Про нас / Про нас пишуть / Публікації за 2014 рік / 25 квітня 2014 р. "Навіки пам'ять збережем"

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
  к Пилипчук, У. Навіки пам'ять збережем [Текст]: [в обласній бібліотеці для дітей пройшла скайп-естафета "Місто, що вижило в пеклі війни", присвячена 70-річчю визволення Тернополя] / У. Пилипчук // Вільне життя. – 2014. – 25 квітня. – С. 8. – (Бібліотечні новини).

    Під таким девізом пройшла всеукраїнська скайп-естафета. А в Тернополі відбулася зустріч «Місто, що вижило в пеклі війни», присвячена 70-річчю з дня його визволення. Провели її в читальному залі обласної бібліотеки для дітей. Учасниками скайп-естафети стали школярі Тернополя та Києва, працівники бібліотек, а також представники музеїв.
     Вони помандрували вулицями нашого міста. Це стало можливим завдяки перегляду слайдів із його чудовими видами. Розглядаючи їх, важко уявити, що 70 років тому квітуче місто лежало в руїнах.
     Завідувачка відділу нової та новітньої історії обласного краєзнавчого музею Любов Катеринюк перенесла учасників заходу в полум’я битв. Гостя скайп-естафети назвала вражаючі цифри матеріальних та людських жертв, згадала про переломні моменти військових атак, а також імена героїв, які зовсім юними стали на захист Батьківщини.
     Плакат із словами «Ми проти війни, ми за мир на землі» наприкінці відеозустрічі розгорнули київські й тернопільські школярі.

Уляна Пилипчук,
працівник обласної бібліотеки для дітей