Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 
(28.04. - 04.05.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів книга
Шарля Перро "Казки"


     
Перро, Ш. Казки: для мол. шк. віку / Ш. Перро; пер. із фр. Р. М. Терещенка; іл. Г. Доре; макет і худ. оформл. М.С. Пшінки. — К.: Веселка, 2003. — 102 с.: іл.

    Найпопулярніші казки французького автора, в яких стверджується перевага добра над злом, розуму над тупістю, оспівуються скромність, мужність, воля. Більшість казок вивчаються за шкільною програмою.








у відділі обслуговування учнів 5-9 класів книга
Пауля Маара "Машина для здійснення бажань"


    Маар, П. Машина для здійснення бажань, або Суботик повертається в суботу: для мол. та сер. шк. віку / Пауль Маар; пер. з нім. Є. Горевої; худ. П. Маар. – вид. 2-ге. – Харків: Теза, Соняшник, 20о5. – 177 с.: іл.. – (Пригодницька бібліотека).

    Саме в суботу повертається Суботик – маленька істота з п’ятачком і яскраво-рудим волоссям. Істота, яку так полюбив пан Пляшкер, ще як Суботик приходив уперше. На щастя, Суботик не змінився аніскілечки, хіба що зараз він знає геть усе про машину для здійснення бажань. Що ж уміє робити та машина? А що завгодно! Як-от напхати повнісіньку шафу вермішелі, виростити посеред кухні яблуню, повним ходом в’їхати на авто у сусідній будинок, довести пана Амфібера майже до сказу і ще чимало неймовірно зухвалих речей.



      




(21.04. - 27.04.) найбільшим читацьким попитом користувалась:


у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Шарля Перро "Казки"

    
   
    Перро, Ш. Казки: для мол. шк. віку / Ш. Перро; пер. із фр. Р. М. Терещенка; іл. Г. Доре; макет і худ. оформл. М.С. 
Пшінки. — К.: Веселка, 2003. — 102 с.: іл.

  Найпопулярніші казки французького автора, в яких стверджується перевага добра над злом, розуму над тупістю, оспівуються скромність, мужність, воля. Більшість казок вивчаються за шкільною програмою.








у відділі обслуговування учнів 5-9 класів книга
Івана Нечуй-Левицького "Кайдашева сім'я"


    
   Нечуй-Левицький, І. Кайдашева сім'я: для серед. та ст. шк. віку / І. С. Нечуй-Левицький; худ. А. С. Ленчик. - Харків: Фоліо, 2008. - 351 с. - (Українська класика).

    Іван Нечуй-Левицький — видатний український письменник-реаліст, перу якого належать оповідання і повісті з народного життя, що становлять найбільш вагому та класично викінчену сторінку його творчості. Майстер слова мав на меті якомога глибше розробити «непочаті рудники» українського життя і створити правдиві образи людей з усіх верств суспільства. Колоритні постаті героїв, соковитий гумор та сміливе поєднання серйозного і навіть трагічного з комічним зробили твори Нечуя-Левицького справжніми перлинами української прози. До нашого видання увійшли повісті «Микола Джеря» і «Кайдашева сім’я», а також п’єса «На Кожум’яках».




(14.04. - 20.04.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Братів Грімм "Казки" 


   Брати Грімм. Казки: для мол. шк. віку / Брати Грімм; пер. з нім. С. Й. Сакидона; мал. М. І. Компанця. - К.: Веселка, 2000. - 110 с.: іл.

    До цієї книжки увійшли кращі зразки казки відомих німецьких казкарів XIX ст. Якоба та Вільгельма Грімм: "Пані Метелиця", "Бременські музиканти", "Золота гуска", "Кіт у чоботях", "Щасливий Ганс" та інші твори, що вивчаються за шкільною програмою.
 







у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Вільяма Шекспіра "Вибране"


  Шекспір, В. Вибране: для серед. та ст. шк. віку / Вільям Шекспір; упоряд. І. Андрусяка. - К.: Школа, 2007. - 365 с.: іл - (Бібліотека шкільної класики). 

