Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
   
    Булат Шалвович Окуджава (*9 травня 1924, Москва — †12 червня 1997, Париж) — радянський російський поет, композитор, прозаїк і сценарист.
     Автор близько двохсот пісень, написаних на власні вірші, один із засновників та найяскравіших представників жанру авторської пісні.
 Булат Шалвович Окуджава народився в Москві в 1924 році. Його батько, відповідальний партійний працівник, став жертвою репресій, а мати була заслана до табору. У 1942 році майбутній поет йде добровольцем на фронт, щоб захистити Батьківщину від ворога. Після війни Окуджава навчається в Тбіліському університеті, після закінчення якого викладає російську мову і літературу.
    Перша книга з його творами вийшла в 1958 році і, за визначенням Євгена Євтушенка, «була дуже слабкою». Дійсно всесоюзну славу Булат Шалвович одержав після того, як почав писати музику для своїх віршів і привселюдно виконувати ці пісні. Були часи, коли твори Окуджави можна було почути й у концертних залах, і в студентських гуртожитках, і на вулиці.
     Помер 12 червня 1997 року в Парижі. Похований на Ваганьківському кладовищі в Москві. Твори не розтанули в часі, а продовжують жити і сьогодні, і виконуються тисячами шанувальників його творчості.

Могила Булата Окуджави на Ваганьківському кладовищі
Поштова марка Росії із серії «Популярні співаки російської естради», присвячена Булату Окуджаві, 1999, 2 рубля (Каталог ИТЦ 539, Скотт 6546)