Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
(26.05. - 1.06.) найбільшим читацьким попитом користувалась:
 
у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Дж. Редьярда Кіплінга "Казки"

    
   Кіплінг. Р. Казки / Р. Кіплінг; пер. з англ. В. Панченка; худож. П. Репрінцев. - К.: Махаон-Україна, 2006. - 112 с.: іл. - (Подорож у казку).

 
Чому кіт гуляє, де сам собі знає? Чому мангуст не дружить із пітонами? Звідки в слоненятка довгий хобот? Чому у верблюда з’явився горб? Звідки взялися броненосці? На ці та інші не менш цікаві запитання юний читач знайде відповіді, прочитавши цю цікаву та захоплюючу книжку класика англійської літератури, одного з перших лауреатів Нобелівської премії Редьярда Кіплінга.




у відділі обслуговування учнів 5-9 класів книга
Івана Нечуй-Левицького "Кайдашева сім'я"


   
    Нечуй-Левицький, І. Кайдашева сім'я: для серед. та ст. шк. віку / І. С. Нечуй-Левицький; худ. А. С. Ленчик. - Харків: Фоліо, 2008. - 351 с. - (Українська класика).

    
Іван Нечуй-Левицький — видатний український письменник-реаліст, перу якого належать оповідання і повісті з народного життя, що становлять найбільш вагому та класично викінчену сторінку його творчості. Майстер слова мав на меті якомога глибше розробити «непочаті рудники» українського життя і створити правдиві образи людей з усіх верств суспільства. Колоритні постаті героїв, соковитий гумор та сміливе поєднання серйозного і навіть трагічного з комічним зробили твори Нечуя-Левицького справжніми перлинами української прози. До нашого видання увійшли повісті «Микола Джеря» і «Кайдашева сім’я», а також п’єса «На Кожум’яках».



(19.05. - 25.05.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Олега Буцень "Солодкий дощ"




   Буцень, О. Солодкий дощ: казки та оповідання: для мол. шк. віку /передм. Л. Буцень; іл. Т. Кудиненко. — К.: Школа, 2008. — 208 с.: іл. — (Хрестоматія школяра).

    До збірки увійшли казки та оповідання українського письменника Олега Буценя (1923-1966), головною темою яких є виховання дитячої душі та моральних якостей юної особистості, набуття перших навичок і вмінь. Правда, Совість, Доброта — основні цінності, яким приділяв увагу у своїх творах письменник, що прагнув зробити внутрішній світ юного читача багатим і світлим.







у відділі обслуговування учнів 5-9 класів книга
Пантелеймона Куліша "Чорна рада"



    Куліш, П. Чорна рада: для старш. шк. віку / Пантелеймон Куліш; передм. І. Андрусяка. - К.: Національний книжковий пронект, 2010. - 352 с. - (Бібліотека шкільної класики).

    До видання ввійшли кращі перлини з доробку видатного українського письменника П. О. Куліша (1819—1897) - прозові твори (роман «Чорна рада», оповідання «Циган», «Гордовита пара», «Орися», «Січові гості»), поезія та публіцистика.
   Добір поданих текстів обумовлений шкільною програмою з української літератури.






 


(12.05. - 18.05.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів книга
Туве Янсона "Країна Мумі-тролів"



    Янсон, Т. Країна Мумі-тролів / Туве Янсон; іл. Т. Янсон; пер. зі швед. Н. Іваничук. - Л.: Видавництво Старого Лева, 2004. - 320 с.: іл.

    Вперше українські діти мають змогу читати рідною мовою усі дев'ять повістей найзнаменитішої казкарки Фінляндії Туве Янсон про кумедних мумі-тролів та інших дивовижних істоток, що населяють Долину Мумі. До першої із трьох книг серії "Країна Мумі-тролів" увійшли повісті "Маленькі тролі і велика повінь, "Комета прилітає", "Капелюх Чарівника".








у відділі обслуговування учнів 5-9 класів книга
Ірини Вільде "Повнолітні діти"


    Вільде, І. Повнолітні діти: роман / Ірина Вільде. - К.: Гамазин, 2009. - 416 с. - ("А+В").

    Дарка покохала. Серце переживав перше почуття, стукотить від самого дотику його руки, очікує кожного дня - і все так гарно, романтично. Але настав час дорослішати.
    Навчання у чужому місті, нові люди, проблеми, яких досі не знала. Благо, що рідне серце недалеко. Але тепер все не так, як удома. Місто, гімназія, справи - і вони навіть не бачаться. Ось таке воно повноліття?
   Чи витримає її кохання випробування дорослим життям? Чи збереже вона сокровенне?






(05.05. - 11.05.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів книга
Пауля Маара "Що не день, то субота"



    Маар, П. Що не день, то субота: повість: для дітей мол. та серед. шк. віку / П. Маар; пер. з нім. В. Романця. - Вінниця: Теза, 2006. - 158 с.: іл.
 
   Дорослий пан Пляшкер боїться геть усіх - свого шефа, господині будинку... Його треба терміново рятувати. Зарадити зможе лише Суботик - руде створіння у водолазному костюмі, яке грає у футбол сирними кулями, залюбки з’їдає коміри і віконні ручки і здійснює найнеймовірніші бажання.









у відділі обслуговування учнів 5-9 класів книга
Івана Франка "Перехресні стежки"


    Франко, І. Перехресні стежки: повість / Іван Франко. - К.: Велес, 2007. -320 с. - (Класика української літератури).

    В повість "Перехресні стежки" (1900 р.) І. Я. Франко розкрив взаємовідносини народу та інтелігенції Західної України, проблеми, які хвилювали тогочасне суспільство. Цей твір віднесено до шедеврів світової літератури.
   Сюжет повісті гострий та захоплюючий. Розрахована на широкий загал читачів, дітей середнього віку.