    До видання увійшли вибрані сонети і три п'єси великого англійського поета і драматурга епохи Відродження Вільяма Шекспіра. Добір текстів зумовлений шкільною програмою із зарубіжної літератури. Та найбільше у пригоді вчителям і учням стане другий розділ — «Додаток до прочитаного». В ньому вміщено багато цікавих матеріалів із життєвого і творчого шляху письменника, орієнтовні теми творів, рефератів, тезові плани до них, а також список робіт найвідоміших українських та зарубіжних шекспірознавців.





(07.04. - 13.04.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Роальда Дала "Чарлі і шоколадна фабрика"


   Дал, Р. Чарлі і шоколадна фабрика / Р. Дал; перекл. з англ. В. Морозова; іл. К. Блейк. - К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2005. - 240 с.: іл.

   «Чарлі і шоколадна фабрика» — найпопулярніша книга Роальда Дала, якого часто називають «літературним батьком» Джоан Ролінґ — авторки «Гаррі Поттера».
    ...Жив собі бідний хлопчик, якому раз на рік — на його день народження, дарували єдиний дарунок — маленький шоколадний батончик. Але хлопчик мав добре серце, і тому з ним трапляється неймовірна пригода, яка не залишить байдужими ні дітей, ні дорослих. Можливо, це найзворушливіша повість нашого часу.
    «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» стверджує, що «Чарлі й шоколадна фабрика» — одна з тих справжніх і захоплюючих книжок, які необхідно прочитати кожній дитині...
 


у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Стіґа Ларссона "Повітряний замок, що вибухнув: міленіум"



   Ларссон, С. Повітряний замок, що вибухнув: міленіум: скандинавський гостросюжетний роман / С. Ларссон; перекл. В. М. Верховня; худ. О. Г. Жуков. - Харків: Фоліо, 2012. - 894. - (Карта світу).

   Стіґ Ларссон (1954—2004) — талановитий шведський письменник і журналіст, твори якого набули популярності вже після передчасної смерті автора. Він — автор відомої трилогії «Міленіум» про детектива-журналіста Мікаеля Блумквіста та дівчину-хакера Лісбет Саландер. У видавництві «Фоліо» вже вийшли друком перший і другий романи трилогії «Чоловіки, що ненавидять жінок» та «Дівчина, що гралася з вогнем».
    Роман «Повітряний замок, що вибухнув» — третя остання частина трилогії.
    Головна героїня — Лісбет Саландер — не здається. Виснажена після кількох поранень, перебуваючи під охороною в лікарні, вона вирішує помститися своїм ворогам і довести системі, яка, ще коли Лісбет була дитиною, зламала їй життя, запроторивши до божевільні, свою невинуватість. Однак самій упоратися з цим ій несила. На допомогу дівчині знову приходить журналіст Мікаель Блумквіст, чия викривальна книжка сколихне громадськість і переполохає уряд і спецслужби. І можливо, тоді справедливість переможе.
 


(31.03. - 06.04.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
"Українські народні казки про тварин"


   Про тварин. - К.: Грані-Т, 2008. - 72 с.: іл. - (Українські народні казки з вузликами).


   Мабуть, ще не доводилося маленьким допитливим читачам діставати цікавинки з чарівних вузликів. А нова серія "Українські народні казки з вузликами" якраз стане у пригоді розумникам і їхнім батькам, які мають змогу ще раз відкрити для себе глибину і мудрість народної казки.
     Для дітей молодшого та середнього шкільного віку.




у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Марії Матіос "Вирвані сторінки з автобіографії"


Матіос, М. Вирвані сторінки з автобіографії / Марія Матіос. - Львів: Піраміда, 2011. - 368с.

   Реальний час, що пливе крізь живі людські долі, і реальні люди, що пливуть крізь плинний час, - такими є основні мотиви книжки «Вирвані сторінки з автобіографії» найпопулярнішої української письменниці Марії Матіос.
    Книга-дайджест «населена» багатьма відомими і невідомими людьми і подіями, які й складають історичну, психологічну, ідеологічну, культурну та побутову мозаїку українського життя перетину XX і XXI століть. Недаремно сама письменниця називає «Вирвані сторінки...» «не просто автобіографією, а стовідсотковою книгою про сучасність і сучасників».