Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
(24.02. - 2.03.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Т. Шевченка "Мені тринадцятий минало"


  Шевченко, Т. Г. Мені тринадцятий минало: Вид. 2-е: Вибрані поезії: Для мол. та сер. шк. віку / Передм. О. Гончара; Худ. К. Штанко; Упоряд. В. Клічак. – К.: Веселка. – 1994. – 155 с.: іл.

   До цієї книжки ввійшли вірші Тараса Григоровича Шевченка про тяжке життя селянських дітей за давніх часів кріпаччини, про материнське щастя й материнське горе, про людську мудрість, славну історичну минувшину, а також про велику любов до рідного народу.







у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
М. та С. Дяченків "Варан"


    Дяченки, М. та С. Варан: роман / Марина та Сергій Дяченки; пер. з рос. Я. Житіна; мал. О. Тернавської. — Харків: Фоліо, 2012. - 316 с. - (Кращі письменники-фантасти Європи).

   Дивовижний світ зі своїми законами. Маги, які творять дива і знають наперед думки простих людей. Захоплюючі пригоди, неймовірні тварини, живі поля і ліси — у романі М. та С. Дяченків «Варан» є все, що потрібне «справжньому» фентезі. Але є і те, що відрізняє прозу Дяченків від інших — філософський зміст, одвічні питання, на які, можливо, немає відповіді, але які повинна задати собі кожна людина...








(17.02. - 23.02.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Т. Шевченка "Дитячий Кобзар"



 Шевченко, Т. Дитячий Кобзар / Тарас Шевченко; упоряд. З. Мензатюк; худ. М. Михайлошина. - Л.: Видавництво Старого Лева, 2012. - 58 с.: іл.

    Дитячий Кобзар – це не просто збірка найвідоміших віршів Тараса Шевченка, а художнє видання з яскравими ілюстраціями. Картини Марини Михайлошиної підкреслять слова Великого Кобзаря та привернуть увагу як маленьких, так і великих читачів. Тут і українське село з біленими хатами, і козак, що збирається у довгу дорогу, і, звичайно, кобзар, що на кобзі грає та пісні про славетне минуле наспівує.



 
у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Ольги Кобилянської "Вибрані твори"


   Кобилянська, О. Вибрані твори: оповідання / О. Кобилянська; упоряд., вступ. стаття Ю. Б. Кузнецова. – К.: Інтелект-Арт, 2008. – 431 с. – (Класики української літератури).

   
До книги увійшли романтична, схожа на легенду, повість видатної української письменниці «В неділю рано зілля копала...» та ряд оповідань. У повісті створено яскраві, глибоко психологічні образи, відображено старовинні звичаї гуцулів, незабутні картини карпатської природи.
  Великий інтерес становлять також оповідання про долю буковинського селянства кінця XIX – початку XX століття.
 







 
(10.02. - 16.02.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Олени Пчілки "Сосонка"


   Пчілка, О. Сосонка: [для мол. та серед. шк. віку] / О. Пчілка; упоряд. та передм. О. Шевченко; іл. О. Літвінова. - К.: Школа, 2007. - 176 с.:іл.

   
До даної збірки увійшли твори для дітей української письменниці Олени Пчілки (1849 - 1930). Книжка складається з чотирьох розділів, які містять вірші, байки, оповідання, казки письменниці та її фольклорні записи (дитячі пісеньки, потішки, загадки).









у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Івана Нечуя-Левицького "Кайдашева сім'я. Гетьман Іван Виговський"


   Нечуй-Левицький І. Кайдашева сім'я. Гетьман Іван Виговський / Іван Нечуй-Левицький; упоряд. І. О. Помазана. - Х.: Ранок, 2005. - 432 с.: - ("Програма з літератури").














(03.02. - 09.02.) найбільшим читацьким попитом користувалась:


у відділі обслуговування учнів 1 - 4 класів книга
Валерія Підмогильного "Місто"


   Підмогильний, В. Місто: роман: [для ст. шк. віку] / Валер'ян Підмогильний; передм.     О. Лещенко. — К.: Школа, 2008. - 288 с. — (Шкільна хрестоматія).
 
    У виданні представлено роман «Місто» відомого українського письменника В. Підмогильного (1901-1937) - одну із знакових книг століття. Розповідь про долю юнака в тенетах великого полісу, по суті живого хижого організму, що висмоктує совість людини. Це суто українська драма людини — сільської натури з її темною підсвідомістю, що роз'їдає серцевину особистості.
  Твір рекомендовано до вивчення шкільною програмою з української літератури.







у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Василя Сухомлинського "Квітка сонця"

   Сухомлинський, В. О. Квітка сонця: притчі, казки, оповідання: [для дошк. та мол. шк. віку] / В. О. Сухомлинський; пер. Д. С. Чередниченко; іл. Є. Житника. - Харків: Школа, 2009. - 240 с.: іл.

   
 У книзі зібрано найцікавіші твори письменника для дітей. Поетичні, щирі, дотепні, з глибоким підтекстом, вони пройняті любов’ю до дітей, до рідного краю, ненав’язливо, часом обережним натяком вчать доброзичливості, поваги до старших, відповідальності за свої вчинки.



 


Віри Паронової "Іспит милосердя"


    Паронова, В. Іспит милосердя: оповідання / В. Паронова; худ. В. Дунаєва. - Тернопіль: Навч. книга-Богдан, 2010. - 32 с.