Видавнича діяльність / 2013 / "Свято дитячої книги і читання на Тернопільщині – 2013"

Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей
 


Свято дитячої книги і читання на Тернопільщині – 2013: інформ. бюлет. з досв. роботи / Терноп. обл. б-ка для дітей; уклад. Л. В. Томків. – Т., 2013. – 10 с.

Інформаційний бюлетень з досвіду роботи адресований працівникам дитячих і шкільних бібліотек з проведення Всеукраїнського тижня дитячого читання. Масові заходи, які практикуються під час Тижня у дитячих бібліотеках Тернопільської області та фотосвітлини до них, сприятимуть популяризації книги і читання серед дітей.

Матеріал підготувала: Л. В. Томків
Відповідальна за випуск: Н. С. Новіцька
Комп’ютерний набір та оформлення: Т. І. Лось, О.М. Шлапак
 
    Всеукраїнський тиждень дитячого читання під час весняних канікул школярів, (березень, квітень) має свої добрі традиції проведення на Тернопільщині. Він переконує нас в підвищенні активної діяльності не лише книгозбірень, але і батьків, користувачів-дітей, партнерів. До читання в бібліотеках залучається все більша кількість нових читачів, відбувається посвята в читачі, нагороджуються кращі читачі, практикуються театралізовані дійства під час відкриття та закриття Свята читання. Кожен день Тижня визначається своєю тематикою та циклом бібліотечних заходів, які пов’язані з відзначенням ювілеїв письменників, які пишуть для дітей, Міжнародним Днем театру, Шевченківськими днями та іншим. Тиждень дитячого читання традиційно пов’язаний з її величністю Книгою, читанням, зустрічами з гостями, які відвідують книгозбірні, допомагають у його проведенні, дарують дітям свої книги, подарунки тощо. Серед гостей, яких діти завжди чекають книговидавці, ілюстратори, художники, відомі громадські діячі, партнери, волонтери як тернопільські, так і з інших міст України Львова, Києва.
   Досвід проведення бібліотечних заходів у рамках тижня дитячого читання переконує, що широке використання традиційних та інноваційних, інтерактивних, ігрових та театралізованих методів дозволяє книгозбірням зробити це свято більш цікавим, масовим та креативним.
   На наше прохання надіслати інформацію, фото-відео-звіт про цьогорічне Свято дитячого читання відгукнулися: Зборівська ЦБД, Шумська ЦБД, Теребовлянська ЦБД, Підволочиська ЦБД, Бучацька ЦБД, Підгаєцька ЦБД, бібліотеки для дітей №1, №2, №3, №4, №5 Тернопільської міської ЦБС. Досвід роботи цих книгозбірень з проведення Всеукраїнського тижня дитячого читання, що відбувся у 2013 році під девізом «У світ дитинства – через книгу» – до Вашої уваги.