Вітаємо на сайті Тернопільської обласної бібліотеки для дітей

(25.11 - 01.12) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Валентини Семеняк-Штангей "Великі пригоди маленького люстерка"


   Семеняк, В. Великі пригоди маленького люстерка / Валентина Семеняк; худ. Т. Осіпова. - Вид. 2-ге, змін. і допов. - Тернопіль: Горлиця, 2013. - 24 с.: іл.

Книга пронизана невидимими променями Світла, Любові, Добра. Навчає маленьких читачів любити світ і робити добрі справи.










у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
 Наталії Перської "Чудеса світу"


  Перська, Н. Л. Чудеса світу: енциклопедія / Н. Перська; худ. С. О. Яковицька. - Х.: Пегас, 2005. - 111 с.: іл.

   Ця захоплююча книга проникливо розповідає не лише про відомі сім чудес світу, розгадані таємниці нашої історії, буття землян. Читач познайомиться з багатьма нерозгаданими чудесами, з дивовижними-явищами природи.    Окремий розділ присвячено реліквіям України.












(18.11 - 24.11) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Всеволода Нестайка "Нові пригоди в лісовій школі"




    Нестайко В. Нові пригоди в лісовій школі / В. Нестайко. – Х.: Ранок: Веста, 2005. – 160 с.

    Надзвичайні пригоди відбуваються з учнями лісової школи їжачком Кольком Колючкою і зайчиком Косею Вуханем. Вірні друзі вчаться протистояти хуліганам, викривати хитрощі загадкового барабашки Яшки, допомагають сонячному зайчику Терентію позбутися підлого сонячного вовка, руйнують підступи Баби Яги та Бабая, допомагають Козаку Морозенку впіймати та знешкодити гидкого таємного агента Порчу…
    Бажаєш познайомитися з Кольком, Косею та їхніми друзями?!
    Тоді перегортай сторінку й читай про нові пригоди в лісовій школі.


    


у відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Івана Котляревського "Енеїда. Наталка Полтавка"


  
      Котляревський, І. Енеїда; Наталка Полтавка: для ст. шк. віку / І. Котляревський; передм. О. М. Колінченко. - К.: Школа, 2006. - 272 с.: іл. - (Бібл. шкіл. класики).


    До видання увійшли найвідоміші твори фундатора нової української літератури І. П. Котляревського (1769—1838) — поема «Енеїда» та п'єса «Наталка Полтавка», в яких поєдналися жвавий сюжет і щирий гумор, національний колорит і український дух.
    Добір поданих текстів обумовлений шильною програмою з української літератури.








(11.11. - 17.11.) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів книга
Миколи Трублаїні "Волохан"



    Трублаїні, М. П. Волохан: оповідання: для мол. шк. віку / М.П. Трублаїні; мал. Т.П. Капустіної. — К.: Веселка, 1986. — 24 с. іл. — (Для першокласника).

 










відділі обслуговування учнів 5-11 класів книга
Йоганна-Вольфганга Гете "Фауст"


    Гете, Й. В. Фауст: трагедія / Йоганн Вольфганг Гете; пер. з нім. М. Лукаша; передм., примітки Б. Шалагінова; худож. Є. Вдовиченко. - К.: КЕТС, 2012. — 399 с.: іл., портр.

    Трагедія Гете «Фауст» (1832) є геніальним сплавом античної міфології, середньовічних легенд, німецького фольклору та життєвих реалій того часу.
«Фауст» — літературне втілення двох філософських течій: докантівського емпіричного пасивізму та кантівського ідеалізму.
    Це твір, що створив нову літературну епоху на тлі епохи Просвітництва. Не прийнятий сучасниками автора, «Фауст» став визначальним явищем німецької та європейської літератури на рубежі XIX—ХХ ст., суттєво вплинув на світогляд і творчість кількох поколінь. Крім того, в ньому вперше на той час майстерно синтезовані трагічна піднесеність шекспірівської драми та жива природність народного театру.
    «Фауст» — гімн Людині, що через пізнання і творчість у єдності з природою осягає безсмертя.


 

(04.11 - 10.11) найбільшим читацьким попитом користувалась:

у відділі обслуговування учнів 1-4 класів
книга Миколи Носова "Пригоди Незнайка та його друзів"



    Носов, М. М. Пригоди Незнайка та його друзів: казкова повість / Носов М. М. — К.: Видання Носова І. П., «Перо», 2012. — 192 с.: іл. — (Золота бібліотека).

    Ця книга дарує дошкільнятам і молодшим школярам чудову казкову повість Миколи Носова про Незнайка та його друзів. Уже декілька поколінь маленьких читачів щиро сміються, читаючи кумедні історії, які трапляються з коротуньками із Квіткового міста. І хоча повість, як і інші твори цього чудового письменника, була написана кілька десятиліть тому, її із захопленням читають діти і в наш час, а бабусі й дідусі, згадуючи дитинство, охоче купують «Незнайка» для своїх онуків. Адже книги М. Носова давно увійшли до класики світової дитячої літератури.



у відділі обслуговування учнів 5-11 класів
книга Катерини Перелісної "Скажу на вушко!"


    Перелісна, К. Скажу на вушко!: казки та вірші для дітей / Катерина Перелісна; упоряд. і передм. Г. М. Кирпи; худ. В. А. Дунаєва. - К.: Школа, 2008. - 159 с.: іл. - (Хрестоматія школяра).

    До збірки входять казкові та поетичні твори письменниці з діаспори Катерини Перелісної, що складають основу української класики. Більшість із них в Україні друкуються вперше.