Про нас / Про нас пишуть / Публікації за 2014 рік / 18 квітня 2014 р. "Читання як спосіб буття"

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 к Пилипчук, У. Читання як спосіб буття [Текст]: [Тиждень дитячого читання в ОБД] / У. Пилипчук // Вільне життя. – 2014. – 18 квітня. – С. 6. – (Бібліотечні новини).

    Книжка на сніданок, обід і вечерю, книжка до кави та чаю – таке інтелект-меню продиктував нам Тиждень дитячого читання, який проходить у перші дні квітня по всіх містах і селах України. Ця чудова традиція вже кілька десятиліть поспіль відчиняє двері бібліотек для всіх охочих долучитись до культурно-освітнього життя.
    Святкування Всеукраїнського тижня дитячого читання принесло пожвавлення в стіни обласної бібліотеки для дітей. Зустрічі, виставки, розваги і просто приємне спілкування об’єднали охочих дізнатись щось нове та цікаве, а також розповісти про свій досвід.
   Одразу кілька книжкових виставок стали окрасою полиць книгозбірні. Зокрема, «Вічна свіча Миколи Гоголя», «Парад автографів», «Улюблені книги наших читачів». Не залишилися без уваги наймолодші поціновувачі друкованого слова. Для них підготували експозиції «Читання на десерт», «Заглядає в шибку казка», «Енциклопедія і довідники — інформація на віки».
  Королева книг, Бібліознайко, Баба-яга та Буратіно стали гостями веселого і захопливого дійства «Посвяти в читачі». Улюблені казкові герої допомогли дітворі підібрати потрібні ключі до Країни знань, а також навчили правильному поводженню з «паперовим другом». Нотку позитиву в школярські будні внесло святкування Дня сміху, під час якого наймолодші читачі стали учасниками веселих ігор і розваг.
    Чи можна уявити Тиждень дитячого читання без людей, які беруть безпосередню участь у створенні книг? У задзеркаллі книжкової ілюстрації побували школярі, які завітали на зустріч з художником-ілюстратором Володимиром Якубовським. Неймовірним відкриттям для дітей стало те, скільки праці й терпіння вимагає створення малюнків до книжок. Феноменальним суцвіттям талантів здивувала ще одна гостя. Лікар за фахом, Наталя Волотовська реалізувала себе як письменниця та художниця.
    Працівники Товариства Червоного Хреста ініціювали проведення години безпеки для тернопільських школярів «Комфортно там, де безпечно». На серйозній ноті завершимо свою розповідь про святкування Тижня дитячого читання в обласній бібліотеці для дітей. Усіх бажаючих дізнатись більше про діяльність книгозбірні просимо завітати на наш сайт.

Уляна Пилипчук,
бібліотекар обласної книгозбірні для дітей