захопливу мандрівку до «Міста казок». А щоби дорослі ніколи не забували про те, що усмішки на дитячих обличчях - це результат їхньої любові й турботи, маленькі умільці виготовили із паперу та серветок величезний «смайл», який і тепер зустрічає читачів на вході до бібліотеки.
   Не довелося сумувати і малюкам віком до трьох років, для яких члени Спілки української молоді провели ряд цікавих ігор та забав. Від СУМівців діти дізнались, що у кожної людини є ангел-охрронець, який допомагає усім батькам оберігати діток від небезпек цього світу.
   Поки малюки розважались, читачі старшого віку мали змогу продемонструвати свою ерудованість, розгадуючи кросворди та головоломки. Кмітливі та допитливі, а також ті, хто любить посміятись від душі, проявили себе під час жартівливої вікторини «Смійтесь на здоров'я».
    На завершення всі учасники свята, а також працівники бібліотеки намалювали на повітряних кульках свою мрію. І як пригріло літнє сонечко, огортаючи ласкавими промінчиками заплакану землю, в небо полетіли десятки дитячих бажань, щоби обов’язково здійснитись.

Уляна Пилипчук,
працівник книгозбірні